gryzli1310 15.10.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Posiadam 5 żarówek LED w których zastosowano zwykłe diody. Mam również 10 szt żarówek w których zastosowano diody płaskie SMD. Zauważyłem że zwykłe diody palą się ( już dwie żarówki oddałem na gwarancję), na płaskich natomiast tego nie ma. Czy to zbieg okoliczności czy dopracowali to? Czy warto inwestować w nowe technologie? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat. Proszę o opinie osób które mają z tym jakieś doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 17.10.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 gdzieś na forum czytałem wypowiedz koloegi , który tym handlował i pisał , że SMD są o niebo lepsze od zwykłych ledów jeśli chodzi o żywotność i usterkowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markkato 26.10.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Diody SMD to to jakby druga generacja. Różnica pomiędzy diodami zwykłymi a SMD to wielka przepaść technologiczna. Moim zdaniem lepiej dopłacić te pare złotych i kupić żarówki z diodami SMD najlepiej rozmiar 5050 albo Power Led Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 28.10.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Diody SMD to to jakby druga generacja. Różnica pomiędzy diodami zwykłymi a SMD to wielka przepaść technologiczna. Moim zdaniem lepiej dopłacić te pare złotych i kupić żarówki z diodami SMD najlepiej rozmiar 5050 albo Power Led Potwierdzam w całej rozciągłości. Robiłem dom, gdzie jedynym oświetleniem były i są żarówki LED. Nie wierzyłem w efekt dopóki nie zobaczyłem tego na żywo. Jedyny halogen jest przed garażem, tutaj LEDy jeszcze nie dają takiej ilości światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 28.10.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 no widziałem już nawet fajne z czujkami ruchu ledy w sumie to jak halogen prawie świecą tylko innym światłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
numer11 30.10.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Witam, Czy mógłby ktoś wkleić jakieś zdjęcia z oświetleniem LED SMD ("żarówki" a nie taśma). Mam do zrobienia łazienki, kuchnię i salon. Bardzo zastanawiam się własnie nad LEDami ze względu na energooszczędność ale boję się że światło z nich będzie mdłe, chłodne i krótkie. Proszę o wasze opinie - najlepiej ze zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 30.10.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 prosze: http://halogen.pl/wm.php?img=f3a0max0v4w6avh26xsy489337c a tutaj masz troszke fotek smd: http://www.lumenmax.eu/led-smd.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sandq 27.08.2014 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Do żarówek LED przekonałam się niedawno. Moje pierwsze żarówki tego typu kupiłam w tym sklepie: [moderowano]. Są dobrej jakości, z dostawą też nie było problemu. Uzyskałam też wyczerpujące odpowiedzi na moje szczegółowe pytania. Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez Jarek.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 27.08.2014 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Taaaa.... "Piosenkę pana Koracza o zdrowiu bym chciała najbardziej usłyszeć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 27.08.2014 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Jak na razie używałem 2 żarówek LED smd ale obie były używane przez miesiąc i wylądowały w pudełku. Światło było tak nieprzyjemnie depresyjne, a kolor ściany wychodził w tym oświetleniu wręcz obrzydliwy. Przeszedłem na spiralne świetlówki energooszczędne i kolor światła jest taki jak zwykłej żarówki,a ściany mają normalny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.bejrut 31.08.2014 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 najbardziej zbliżoną barwą do naturalnej jest barwa ciepła, żarówka powinna emitować kolor bardziej żółty i wtedy będziesz mieć normalne kolory ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.08.2014 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 marek - światło słonecznie nie jest żółte.Z winy, że żarówki dawały tylko ciepłe światło, jesteśmy przyzwczajeni, że wieczorem wnętrza są zółtawe. Ale to nie ma nic wspólnego z naturalną barwą światła słonecznego. Bardziej z naturalną barawą światła świecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 06.09.2014 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2014 te moje są teoretycznie ciepłe tylko co z tego że zamiast żółtego odcienia dają zielony odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 06.09.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2014 (edytowane) A te żarówki Led jakie miały współczynnik Ra ? Edytowane 6 Września 2014 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 06.09.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2014 a co to takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.09.2014 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 http://www.swiatlo.tak.pl/1/index.php/wskaznik-oddawania-barw/ Nie ma sensu kupowania LEDów (świetlówek zresztą też) ktorych wskaźnik Ra jest < 80.Taka informacja powinna być podana obok mocy świetlnej i temperatury barwowej.Jeśli nie ma - no cóż, wiadoma sprawa.Ostanioi kupiłem reflektorki LED do łazienki z Ra > 85 firmy OSRAM i nie mam nic do zarzucenia oddaniu barw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eranet 28.09.2014 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Nie da się kupić dobrej żarówki LED za 10-15pln, to trzeba sobie uświadomić, dlatego potem są takie kwiatki... Druga sprawa, nowe przepisy wymuszają dostępność w sprzedaży do wnętrz wyłącznie produktów z RA>80, wszystko poniżej lub bez oznaczenia nie powinno być sprzedawane w UE"Współczynnik oddawania barw (Ra) nie może być mniejszy niż 80. Dopuszcza się Ra ≥ 65, jeśli lampa jest przeznaczona do użytku na zewnątrz lub do zastosowań przemysłowych. Jeśli taki fakt ma miejsce to informację taką, zgodnie z wymogami, należy podać na stronie www lub w inny ogólnie dostępny sposób. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts