m-333 06.11.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Witam, chciałabym prosić o opinie i rady dotyczące ewentualnych zmian.. to już któraś z kolei wersja..a ja ciągle mam wątpliwości... zdecydowałam więc poprosić forumowiczów o zdanie lub inne propozycje. Załączam prymitywny plan i proszę o uwagi - czy prysznic i wanna to nie za dużo? Z drugiej strony wannę zawsze chcielismy... a bez prysznica nie wyobrażamy sobie Na czerwono zaznaczyłam to,co jest już na stałe : okno,geberit oraz obudowa pionowej rury .Za drzwiami znajduje się zabudowa do sufitu, w której mieści się też pralka , kosz na pranie, ręczniki i detergenty. Co jest dobrze, a co powinnam przemyslec lub poprawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.11.2011 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 może być, skoro już i tak geberitu nie przeniesiesz . Przemyśl układ płytek, tak by optycznie ci zniwelował efekt wagonu. No i wanna o szerokości 75-80 cm - na rysunku masz wannę otoczoną czymś ciemnym, jeśli to obudowa, to przy prysznicu będzie za wąsko (57 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 06.11.2011 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Dzięki Elfir, właśnie chyba ten geberit mogliśmy ulokować w innym miejscu... ten ciemny pas to inny kolor płytek,ale oczywiście to tylko prowizorka... podłogę chciałabym jasną z ciemnym akcentem. Dzięki za opinię. A co myślisz o wannie asymetrycznej w tej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.11.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 masz szerokość kabiny 75 cm - dość wąsko.Nie możecie odkręcić geberita od ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 06.11.2011 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Hmmmm... niby mam jeszcze czas, ale geberit jest przykręcony i zrobiony jest odpływ. Tak rzecze małż. Ale twierdzi też ,że jak trzeba to się skuje.. Jeśli skujemy jaki układ będzie optymalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.11.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 http://img705.imageshack.us/img705/5512/amalteapppppppppp.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 06.11.2011 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Dzięki, wszystko przemyślę i może uda mi się szanownego małżonka przekonać.. Napisz proszę,jak zmodyfikowałaś wcześniejszy projekt? czy ten od ciebie mogę wrzucić w program i zobaczyć w 3D ? Bo teraz to jest jpg chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.11.2011 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 użyłam painta z windowsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza i Konrad 07.11.2011 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Witam!! A może ktos mi pomoże bo mam problem jak urządzic moja przyszłą łazienkę chcąc mieć w niej wannę i prysznic oraz sedes i bidet .Wymiary łazienki to długość 255cm a szerokosc 260cm. A kolejnym problemem jest to, jak ułożyć kafelki w tej łazience. Łazienkę chcę mieć czarno-białą, i chcę żeby to miało ręce i nogi, może ktoś zdolny z was mógłby mi pomóc???????? Byłabym bardzo wdzięczna.A i jeszcze co do łazienki to nie ma ona okna , e wejście jest na jej szerokości i jest 60cm od ściany prostopadłej .Szerokośc drzwi to 80cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 17.11.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Wanna,prysznic ,sedes i bidet.A gdzie umywalka?Ma nie być czy po prostu zapomniałaś dopisać?Zasadniczo w takiej sytuacji polecam zamontować wannę z parawanem nawannowym aby oszczędzić miejsce i móc swobodnie korzystać z bidetu wc ,umywalki i jeszcze jakieś mebelki do przechowywania drobiazgów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.11.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Iza I Konrad - wrzućcie chociaż jakiś zwymiarowany rzut z zaznaczonym podejściem wodnym i kanalizacyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza i Konrad 24.11.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 http://images47.fotosik.pl/1228/79ab3834de74a23cgen.jpg . Zrobiłam taki rzut mam nadzieje że teraz mi pomożecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.11.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Próbowałam różnych ustawień, ale to wychodzi najlogiczniej:http://img406.imageshack.us/img406/9733/azienka.jpg Po lewej wanna 80x160, ścianka 8 cm wydzielająca prysznic o szer 86 cm. Długość prysznica to 110 cm. Zamykany przeszklonymi drzwiami o szer. 70 cm.Po prawej umywalka z szafką i blatem 110 cm, dalej zabudowa z sedesem i bidetem. Jeśli blat umywalki będzie zaokrąglony, to pierwszym urządzeniem może być bidet. Jak zagospodarować? Wybierz sobie wysokość odcięcia. Powiedzmy 120-130 cm. To będzie wysokość zabudowy stelaży muszli i bidetu oraz wysokość wypłytkowania łazienki. A także drugą linię, na wysokości ok 2,2 -2,5 mWybierz serie płytek gładkich białych i antracytowych (ale nie czysto czarnych) + listwa czarna lub mozaika + dekorowana płytka czarna/antracytowa lub biało/czarna (antracytowa). Najlepiej, by podstawowe płytki były prostokątne a nie kwadratowe. Teraz na ścianę i zabudowę stelaży dajesz białe płytki do wyznaczonej wysokości - dookoła całej łazienki. Jedynie pod prysznicem płytki kładziesz wyżej - do 2,2-2,5 m. Ścianę nad białymi płytkami malujesz na antracyt w odcieniu podobnym do odcienia ciemnych płytek do wysokości 2,2-2,5 m. Powyżej i sufit malujesz na biało. Lewa strona - białe płytki nad wanną a obudowa wanny z ciemnych płytek. Nad białymi płytkami listwa lub mozaika. Na ciemnej ścianie w czarnych, lakierowanych ramach czarno-białe grafiki w białym passe-partout. Prysznic wyłożony białymi płytkami, jedynie w narożniku ciemne płytki zachodzące na obie ściany przy narożniku. U góry listwa lub mozaika.http://img266.imageshack.us/img266/4944/azienkalewa.jpg Między drzwiami wejściowymi a wanną wieszak z lakierowanej stali na ręcznik kąpielowy. Pasują nie tylko białe, ale także malinowe. Prawa stronaUmywalka stoi na antracytowym blacie. Pod blatem lakierowana na biało szafka. Od blatu do wysokości zabudowy stelaży (120-130 cm) płytki dekorowane, ewentualnie wykończone listwą/mozaiką (zależnie jak wypadnie wysokość blatu i wielkość płytek). Powyżej płytek lustro na całą szerokość blatu - do wysokości 2,2-2,5 m. Powyżej zabudowa z płyt g-k o szerokości równej szerokości zabudowy stelaży (przyjęłam 20 cm). Z zabudowy zwisają dwie lampy o szklanych kloszach. Między narożnikiem łazienki a drzwiami wejściowymi umieścić włącznik dla lamp i gniazdko elektryczne. Zabudowa stelaży z białych płytek. Nad zabudową, we wnęce, płytkie szafki lakierowane na antracyt w szerokiej, czarnej lub białej ramie do wysokości 2,2-2,5 m, nad nimi zabudowa z płyty g-k. http://img444.imageshack.us/img444/4944/azienkalewa.jpg Na wprost wyglądałoby to tak:http://img12.imageshack.us/img12/4944/azienkalewa.jpgNa rysunku narysowałam miejsce na kaloryfer (jeśli ma być). Jeśli kaloryfera nie potrzeba, to można tez tam dać grafikę. Albo tapetę w szaro-biało-czarny wzór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 24.11.2011 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Jeśli chodzi o płytki zgadzam się z poprzedniczką natomiast ja bym ustawiła to inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.11.2011 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 ikaria - popatrz gdzie jest pion kanalizacyjny - wc musi stać max 1 m od pionu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 24.11.2011 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Masz rację.Przeoczyłam.Więz zamienić trzeba tylko miejscami wanne z wc i bidetem.Mozna jeszcze zamontować rozdrabniacz i może zostac tak jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 25.11.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Umywalka obok sedesu to niekoniecznie jest najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza i Konrad 25.11.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Dziekuje wam bardzo dziewczyny, bardzo podoba mi sie Twoja wizja Elfir oraz to jak maja byc ułozone kafle. Dziekuje jeszcze raz bardzo serdecznie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.11.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Umywalka obok sedesu to niekoniecznie jest najlepsze rozwiązanie. Gdyby łazienka na to pozwalała, można byłoby zrobić w pełni optymalne rozwiązania, ale sądzę, że wówczas IzaiKonrad nie potrzebowali zasięgać rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza i Konrad 25.11.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 właśnie tak ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts