Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt TULIPIA z garażem pracownia HB STUDIO

Recommended Posts

• Odpowiedzi 94
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja zrobiłem pokój hobby i pralnię.

W przyszłości na połowie pralni może zrobię saunę, taką 2 - 3 osobową :)

Ze zmian to zrobiłem drzwi (mają być, na razie jest otwór) między hobby a pralnią. Jak będę z kolegami siedział przy piwku i pykał w bilard, to żebyśmy nie musieli do kibelka latać przez sypialnię.

Też o takim pokoju myśleliśmy, tylko że nie chemy robić tam drzwi do łazienki bo wtedy jak ktoś tam się "załatwia" to musi dwoje drzwi zamykać :p nie wiem czy to dobry argument ale tak jakoś nam się wydaje :p no i my zamiast sauny (super, zazdroszczę) zrobilibyśmy tam garderobę. Czekamy na wiosnę i będziemy się z Tobą umawiać, bo jednak tak jak mówisz, trzeba zobaczyć na żywo co i jak :)

To podwójne wejście do łazienki ma swoje wady - zgadzam się. Rozważałem za i przeciw i jednak się zdecydowałem na takie rozwiązanie.

Te drzwi między hobby a pralnią z założenia mają być przez cały czas zamknięte. Takie przejście "okazjonalne"

Oczywiście zapraszam na wiosnę na "wizję lokalną" :)

Pozdrowionka i byle do wiosny:lol2:

Jeszcze mała uwaga w temacie bramy garażowej - do 4.5 metra są rozwiązania standardowe (w miarę przystępne cenowo) powyżej, zaczynają się "bramy przemysłowe" - cena kosmos.

Poza tym nigdy nie będziecie wjeżdżać na trzy cztery. Zawsze pierwsze auto może się do ściany dosunąć.

• 3 weeks później...
ffen - dziękujemy Wam bardzo za "wizję lokalną"!!! Wasza Tulipia jest piękna... i mimo szokujących kosztów budowy i tak chcemy ją wybudować! Pozdrawiamy i czekamy na progres wykończeniowy i oczewiście na zdjęcia :)

a czemu takie duże? jaki jest koszt?

jestem zainteresowana ponieważ również chcę wybudować Tulipię i chcę się dowiedzieć czy budowa nie przekroczy moich możliwości finansowych