Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt kuchnii prośba o pomoc

Marcoo26

Recommended Posts

Masz 285 cm (bo 10 cm pozostawiam na rurki ) na szafki:

60 cm lodówka (podblatowa, jak jesteście w dwójkę), 60 cm zlew, 45 cm zmywarka, 60 cm szafka z szufladami, 60 cm piekarnik, Pomiędzy szafką z szufladami a piekarnikiem, na blacie płyta grzejna. Po przeciwnej stronie wąski stół i dwa taborety.

Chyba nie do końca się zrozumiałyśmy :).

Podlinkowałam mini-zmywarkę (wys. ca. 45 cm)

Można ją zainstalować:

- powyżej poziomu blatu np. TAK,

- poniżej blatu - TAK,

- albo wcisnąć "zadkiem" w pion wod-kan ca. 15-20 cm cm powyżej blatu - TAK.

(wtedy otwarte drzwiczki zmywaki powinny zmieścić się np. nad baterią zlewozmywaka)

IMO - dodatkową zaletą sprzętu modułowego jest spójny wygląd (np. sąsiadującej zmywarki i piekarnika).

Tu dowód rzeczowy - animacja

Jeśli zasięg drzwiczek jest zbyt duży - można zrezygnować ze zmywarki modułowej.....

i kupić sprzęt nie przeznaczony do zabudowy.

Zaletą tego rozwiązania jest mniejszy (o jakieś 7 cm) zasięg drzwiczek.... - KLIK

dodatkowo można wybrać panel sterujący u góry lub poniżej drzwiczek.

Czy nadal dziwi Cię moja propozycja?

Edytowane przez MarynaM
Dodałam animację...oraz zdjęcie

My chcieliśmy zabudować scianę z kominem ustawić tam piec z okapem następnie szafka narożnikowa. Na dużej ścianie zlew 45 cm następnie zmywarka 45 cm lodówka pod zabudowę 60 cm i wysokości 210 za lodówka szafka cargo z pełnym wysuwem. Tylko jest problem z pionem gdyż są tam liczniki od wody i gazu i nie wiem jak to zabudować. Bo po pewnym czasie może się okazac , że trzeba będzie wymieniać licznik.

My chcieliśmy zabudować scianę z kominem ustawić tam piec z okapem....

Trenowałam ten wariant. Nie polecam...Tłuszcz pryskający z kuchenki roznosi się na butach po mieszkaniu :(

Tylko jest problem z pionem gdyż są tam liczniki od wody i gazu i nie wiem jak to zabudować. Bo po pewnym czasie może się okazac , że trzeba będzie wymieniać licznik.

Wtedy zdejmujesz wiszącą tam szafkę....lub demontujesz tylko jej plecy.

Ja bym robiła szafkę wsuniętą do pionu ( jak najgłębiej) i mocowała ją przez boczne ścianki i oraz górną.

Dodatkowo można wtedy z dołu od tyłu podeprzeć ją na kątowniku ukrytym w pionie.