Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W jakich kolorach kawalerka 30m2 ??

ush6

Recommended Posts

Witam:)

Jestem nowym uzytkownikiem, początkującym mozna powiedzieć jesli chodzi o remontowanie, urządzanie mieszkania.

Wraz z moja połówką zabieramy sie sie za remontowanie 30m2 kawalerki w kamienicy. Ustalilismy czego oczekujemy od naszego pierwszego mieszkania- z tych 30 m2 wydzieliliśmy mały przedpokój, łazienke, pokój z aneksem kuchennym i małą sypialnie. Zrobiliśmy wstępne projekty, powoli zaczynamy ruszać machine remontową. W tym tygodniu do mieszkania wchodzą elektrycy( niezbędna wymiana instalacji).

Jak wspomniałem jesteśmy początkujący i niedoświadczeni jesli chodzi o projektowanie i aranzacje dlatego mam do Was kilka pytań:

1) prosze o ocene zagospodarowania tych 30 m2 (trzeba wydzielić łazienke)- taki projekt wydajke nam sie jak najbardziej ekonomiczny i funkcjonalny, co o tym sądzicie?

2) w jakich kolorach urządzić mieszkanie(poszczególne pomieszczenia) żeby uzyskac jak najwiecej przestrzeni?

2.jpg

1.jpg

tak właśnie ostatnio zaczeliśmy sie zastanawiać dosyc poważnie na temat prysznica. Ściana 2.80 to będzie ścianka k-g. W chwili obecnej przyłącza wody znajduja sie na ścianie 3,0 dlatego tez po konsultacji z budowlańcem postanowiliśmy pozostac przy takim rozkładzie. Jak widac na projekcie łazienka będzie miała kształt litery L. Palnująć taki rozkład mieliśmy na celu to aby ta pierwsza część łazienki- wc, umywalka, ewentualnie prysznic, wanna na rogu - były tzw ogólnodostępne po otwarciu łazienki. Dalej za prysznicem chcielibyśmy aby ta część była bardziiej prywatna- kosz na pranie, suszarka, pralka etc. Ae twój pomysł też jest ciekawy i chętnie go skonsultujemy:)

Co do sypialni to chcemy miec troche wieksze łóżko- jestem dosyć wysokim facetem dlatego tez to ma dla nas znaczenie:) przerobilismy juz wiele opcji i ta jest chyba najkorzystniejsza:)

W jakich kolorach urządzić mieszkanie żeby je optycznie powiększyć?

Odnośnie łóżka