Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dlaczego w domu jest zimno ?

Panczo255

Recommended Posts

Oczywiście, że się zdarzają. Różne schorzenia nabywa się w rozmaitych okolicznościach, często współistniejących.

Tzw. czynniki ryzyka zwiększają prawdopodobieństwo wystąpienia tego czy tamtego...

A jeśli, po niewielu latach okaże się, że to ja miałem rację na całej linii.

Przeprosicie? Co powiecie? "Oh sorki... sorki... sorki"; "Trzeba było dobrze eksploatować"; "To na pewno z innego powodu".

===

• Odpowiedzi 403
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

(...)

Jeszcze raz zwracam uwagę, na stosunek zadowolonych, do niezadowolonych użytkowników podłogówki.

Jest przytłaczajacy.

cyt: "2015.02.13 [08:25]

mam podłogówkę w wiatrołapie, kuchni, łazience i w holu.

Kiedy trzy lata temu wprowadzaliśmy się było super.

A teraz................................................... " koniec cyt.

===

Przeprosicie?

równie dobrze można by napisać - nie wychodźcie z domu, bo może was potrącić samochód....

budowa domu też ryzykowna, bo może spaść na niego samolot......

tak, teoretycznie jest taka możliwość, że ty masz rację...ale prawdopodobieństwo jest takie samo jak to, że spadnie ten samolot :p

cyt: "2015.02.13 [08:25]

mam podłogówkę w wiatrołapie, kuchni, łazience i w holu.

Kiedy trzy lata temu wprowadzaliśmy się było super.

A teraz................................................... " koniec cyt.

===

No i co ? To zmienia stosunek zadowolonych użytkowników do niezadowolonych ?

Wystarczy przeczytać tamten watek i te na tym Forum też.

Edytowane przez fotohobby

Oczywiście, że się zdarzają. Różne schorzenia nabywa się w rozmaitych okolicznościach, często współistniejących.

Tzw. czynniki ryzyka zwiększają prawdopodobieństwo wystąpienia tego czy tamtego...

Przeprosicie? Co powiecie? "Oh sorki... sorki... sorki"; "Trzeba było dobrze eksploatować"; "To na pewno z innego powodu".

===

ja znam kilka przypadków żylaków u osób, które nigdy nie były w domu z podłogówką. wychodzi na to, że żylaki są wywoływane przez kaloryfery. w jednym z domów był grzejnik regulus. wnioski niech każdy sam wyciągnie.

Jak jest u mnie (HYBRYDOWE).

Mam "efekt ciepłej podłogi", czyli temperaturę zbliżoną do neutralnej, gdy tak chcę, gdy nie chcę nie mam.

Bywa, ze mam ochotę chodzić po neutralnej posadzce, bywa także, że z wielką przyjemnością chodzę boso na posadzkę niegrzaną.

Mam wybór.

Mam bezpieczne, w pełni dyspozycyjne centralne ogrzewanie, które, dzięki szybko działającym grzejnikom służy mi przez okrągły rok i zaspokaja wszelkie moje możliwe kaprysy w zakresie strategii grzania.

O tym wszystkim posiadacze posadzkowego mogą zapomnieć stosując taktykę włącz jesienią wyłącz wiosną.

Czasem mogą mieć niedogrzane czasem przegrzane ale nic to...

Nie mają wyboru.

Muszą lubić co mają i wierzyć, że mają super.

W końcu sami się, za własne pieniądze, w takiej pozycji usytuowali...

===

No i co ? To zmienia stosunek zadowolonych użytkowników do niezadowolonych ?

Wystarczy przeczytać tamten watek i te na tym Forum też.

===

Jeśli bogusław ma rację to raczej nie zobaczymy, bo nie dożyjemy. Zabiją nas choroby zapoczątkowane przez żylaki. bogusławowi nie będzie miał kto przyznać racji.

Ale jakoś dziwnie spokojny jestem o zdrowie użytkowników OP. Ani grzejniki ani OP nie będzie miało większego wpływu na zdrowie użytkowników.

Czy bogusław jest w stanie określić przybliżoną datę, kiedy będzie można określić wpływ OP na zdrowie? Żeby zdobywcy racji wiedzieli kiedy świętować.

Jako były lekarz już podejmuje akcje uświadamiające:).

Ta komedia to następny rozdział " Neverending story", bogusław jest niezmordowany.

Zaskakujące jest nieco, że wciąż znajduje partnerów do niedorzecznych dyskusji.

Wcześniejsi użytkownicy grzejników, nie chcą się rozstawać z prawidłowym OP. Dlaczego? Natomiast zdecydowana większość mieszanych systemów, żałuje że nie ma po całości OP. To mówi wszystko.

Panie Bogusławie jeszcze kilka takich kłamliwych postów i wysyłam do pana byłej OIL zawiadomienie o nagminnym łamaniu kodeksu etyki lekarskiej, a konkretnie

Art. 63.

1. Lekarz tworzy swoją zawodową opinię jedynie w oparciu o wyniki swojej pracy,

dlatego wszelkie reklamowanie się jest zabronione.

2. Lekarz nie powinien wyrażać zgody na używanie swego nazwiska i wizerunku dla

celów komercyjnych.

Pozdrawiam.

Jak tak towarzystwo.. Wyspane?

Po nas choćby potop?

===

Gdy użytkownicy z czasem zwrócą uwagę na współistnienie pewnych objawów somatycznych w kontekście sposobu ogrzewania oraz przyjętej strategii ogrzewania, zaczną łączyć fakty, zaczną wyciągać wnioski.

To nieuniknione, gdy tylko będą mieć świadomość określonego łańcucha przyczynowo-skutkowego.

Przywołana powyżej forumowiczka, sama od siebie zadała prawidłowe pytanie: cyt "(...) Wydaje mi się, że organizm traci taką zdolność termoregulacji, szybciej wychładzają się na mrozie i wietrze... i łapią choroby. Zaczęłam szukać odpowiedzi dlaczego w nowym domu bez pleśni, ze stałą temperaturą dzieciaki chorują bardziej niż w starym domu moich rodziców. " koniec cyt.

Jestem pod wrażeniem jej prawidłowego kojarzenia faktów.

Także na tym forum użytkownik bob budowniczy roztrząsał swoje spostrzeżenie, z którego wynikało, że od momentu posiadanie ogrzewania posadzkowego, po wyjściu zimą na dwór, znacznie łatwiej marznie w nogi....

Zachęcam forumowiczów do obserwowania reakcji swoich organizmów w tym kontekście...

Przyjemnej niedzieli. Pozdrawiam

Bogusław

Słuszna uwaga. Dlatego pozwoliłem sobie usunąć kilka ostatnich postów o przesłaniu politycznym. Nie szukajcie w tym drugiego dna - nie było na nie zgłoszeń.

Pozostańmy w temacie.

Pan Bogusław cytuje te wpisy, które pasują do jego teorii. Takie jego prawo, tak jak innych do niezgadzania się z nimi, proszę tylko powstrzymywać się od obrażania innych użytkowników. Ja też uważam, że zrzucanie "winy" na podłogówkę wymaga udowodnienia a nie przypuszczeń. Równie dobrze może to być zmiana miejsca zamieszkania (dom zamiast bloku)

Edytowane przez finlandia

Ależ oczywiście.

Zatem zarówno należałoby wykazać związek jak i druga strona musi wykazać brak związku.

Postępuję zgodnie z kardynalną zasadą postępowania medycznego, że lepiej jest zapobiegać niż leczyć.

Jeśli ktoś moje uwagi uważnie przeczyta, wówczas może zaobserwować związek przyczynowo-skutkowy z jakąś reakcją organizmu u siebie lub u swoich bliskich lub wręcz przeciwnie, wykaże brak takiego związku.

W przeciwnym wypadku źle oceniając przyczynę, nie będzie unikał ekspozycji na czynnik szkodliwy, co może się dla kogoś źle skonczyć.

Powyższe dotyczy wielu potencjalnych zagrożeń a nie tylko źle wykonanej lub źle eksploatowanej podłogówki, cokolwiek to znaczy.

Chór głosów, twierdzących że coś nie szkodzi, musi mieć 100% pewności, że to coś nie szkodzi, w przeciwnym razie bierze na siebie potężną odpowiedzialność.

Primum non nocere. To działa w tym wypadku w dwie strony.

Pozdrawiam

Bogusław

My ludzie gorszego sortu - mówiący, że podłogówka jest ok nie musimy udowadniać i wykazywać braku związku. Ty Bogusławie jeśli chcesz sprzedać Swoje kaloryfery nie kumatym przyszłym użytkownikom udowodnij, że podłogówka jest szkodliwa, poprzyj to wynikami badań medycznych, naukowych a nie w kółko mówisz jak macierewicz: ja coś wiem ale nie powiem!

To ty i kilku innych piszecie jak imć Macierewicz. Masz się za nieomylnego? Na jakiej podstawie? Udowodnij, że nie szkodzi.. Poprzyj to badaniami...

Dlaczego?

Przejrzyj się, ile jest zaleceń lekarzy w kwestii unikania posadzkowego...

Skąd one się biorą?

Udowodnij, że oni się mylą.

===

By sprzedawać w niemal całej Europie Regilusy nie muszę udowadniać, że posadzkowe szkodzi. Co ma piernik do wiatraka....

===

Znam trochę lekarzy, mam też ich trochę w rodzinie. Do tej pory żaden, ale to żaden nie znalazł dla mnie informacji, że podłogówka szkodzi. Przypominam im o szukaniu tych informacji za każdym razem jak kogoś z nich widzę.

A Ty Bogusławie udowodnij, że regulusy nie szkodzą na zdrowie. Z tego co się orientuję to szybkie zmiany temparatury otoczenia w ogrzewanych budynkach powodują dyskomfort jak również mogą powodować gwałtowne skoki ciśnienia co wiadomo jak może się skończyć. A właśnie taki sposób "ogrzewania" reklamujesz na forum i miesięcznikach związanych z budownictwem.

Podaj w jakich budynkach w tej naszej Europie instalowanych jest najwięcej Twoich grzejników? Domy jednorodinne, wielorodzinne czy użyteczności publicznej?

Różnica jest zasadnicza, kardynalna...

Od źle zrobionego lub źle eksploatowanego posadzkowego nie da się nigdzie uciec.

Użytkownik i jego rodzina chodzi po podłodze, która w choćby okresach przejściowych może ulec przegrzaniu. Także w domach gorzej ocieplonych.

Póki co nie lewitujemy...

===

Użytkownik i jego rodzina chodzi po podłodze, która w choćby okresach przejściowych może ulec przegrzaniu. Także w domach gorzej ocieplonych.

chciałeś napisać "tylko w domach gorzej ocieplonych"? w domu dobrze ocieplonym jeśli grzeję, to przykładowo w tym roku mam Tz= 28-29*C przez maksymalnie kilka godzin dziennie, poza tym ogrzewanie nie pracuje. jeszcze nigdy nic się nie przegrzało.