aganie 11.10.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Pytanie do osób mających strop teriva, czy to prawda za po 1-2-3 latach widac kazdą belkę na stropie i właściwie tylko zabudowa sufitu wchodzi w grę, czy to nie sa tak widoczne pęknięcia? Taką opinię usłyszałam od wykonawcy który odradza mi ten strop na rzecz lanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 11.10.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Pytanie do osób mających strop teriva, czy to prawda za po 1-2-3 latach widac kazdą belkę na stropie i właściwie tylko zabudowa sufitu wchodzi w grę, czy to nie sa tak widoczne pęknięcia? Taką opinię usłyszałam od wykonawcy który odradza mi ten strop na rzecz lanego. Pęknięcia wzdłuż belek na terivie niestety są dosyć często spotykane.Dużo zależy od jakości wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aganie 12.10.2011 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 hmm... niezbyt to pocieszające, juz miałam się zdecydowac na terivę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aganie 12.10.2011 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 forumowicze, czy nikt nie ma terivy, wypowiedzcie się proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 12.10.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 mam podwieszony sufit do terivy to się raczej nie przydam:)po doświadczeniach z bloku od razu podwiesiłem sufity i nie czekałem aż mi popęka, a przy okazji pod stropem umieściłem część instalacji WM, DGP i odkurzacza centralnegodlaczego teriva..., dlatego że mogłem zrobić sam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirawoj 14.10.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Ja ma terive między piwnica a parterem jakies 10 lat. Jest otynkowany i nie widać żadnych peknięć. Nie ma problemu z fundamentem pod kominek itp. Tylko w przypadku wiercenia dziur trzeba pamiętać o wierceniu od dołu, bo od góry wypadaja kosmiczne otwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.10.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 ja mam terivę - właśnie majstry układają. Majster będzie też kładł tynki i powiedział, że dobrze jest zatopić siatkę na styku między murem a stropem. Ale jak będę budować się kolejny raz, to tylko na prefabrykowanych płytach - układa się raz dwa, są niższe niż teriva (co daje niższe schody) i raczej nie ma możliwości klawiszowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 14.10.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 U mnie tydzień temu wylali monolit. Szybko, sprawnie i jak na razie wszystko wydaje się być w porządku. Cenowo wychodzi podobnie jak za terivę, a moim zdaniem monolit jest lepszy od terivy (patrz mój dziennik, tam sporo pisałem o tych dwóch rodzajach stropu, bo w projekcie miałem terivę a zmieniłem na monolit). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts