marcin2372 13.10.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Mam dylemat w jaki sposób zabezpieczyć wodomierz na zimę ,który jest wyprowadzony w fundamencie- niestety nie mam studzienki. Tak jak widać na zdjęciu rura jest wyprowadzona w fundamencie garażu , czy da sie to ocieplić tak żeby mróz nie rozsadził rury i wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 13.10.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 2 razy wymieniałem licznik z powodu mrozu , za 3 razem kupilem drut grzejny za 150 zł plus wełnę.Byłem na etapie stanu surowego zamkniętego więc miałem prąd drzwi i bramę w garażu.Raz odkopywałem zasuwę bo myslałem ze tam tkwi problem z brakiem wody , okazało się ze że zamarzł filtr w konsoli zmiażdzyło go. Na Twoim etapie budowy nie mam pojęcia:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.10.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Najlepiej zdjąc licznik i zaślepić rurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 14.10.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Może udało by Ci sie spuścić wode z rury? Zakręcasz zawór przy przyłączu wody i wypuszczasz ile się da wody. Ale nie wiem czy sie ta opcja powiedzie. Ja spróbuje coś takiego zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 14.10.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Zapomnij o wszelkich ociepleniach, to nic nie da. Nie ma takiego ocieplenia, które utrzymałoby dodatnią temperaturę wewnątrz. Jeśli tylko masz tam prąd, to leć do najbliższego sklepu zoologicznego i proś o przewód grzejny do terrarium, będzie znacznie tańszy niż specjalistyczne przewody do rynien itp. Przewodem owijasz to, co może zamarznąć, okręcasz wełną mineralną, bądź choćby starymi kapotami, podłączasz zasilanie i najwyżej na mszę dajesz w intencji, żeby przerwy w dostawach prądu nie były zbyt długie.A w moim dzienniku, gdzieś w okolicach stanu surowego (końcówka 2009r.) znajdziesz sobie samorobny system ogrzewania przyłącza wykonany z materiałów "pod ręką" J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2372 14.10.2011 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Zdementowałem cały wodomierz(pan z wodociągów) - pozostało tylko zaślepić rurę i na wiosnę zaprosić wodociągi do ponownego przyłączenia. Poniosę jakieś koszty ponownego przyłączenia, ale będę spał spokojnie. Dziękuje wszystkim za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 14.10.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 orientujesz się jakie są koszty?Tzn ile zapłąciłes za zdjęcie? i ile bedzie kosztować przyłączenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts