Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Działka 200 tys. jest tego warta??

Leon102

Recommended Posts

kolego zamiast wypytywać forum - zleć obiektywną wycenę, doradź się fachowców - wydasz parę stówek i się dowiesz (w kwocie 200 tys to pestka)... ubolewam jak ludzie bezmyślnie czasami kupują nieruchomość zadłużając się często na całe życie - nie poradzając się ludzi którzy w temacie siedzą - a jak kupują auto za paredziesiąt tysięcy obstawiają się stadem mechaników i jadą na stację diagnostyczną - z nieruchomością jest tak samo ....to tyle w temacie

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kolego zamiast wypytywać forum - zleć obiektywną wycenę, doradź się fachowców
tą działkę najpierw sam sprawdzam na tyle ile mogę dopiero będę radził się fachowców, po co płacić teraz fachowcom? Jak na info czekam z urzędu. Mam tyle do sprawdzania, że nawet nie wiem czy w tym roku doszłoby do transakcji. Nie kupuje bez dokładnego sprawdzania.

I pisałem, że mam tą działkę na oku i na razie jest numer 1. Cały czas szukam, a w tym czasie sprawdzam również tą, może coś wyjdzie nie tak i zostanie skreślona z obserwowanych.

Działki w internecie śledzę prawie dwa lata, a bardziej intensywnie prawie pół roku i to jest jak na razie najlepsza jaką znalazłem jeżeli chodzi o lokalizacje. Bo nie mówię, że jest super działka, ale tak jak piszę większość to jest WIEŚ, a nawet na wsi są ceny większe od tej i np. działka ma 16-18 metrów. Nie interesuje mnie działka na 16 metrów a długość jak 3 boiska piłkarskie - nie zamierzam tam parkować pociągów :D

ubolewam jak ludzie bezmyślnie czasami kupują nieruchomość zadłużając się często na całe życie
ja również dlatego kredytu nigdy nie zaciągałem bo spłata x2 to dla mnie nie radość. Dlatego teraz też opcja kredyt nie wchodzi w grę.

Eskaa zerknij do posta mojego wcześniej : ) bo napisaliśmy w tym samym czasie i może nie została zauważona przez Ciebie moja wypowiedź.

Edytowane przez Leon102

Gość Eskaa
kolego zamiast wypytywać forum - zleć obiektywną wycenę, doradź się fachowców - wydasz parę stówek i się dowiesz (w kwocie 200 tys to pestka)... ubolewam jak ludzie bezmyślnie czasami kupują nieruchomość zadłużając się często na całe życie - nie poradzając się ludzi którzy w temacie siedzą - a jak kupują auto za paredziesiąt tysięcy obstawiają się stadem mechaników i jadą na stację diagnostyczną - z nieruchomością jest tak samo ....to tyle w temacie

Gdyby wszyscy myśleli tak jak ty to forum nie byłoby potrzebne. Przecież do wszystkiego można zatrudnić fachowca.

Eskaa dzwoniłem o tą działkę, chyba wiem gdzie to jest jak to jest prawdziwe zdjęcie (z jednego zdjęcia widać bodajże technikum TZN), ale agencik cwaniaczek nie chce powiedzieć na jakiej ulicy chce żebym najpierw podpisał papier...

Działka powierzchniowo mniejsza, droższa, tez ma droge dojazdowa 5m i zlokalizowana jest gdzie wszystko dalej tzn. przystanek, szpital, szkoły, rozrywki, ale to już nie jest wiocha, ale raczej też nie jest lepsza.

Ciekawe jak to jest jakbym ojca wysłał żeby podpisał, a później np. sam bym znalazł własciciela i kupił bezposrednio od niego. Ciekawe czy tak można, a czy jak już ktoś z rodziny podpisze to nie mogę kupić bezpośrednio. Chyba właśnie tak jest coś mi się kojarzy, bo tak kupowałem mieszkanie przez agencje. I z tego co kojarze to był zapis że nikt z najbliższej rodziny nie może kupić bez agencji, ale troszkę to by było nie feeeer bo jak mogą blokować np. mnie skoro podpisali umowę z ojcem, ale nie wiem.

Edytowane przez Leon102

Gość Eskaa

Leon wiem że te działki są droższe, ale mają coś czego nie ma "twoja", czyli MPZP i wszystkie media. Cenę pewnie można trochę negocjować, więc może warto przemyśleć.

Jeśli widzisz coś znajomego na planach ( TZN) to podjedź w wolnej chwili w te okolice i zobacz czy są tam takie tereny, może będą jakieś informacje.

Agencje zazwyczaj nie podją adresu nieruchomości, nie wiem jak są skonstruowane umowy, ale zawsze możesz wysłać kogoś spoza rodziny, np. kolegę i sprawa się rozwiąże.

Sama podjechałabym gdybym nie miała małych dzieci w domu :)