azusa 13.10.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 (edytowane) Cześć wszystkim Namówiona przez przyjazną forumowiczkę postanowiłam wreszcie założyć własną galerię. Jesteśmy w końcowym etapie wykańczania domu i wiele decyzji jest już za nami. Większość uważam za trafione, chociaż są też takie, z którymi na razie trzeba się pogodzić Pomysłów mam dużo i chciałabym je jakoś pogodzić, tak aby wnętrza były w miarę nowoczesne, ale i przytulne. Aby się wszystko nie gryzło i nietrafionych dezycji było jak najmniej, będę wdzięczna za rady i komentarze. Na początek kilka zdjęć schodów, bo akurat pochwaliłam się na forum, że mam podobne:) (z wyjątkiem listew;)) http://i1131.photobucket.com/albums/m559/azusa16/Dom_wntrza046.jpg http://i1131.photobucket.com/albums/m559/azusa16/Dom_wntrza007.jpg http://i1131.photobucket.com/albums/m559/azusa16/Dom_wntrza008.jpg Edytowane 3 Maja 2015 przez azusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 14.10.2011 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 (edytowane) Ale za to ogródek już sobie rośnie. Mam nadzieję, że przetrzyma zimę i wiosną będziemy mogli się nim w pełni cieszyć. http://i1131.photobucket.com/albums/m559/azusa16/DOM/lubowaniepierwszoklasistw006.jpg A to jeszcze kilka roślinek przed domem. http://i1131.photobucket.com/albums/m559/azusa16/DOM/Dom_wntrza_071.jpg Edytowane 3 Maja 2015 przez azusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 14.10.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Heloł Chyba widzialam Twoje lazienkę w "łazienkach naszych"...mam rację? Z umywalka Roca Bol? Jesli tak-zawdzieczam ja wlasnie Tobie:yes:Domek fajny. Czekamy na wiecej.Fajnie, ze sie odwazylas. Ja tez od niedawna mam swoj mały kącik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 14.10.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 no to witamy nową galeriankę Bardzo podoba mi się elewacja domu. I ogródek też na pewno zimę przetrzyma. No ale nie byłabym sobą, jakbym się czegoś nie czepnęła:): jeśli dobrze widzę, na ostatnim zdjęciu posadziłaś na jednej rabacie yukki i hosty, a one mają zupełnie inne wymagania: yukki lubią piaszczystą ziemię i dużo słońca, a hosty - próchniczą ziemię i mało słońca. Proponuję coś przesadzić na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 14.10.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Świetna elewacja Pokażesz więcej wnętrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 14.10.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Zapowiada się świetnie, uwielbiam takie kostki sama bedę taką budować Jakie wybarwienie ma drewno na schodach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 14.10.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 zapowiada się super:-)...bardzo proszę o wiećej zdjec:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 14.10.2011 23:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 no to witamy nową galeriankę Bardzo podoba mi się elewacja domu. I ogródek też na pewno zimę przetrzyma. No ale nie byłabym sobą, jakbym się czegoś nie czepnęła:): jeśli dobrze widzę, na ostatnim zdjęciu posadziłaś na jednej rabacie yukki i hosty, a one mają zupełnie inne wymagania: yukki lubią piaszczystą ziemię i dużo słońca, a hosty - próchniczą ziemię i mało słońca. Proponuję coś przesadzić na wiosnę Dzięki nihiru, tam faktycznie są hosty i yukki. Ja szczerze mówiąc, niewiele się znam na roślinach (oczywiście mam nadzieję to nadrobić:), projekt ogrodu robił mi projektant i ja tylko wykonałam jego plany. Ale jeśli tak faktycznie jest, postaram się to na wiosnę poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 15.10.2011 00:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Zapowiada się świetnie, uwielbiam takie kostki sama bedę taką budować Jakie wybarwienie ma drewno na schodach? Dokładnego składu nie powiem, dałam panu od schodów kilka klepek, bo chodziło o to, aby dopasować do podłogi merbau i płytek w hollu, więc jest jakaś mieszanina orzech i palisander. