noc 02.12.2017 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Jak ktoś chce, to może i dźwig 20-tonowy zamówić, do wciągnięcia wiadra lepiku na dach parterówki.U siebie od 6 lat użytkuję ok 100m2 płytek na OP, przyklejonych Adesilexem P9. Bez zastrzeżeń. Jakieś parę m2 jest na jakimś średniej klasy Atlasem (gdy zabrakło Adesilexu) i też trzyma bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 02.12.2017 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Oj plytki drewnopodobne to dla mnie jak linoleum z nadrukiem udajacym marmur Jastrych planuje oczywiscie przeszlifowac grubym papierem - zgodnie z instrukcja... r.e. No to kładź linoleum. Po co przepłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RaczyEmeryt 03.12.2017 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 Nie moge - nie chce mrarmuru r.e. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 03.12.2017 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 Czyms sie musze kierowac, a ze jestem technikiem to kieruje sie dokumentacja Jesli do ogrzewania podlogowego zaleca sie kleje C2S2 to taki chce zastosowac... Mam do oklejenia 36m.kw ogrzewania (poza tym beda panele) - koszt kleju C2S2 bedzie jakies 600zl wyzszy niz innego przyzwoitego kleju. Moze nawet mniej. Dom remontuje dla siebie, chce miec swiadomosc ze zrobilem najlepiej jak sie da. r.e. Ja u siebie kładąc podłogę używałem Adesilex P9 firmy Mapei lub Atlas PLUS w seledynowym foliowym worku. Pierwszym obsłużyłem balkony, taras i płytki na płytach osb którymi obudowałem stelaże, a drugim wszystkie pozostałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RaczyEmeryt 04.12.2017 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Z ciekawosci - jak kleiles plytki na plyty OSB? Wymagaja jakiegos przygotowania czy po prostu kjlej i plytka? r.e. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 06.12.2017 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Płytę osb szlifowałem papierem ściernym aby zedrzeć wierzchnie pokrycie czyli tą emulsję parafinową.Następnie pokrywam płytę hydroizolacją, najlepiej Mapelastic lub Ceresit.Należy to zrobić starannie.A potem już tylko klejenie ceramiki. Fugowanie należy wykonywać dopiero po kilku dniach. Obudowałem tak sporo stelaży bo przykręcona płyta rigips jakoś mnie nie przekonała.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RaczyEmeryt 06.12.2017 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Dzieki, moze sie przydac r.e. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
termolit 08.12.2017 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 My używamy taki grunt i klej: Grunt KIESEL Okamul GG 1:1– na chłonne podłoża– bezrozpuszczalnikowy– szybkoschnący– o wysokiej przyczepności– zużycie 0,050kg/m2 Klej KIESEL Servostar 1000 C2 TE– klasyfikacja C2 TE, według normy EN 12 004– klej bardzo wydajny– przystosowany do ogrzewania podłogowego– nadaje się do klejenia płytek kamionkowych, wewnątrz– zastosowanie wewnątrz i na zewnątrz– zużycie 2,8kg/m2 cena katalogowa grunt: opakowanie 10kg – 195zł netto, klej: opakowanie 25kg – 51zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts