Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

preev

Kabina, wanna, a może obie rzeczy naraz  

157 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kabina, wanna, a może obie rzeczy naraz

Recommended Posts

• 2 years później...
  • Odpowiedzi 131
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zastanawiam się czy statystycznie to wygląda tak jak u mnie w domu: połowa badanych jest za wanną, połowa za prysznicem ;) a jak to wygląda u reszty forumowiczów? czym kierujecie się przy wyborze kabin przysznicowych albo wanien? u nas w domu postawiliśmy jednak na fukncjonalność i wybraliśmy kabinę przysznicową.

Zdecydowałem się na jeden z modeli SANPLASTu (przy okazji gorąco polecam każdemu, który musi uporać się z wyposażeniem łazienki, kiedy budżet - w odróżnieniu od chęci i wyobraźni - jest ograniczony).

a wy?

temat sto razy poruszany na forum

kto ma miejsce,montuje i wanne i prysznic

kto nie moze sobie na to pozwolic zazwyczaj wybiera wanne z funkcja prysznica(jakas zaslona na wannie)lub gleboki brodzik...

nawet w takim przypadku,kiedy nie korzysta sie na codzien z wanny,przydaje sie ona(lub gleboki brodzik) ,kiedy trzeba cos namoczyc,oplukac itp

to znacznie wygodniejsze niz miski pod prysznicem

• 1 year później...

Witajcie! Jakie są wasze preferencje dotyczące tego podstawowego wyposażenia łazienki jakim jest miejsce do kąpieli ?

Co ma dla was kluczowe znaczenie przy wyborze konkretnego rozwiązania ?

PS. Jesteśmy nowym ekspertem forum w zakresie techniki prysznicowej, dlatego zapraszamy do dyskusji na ten temat oraz zadawania pytań czy to na forum, czy poprzez wiadomości prywatne - chętnie pomożemy, doradzimy.

• 8 months później...
Ja także preferuję prysznic. Kiedy mieszkałam z rodzicami w domu była wanna... jednak służyła mi głównie jako brodzik, bo i tak używałam prysznica. Jeżeli chciałam wziąć relaksującą kąpiel (co zdarzało mi się raz na ruski rok) to i tak najpierw myłam się pod prysznicem, bo mówiąc wprost żaden to relaks siedzieć w mydlinach... Więc obecnie we własnym mieszkaniu mam prysznic, choć przyznam że wybór kabiny był nie lada wyzwaniem!

W naszym pierwszym mieszkaniu mieliśmy kabinę, boziu jak ja tęskniłam za wanną, nie wspomnę już o tak prozaicznych sprawach jak przepirka reczna.

W drugim mieszkaniu była już wanna, to był warunek. Teraz mam dwie łazienki, i nareszcie jestem usatysfakcjonowana. W takie upały jak teraz , tylko prysznic.

A moje dzieci prawie zawsze w wannie (moze dlatego, ze dla nich kąpiel to jeszcze głównie zabawa i obowiązkowo muszą być także umyte lale, koniki pony itp.).

ha ha, skąd ja to znam.... czasem jak widzę co córa wrzuciła do wanny w ramach towarzystwa w kąpieli to się zastanawiam czy mi się jeszcze tam dziecię zmieści :D

dziwnym trafem córka ma jakieś lęki w odniesieniu do prysznica i jeśli jesteśmy gościnnie gdzieś gdzie wanny brak, to musimy ją kąpać w misce :D

osobiście preferuję prysznic - w wannie nie mam się czasu moczyć