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 15.10.2011 00:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 (edytowane) Dodam jeszcze kilka zdjęć wnętrza: Kuchnia - szafki dolne fornir wenge (wiem, że już uważany za niemodny, ale mi się podoba), górne szafki lakier kremowy. http://i1131.photobucket.com/albums/m559/azusa16/Dom_wntrza031.jpg A to przy dziennym świetle http://i1131.photobucket.com/albums/m559/azusa16/domcd007.jpg http://i1131.photobucket.com/albums/m559/azusa16/domcd009.jpg Edytowane 3 Maja 2015 przez azusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 15.10.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 azusa moim zdaniem kuchnia bardzo ladna i to nie jest do końca tak ze wenge nie modne, poprostu swego czasu wszyscy taką kupowali i zniszczyli ją płytami meblowymi złej jakosci udającymi wenge, mnie się wenge podoba ale kiczem jest laminat wenge a nie fornir, ale nie podoba mi się podział uchwytów w zabudowie piekarnika i krzesła przy stole,to docelowe czy chwilowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 15.10.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Azusa - tym że wenge jest niemodne się nie przejmuj, najważniejsze że tobie się podoba ja będę mieć biało-czarną kuchnię, ktoś mógłby powiedzieć, że oklepane i mało oryginalne, ale ja się tym nie przejmuje, bo to ja będę w tym wnętrzu i mi ma być dobrze nie podoba mi się tylko to co reni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 16.10.2011 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 reni, karolakr25 dziękuje za miłe słowa na temat kuchni. Co do krzeseł, to absolutnie nie są docelowe, nie mogę się jeszcze zdecydować, do by tutaj pasowało, a te krzesła zalegały w garażu teściów, więc je tymczasowo pożyczyłam. Jeśli macie jakieś pomysły na krzesła, to będę wdzięczna za podpowiedź. Podział szafki z piekarnikiem, cóż, tutaj już nic nie zmienię. Ja jestem dość niewysoka, i tak mikrofalówkę mam na wysokości twarzy, podnoszenie piekarnika i mikrofali wyżej bardzo by mi utrudniło codzienne z niej korzystanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justynka 16.10.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 A mnie się właśnie krzesła podobają i u siebie takie widzę jako docelowe . Co jest za ścianką telewizyjną? Biblioteka? Fajny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.10.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 a mnie podoba się akwarium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 16.10.2011 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Tak, za ścianką telewizyjną jest biblioteka. Ściana z G/K wyłożona łupkiem, w niej wnęki i półki na książki i różne bibeloty. Docelowo na plecach ścianki telewizyjnej (i naprzeciwko akwarium) ma stanąć kanapa. Akwarium to pomysł męża, miał kiedyś w bloku małe, teraz zamarzyło mu się coś większego:). Połączenie akwairum i ściany będzie zasłonięte takimi samymi listwami jak półki w bibliotece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.10.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 o fajnie, że masz swoją galerię będę kibicować, na razie melduję że podglądam czytać będę jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 16.10.2011 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 o fajnie, że masz swoją galerię będę kibicować, na razie melduję że podglądam czytać będę jutro Venus, witam u siebie Dużo do czytania jeszcze nie ma, zapraszam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 17.10.2011 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Nie obijacie sobie nóg o te wystające elementy na szufladach? Wygodnie korzysta się z umywalek, kiedy nie można całkiem podejść do blatu, bo brakuje podcięcia na stopy na dole? Ad zabudowa akwariowa - ile masz tam miejsca, że kanapa ma się zmieścić na plechach kominka? Na zdjęciach jest ciasno. Mam nadzieję, że w tych niszkach to jednak więcej książek niż bibelotów będzie Najbardziej podoba mi się kolor schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 17.10.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 fajne schody i kuchnia i witam na forum! a i elewacja tez fajna tez mnie zastanawia ta wneka za tv - akwarium i kacik do czytania? nie za ciemno, czy moze bedzie oswietlenie sztuczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts