Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Układ płytek

monika i lukasz

Recommended Posts

Mam dylemat i liczę, że może ktos z Was mi doradzi.

Ruszam powoli z łazienką na dole, czyli tą małą. Pomieszczenie ma 1,68 na 2,16.

Pomysł jest taki, że będzie czarno-biała. Wybrałam płytki secret edeno paradyża - bardzo mi się podobają. Płytka ma wymiary 29,5 x59,5.

I jak sobie zaczęłam liczyć ułożenie to w poziomie wyszło mi zaledwie kilka płytek na ścianę. no i mam dylemat - położyć je pionowo? jak to bedzie wyglądało? Albo jednak poszukac kolekcji, która ma mniejsze płytki? Poradźcie coś, bo spanikowałam i już nie wiem czy to będzie dobrze wyglądało.

Nie wiem czyja to łazienka, ale chciałabym uzyskać mniej więcej taki efekt:

ZD9D96%25257E1.JPG

Witam.

Po głębokim namyśle doszłam do wniosku ,że faktycznie płytki,które wybraliście są za duże do tak małej łazienki.

Mam dwie propozycje:

1) zmienić kolekcję na płytki o mniejszym rozmiarze np.Alba Cersanit:

http://www.cersanit.com.pl/katalog.php?mod=seria&id=503&dzial1=503&nr_dz_gl=5&lang=pl

2) zamiast czarnych płytek położyć po prostu czarną mozaikę.Można ją dostosować idealnie do wysokości na jakiej chcesz zastosować czarny kolor np. Palette -Opoczno:

http://www.opoczno.eu/karta.php?kolekcja=k041&plytka=k041p032

jest taki dział - "wszystko o naszym forum", a także FAQ. Tam możesz zadawać pytania "techniczne".

To forum w podstawowych założeniach niczym nie różni się od innych forum w necie - zakładanie nowych wątków też. U góry nad listą tematów w danym dziale forum masz czerwony przycisk "utwórz nowy temat".