Mariuszż 16.03.2004 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Witam.Bedę kładł płytki sam, mam ogrzewanie podłogowe, pytanie jaki grunt zastosować, jaki klej i ewentualnie jakie dodatki do kleju?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 16.03.2004 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Kafelkarz króty u mnie robił używał tylko Atlasa. I powiem, że wyszło taniej niż Ceresit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariuszż 16.03.2004 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Kafelkarz króty u mnie robił używał tylko Atlasa. I powiem, że wyszło taniej niż Ceresit Witam, właśniem słyszałem że Atlas to raczej nie (sam nie wiem dlaczego), a poniewaz kładę sam z teściem to moge sobie pozwolić na lepszy klej i ewentualne dodatki, tylko jakie??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muffi 16.03.2004 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 na pewno klej musi byc elastyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 16.03.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 O Atlasie słyszałeś, że nie, bo nie wszyscy go lubią, bo bardzo szybko wiąże! Jeśłi zbyt długo się zastanawiasz przy kładzeniu płytek, to możesz wiadro z klejem wyrzucić!Dlatego nie wszyscy wykonawcy chcą stosować Atlas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KP 16.03.2004 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 U mnie płytkarze nad ogrzewaniem podłogowym stosowali atlas plus. Oprócz tego w pomieszczeniu o długości 7m dwa środkowe rzędy płytek połączyli nie fugą a silikonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 16.03.2004 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Witam. Bedę kładł płytki sam, mam ogrzewanie podłogowe, pytanie jaki grunt zastosować, jaki klej i ewentualnie jakie dodatki do kleju?? Kerakoll H40 flex - nasiąkliwe: teratota i nienasiąkliwe: gres. polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki75 16.03.2004 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 mam sporo pomieszczeń zpłytkami, więc glazurnik przeszedł przez wiele klejów.Wszystkie sa w miarę porównywalne. Muszą to oczywiście być kleje elastyczne. Alpol AK-513 - ok 36-40 zł za worek (niektórzy twierdzą, ze ta firma jest lepsza od Atlasu, ale mniej znana) Kreisel do gresu (przystosowany do powieżchni krytycznych czyli m. innymi ogrzewanej podłogi) - ok 40 zł za worek Atlas Plus - ok 50-55 zł za worek Ceresit CM17 - ok 65 zł za worek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 16.03.2004 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Ja polecam tylko ATLAS PLUS (lepszy od zwykłego ATLASA). Fakt, że szybko wiąże, ale np. Ceresit jest prawie przez 12 godz. miękki - a to nie jest zaleta!!!!!!!!!!!! tylko WADA!!!!!!!!!! (wg. mojej opinii). A co do ceny, to ATLAS należy do tych droższych klejów, stąd dziwią mnie wyżej zamieszczone posty (np. Ceresit z tego co pamiętam to kupowałam po jakieś 70% ceny ATLASA!!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 17.03.2004 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Długość wiązania kleju nie ma znaczenia. Znaczenie ma natomiast to czy klej po wyschnięciu jest elestyczny i podatny na dylatacje np. termiczne od grzewania podłogowego. Jednym z lepszych jest napewno SOPRO no 1 i niestety droższych (worek 25 kg ok. 50 zł przy zakupie hurtowym). Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 17.03.2004 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 My (słuchając porady kafelkarzy) używamyCeresitu CM 11 do zwykłych płytek bez ogrzewania podłogowegoi Atlas Plus do gresów i ogrzewania podłogowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2004 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 A co powiecie o EX 1.02 plus Euromixu (cena na stronie to jakies niecale 35 za worek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 17.03.2004 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Mój glazurnik stosował klej http://www.skala.com.pl/p002046.phpfirmy SKAŁA. Powiedział że to chyba najlepszy klej jakim do tej pory kleił. Poza bardzo dobrymi własnościami klejacymi przy klejeniu nie podrażnia skóry jak inne kleje. Póki co żadna płytka jeszcze nie odpadła ani na ogrzewaniu podłogowym ani na tarasach. Płaciłem ok. 30 zł. brutto za worek 25 kG.Pozdrawiam[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 17.03.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 U mnie na podłogówce glazurnik stosował atlas plus 45zł/worek reszta atlas zwykły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Widlak 19.01.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 A co sadzicie o dodawaniu plastyfikatora do zwyklego kleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 19.01.2005 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 SOLBET GABIT Super - ca. 30 zł/25 kg http://www.solbet.com.pl/k_produkt/chemia/index.htm Chciałem kłaść płytki na ogrzewaniu podłogowym na Ceresit CM-17, ale cena zwaliła mnie z nóg. W hurtowni w której od pięciu lat się zaopatruję jest gres na ogrzewaniu podłogowym - jakieś 200 m2 - położony właśnie na ten klej. Nic nie pęka, nic nie odpada, nic się z podłogą nie dzieje, a przecież przez hurtownię przewalają się tysiące ludzi. Dla mnie to wystarczająca rekomendacja - użyłem więc tego kleju. U mnie też nic nie pęka i nic nie odpada, ............ itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Widlak 19.01.2005 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Dzięki. Szukam właśnie taniego kleju. Czy przed położeniem płytek konieczna jest impegnacja jastrychu. Mam na myśli podłogi poza łazienką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 19.01.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Powiem wam dla czego glazurnicy nie lubią atlasa -nie stabilny na podłożu i ma durzy skurcz , druga sprawa to do czego klej jest przeznaczony to do tego powinien być urzywany, marka kleju jest nie istotna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 19.01.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 A co sadzicie o dodawaniu plastyfikatora do zwyklego kleju? Klej to nie zupa żeby ją doprawiąć do smaku! Jest to gotowa mieszanka i jedyne co możesz dodać to woda, chyba że producent kleju zaleca takie dodatki. Dodając coś na własną rękę możesz popsuć parametry techniczne kleju . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 20.01.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 no widze ze juz duzo odpowiedzi jest, ale moze dorzuce jeszce swoja, moze komus w czym pomoze ? moze go w czyms utwierdzi. oddaje swoj glos na ATLAS+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts