Elfir 11.11.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Skrajna lewica zaprasza niemieckich bandytów, skrajna prawica walczy z Policją.Wstyd!Ani jedni ani drudzy nie mają nic wspólnego z patriotyzmem. Bandyci a nie Polacy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta Ż 11.11.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 A wszystko po to ,żeby na przyszły rok zabronic możliwości manifestacji.Żeby nas skłócic i rozdzielic, żebyśmy mieli o czym myślec i nie zastanawiali się jak źle dzieje się w Polsce.Tak myślę i chciałabym się mylic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.11.2011 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 myślisz, że ci zadymiarze mieli tak wygórowane strategie? bo ja myślę, że chcieli wyładować nadmiar adrenaliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 13.11.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 (edytowane) W moim mniemaniu już samo wydanie zgody (przez panią prezydent G.W.) na blokadę manifestacji rzekomych "endeków" było cynicznie zamierzoną prowokacją. Tę decyzję nazwał eufemistycznie "błędem" polityk od dawna im (endekom) niechętny - Leszek Miller, cytowany w dzisiejszym programie "Kawa na ławę" (TVN). Byli w tym zgodni także inni uczestnicy dyskusji. I śmieszne jest jej obecne tłumaczenie, że aby mogła wyznaczyć oddzielne trasy oraz inny czas, to Konstytucję trzeba by zmienić . Gdyby zatem obydwie manifestacje odbyły się gdzie indziej i o innym czasie, to sama policja przyznała, że mieli by "na talerzu" napadające grupy. A tak - były wmieszane w tłum spokojnych manifestantów i czekały na mające nadejść spotkanie obu grup. Zupełnie oddzielnym i haniebnym czynem było zaproszenie zagranicznej "antify" na nasze najważniejsze POLSKIE Święto przez lewackie niedobitki i spadkobierców nieboszczki PZPR. Edytowane 13 Listopada 2011 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 13.11.2011 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Edyta ŻPRZYKRO - nie mylisz sie .PEŁNA MANIPULACJA>COs sie robi ,zeby mozna było zrobic cos Czytaj nie obalic władzy absolutnej Tusk i WALdz Przecie to rodzina . zjednego krajuu POlitycznie poklamac Ale kij ma dwa końce. I To mnie trzyma przy Zyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 13.11.2011 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 myślisz, że ci zadymiarze mieli tak wygórowane strategie? bo ja myślę, że chcieli wyładować nadmiar adrenaliny. Niemcy mieli by przyjechać do Polski tylko po to aby wydalić z siebie nadmiar adrenaliny? Chyba jednak nie,śmierdzi z daleka prowokacją, choć tego typu akcje już wcześniej było widać w innych krajach Europy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.11.2011 23:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 rany, nawet w burdzie ulicznej widzicie spiski masońsko-zydowsko-iluminackie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 14.11.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 rany, nawet w burdzie ulicznej widzicie spiski masońsko-zydowsko-iluminackie. Tego nie powiedziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 14.11.2011 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 rany, nawet w burdzie ulicznej widzicie spiski masońsko-zydowsko-iluminackie. Nie przesadzajmy NIKT tu o Żydach nic nie pisał! Ja (dla odmiany) w swojej wypowiedzi chciałem tylko przekazać, że pani prezydent H.G.W. bardziej boi się lewaków, niż "endeków", skoro zezwoliła na konfrontacyjną BLOKADĘ legalnej manifestacji. Dwie oddzielne manifestacje spokojnie by sobie przeszły i się...rozeszły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta Ż 15.11.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 (edytowane) Elfir Niemcy zawsze lubili prowokacje , ale zgadzam się z Sobieradkiem i o prowokację posądzam Gronkiewicz-Walz ,że dopuściła do konfrontacji. To logiczne że większośc majątku sprywatyzowano czyt.zlikwidowano wszelkiej maści związki zawodowe.Nikt jak w Stoczni nie rzuci hasła :walczmy o swoje.Każdy klepie biedę i coraz bardziej zaciska pasa.Jesteśmy przydeptani do ziemi.Ludzie boją się o pracę. Jedyna szansa wyjśc np.na Święto Niepodległości,zrobic rodzinne święto,opowiedziec dzieciom i wnukom jak kiedyś było w Polsce ,przypomniec słowa Bóg, Honor , Ojczyzna.Coś zamanifestowac. Ale nie...Bardziej trendy jest iśc z partnerem tej samej płci na parade równości. A niepodległa Ojczyzna...Jakoś ucichło o gazie łupkowym.No własnie Włodek Wpiszesz,że wierzysz ,że będzie dobrze.Że każdy kij ma dwa końce.Ostatnio obejrzałam w Youtubie filmik GASLAND i też mam nadzieję,że to propaganda...I też chciałabym się mylic...Ale coś tak jakbyśmy przeszli zjednaj okupacji w drugą i nawet wiz nie mamy.Niepodległa Polska...Jak mnie to wszystko irytuje!!!I o co walczyli nasi Dziadowie...Dlaczego ukarano pobitego przez policję Polaka ,a Niemców wypuszczono( z braku dowodów)powinniśmy jeszcze przeprosic za ich uwięzienie i w ogóle za wszystko.Ech... Edytowane 15 Listopada 2011 przez Edyta Ż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.11.2011 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Jaki interes miałaby prezydent w wywołaniu takiej konfrontacji?Przecież to osłabia jej wizerunek i niweczy szanse na reelekcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta Ż 15.11.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 -Jest o czym mówic zamiast o kłopotach kraju-można zabronic takich zgromadzeń na przyszłośc i miec spokój-można ośmieszyc opozycję-wprowadzic nowe przepisy (?)pod płaszczykiem aktualnych wydarzeńno i wiele innych rzeczy ugrac korzystając z zamieszania.Ale może jestem rozgoryczona i wszystko widzę czarno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.11.2011 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Edyta - nie panikuj. Właśnie dlatego, ze nie można zabraniać takich zgromadzeń, doszło do konfrontacji. Warszawa już próbowała blokować manifestacje i sąd oddalał sprzeciwy. Zmiana konstytucji nie jest taka prosta.A co do ośmieszania - zarówno organizatorzy jednej jaki drugiej manifestacji się ośmieszyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta Ż 15.11.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Elfirto fakt mam skłonności do panikowania.Z dystansu wszystko ogląda się inaczej.Ja wszystko biorę na żywioł.Ale to co się stało nie musiało się wydarzyc.Wystarczyłoby trochę dobrej organizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.11.2011 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 wystarczyło by być mądrymi, odpowiedzialnymi obywatelami i nie wywoływać burd :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 15.11.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 (edytowane) Jaki interes miałaby prezydent w wywołaniu takiej konfrontacji? Bo bić polskich "endeków" jest w tej PRAWDZIWEJ Europie trendy, ale bić prawdziwych bądź rzekomych "socjalistów" lub "kochających inaczej", to bardzo, ale to bardzo be! No i dodatkowa okazja, aby systematycznie zniechęcać naród do tych obrzydliwych "narodowców". Edytowane 15 Listopada 2011 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.11.2011 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 cóż. Gdyby "narodowcy" byli w porządku, nie urządziliby burdy po wyłapaniu Niemców, prawda? Z tym, ze przecież to nie byli "narodowcy", to byli zwykli zadymiarze, wśród złapanych są osoby notowane za przestępstwa stadionowe. To była po prostu duża "ustawka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 15.11.2011 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Witam No właśnie, ktoś to poustawiał... Przed chwilą przeczytałam o proteście Norwegów w sprawie brutalności polskiej policji. Już zapowiedzieli swój przyjazd w przyszłym roku w dużo większej grupie. Polaków święto narodowe, echh, chyba będzie gorzej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 15.11.2011 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 (edytowane) Ja też nie cierpię tych "łysych" podnoszących rękę z faszystowskim pozdrowieniem. Na co oni liczą??? Ludzie u nas jeszcze pamiętają (lub znają z przekazu rodziców), z czym się ten gest kojarzy. Jednak ostatnio jakby ucichli. Ich miejsce zajęli "kibole". Taka manifestacja weteranów wojen, harcerzy i miłośników historii (grupy "odtworzeniowe"), na którą czekała "blokada" lewaków i homoseksualistów, to była wspaniała okazja, by komuś "przyłożyć". I o TO właśnie mam pretensje do władz, że im to umożliwiono.Powtórzę - gdyby ustalono oddzielne trasy przemarszu, to mieliby mniejszy pretekst do bicia kogokolwiek. Edytowane 15 Listopada 2011 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.11.2011 23:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 chopinetka - "ustawiali" sobie zadymiarze, a nie "ktoś". Wiadomym jest, że kibole się zwołują pod byle pretekstem, aby się bić. A tu mogli się pobić z "pedałami" i Niemcami. Raj po prostu. Nie trzeba w to wplątywać polityki. Nasze prawo nie ogranicza tak praw do manifestacji jak np. w Stanach, gdzie wysłano policję przeciw całkowicie spokojnej manifestacji antyglobalistów. Stąd brak jest rozwiązań prawnych i scenariuszy postępowania w przypadku organizowania się dwóch grup nastawionych nie na manifestację poglądów, tylko na konfrontację. Po prostu ustawodawca nie przewidział takiego stopnia zezwierzęcenia się obywateli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts