Marcoo26 16.11.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Witam serdecznie obecnie w mieszkaniu prowadzę remont kuchni a ponieważ nie jest zbyt obszerna nie wiem jak ją idealnie rozplanować. Może ktoś miałby jakieś pomysły czy sugestie? Nie chciałbym zabudowywać grzejnika pod oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.11.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Masz 285 cm (bo 10 cm pozostawiam na rurki ) na szafki:60 cm lodówka (podblatowa, jak jesteście w dwójkę), 60 cm zlew, 45 cm zmywarka, 60 cm szafka z szufladami, 60 cm piekarnik, Pomiędzy szafką z szufladami a piekarnikiem, na blacie płyta grzejna. Po przeciwnej stronie wąski stół i dwa taborety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 17.11.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 1. Prawdopodobnie możesz wykorzystać cześć pionu wod-kan na składzik (jakieś półki). (Zasłaniasz to drzwiami przesuwnymi "wiszącymi" od podłogi do sufitu) 2. Jeśli to dla 2 osób - IMO lepsza będzie mała zmywarka pasująca do szafki 60 ( np. coś - takiego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.11.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Maryna - po co dwójce ludzi zmywarka 60 cm? I dlaczego uważasz ją za lepszą od zmywarki 45 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 18.11.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 (edytowane) Chyba nie do końca się zrozumiałyśmy . Podlinkowałam mini-zmywarkę (wys. ca. 45 cm) Można ją zainstalować: - powyżej poziomu blatu np. TAK, - poniżej blatu - TAK, - albo wcisnąć "zadkiem" w pion wod-kan ca. 15-20 cm cm powyżej blatu - TAK. (wtedy otwarte drzwiczki zmywaki powinny zmieścić się np. nad baterią zlewozmywaka) IMO - dodatkową zaletą sprzętu modułowego jest spójny wygląd (np. sąsiadującej zmywarki i piekarnika). Tu dowód rzeczowy - animacja Jeśli zasięg drzwiczek jest zbyt duży - można zrezygnować ze zmywarki modułowej..... i kupić sprzęt nie przeznaczony do zabudowy. Zaletą tego rozwiązania jest mniejszy (o jakieś 7 cm) zasięg drzwiczek.... - KLIK dodatkowo można wybrać panel sterujący u góry lub poniżej drzwiczek. Czy nadal dziwi Cię moja propozycja? Edytowane 18 Listopada 2011 przez MarynaM Dodałam animację...oraz zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.11.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Ok, rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 18.11.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Tyle, że kolega Marcoo26....ma nas chyba w nosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcoo26 19.11.2011 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Sorki ale nie miałem dostępu do netu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcoo26 19.11.2011 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 My chcieliśmy zabudować scianę z kominem ustawić tam piec z okapem następnie szafka narożnikowa. Na dużej ścianie zlew 45 cm następnie zmywarka 45 cm lodówka pod zabudowę 60 cm i wysokości 210 za lodówka szafka cargo z pełnym wysuwem. Tylko jest problem z pionem gdyż są tam liczniki od wody i gazu i nie wiem jak to zabudować. Bo po pewnym czasie może się okazac , że trzeba będzie wymieniać licznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.11.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Marco - próbowałam robić zabudowę w L , ale tak naprawdę nie dawało to więcej miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 21.11.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 My chcieliśmy zabudować scianę z kominem ustawić tam piec z okapem.... Trenowałam ten wariant. Nie polecam...Tłuszcz pryskający z kuchenki roznosi się na butach po mieszkaniu Tylko jest problem z pionem gdyż są tam liczniki od wody i gazu i nie wiem jak to zabudować. Bo po pewnym czasie może się okazac , że trzeba będzie wymieniać licznik. Wtedy zdejmujesz wiszącą tam szafkę....lub demontujesz tylko jej plecy. Ja bym robiła szafkę wsuniętą do pionu ( jak najgłębiej) i mocowała ją przez boczne ścianki i oraz górną. Dodatkowo można wtedy z dołu od tyłu podeprzeć ją na kątowniku ukrytym w pionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 21.11.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 ....lodówka pod zabudowę 60 cm i wysokości 210 za lodówka szafka cargo z pełnym wysuwem.. Może się przyda - podpatrzone z LM. http://inspiracje.leroymerlin.pl/original/13338_100_8850.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.11.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 tylko chyba niewiele miejsca zostałoby na blat, skoro nie można "zakręcić" na okno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 21.11.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 To względem powyższy obrazek...czy tak ogólnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.11.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Chodzi o wstawienie jeszcze wysokiego słupka w ciąg roboczy. Myślę, że na takiej powierzchni trzeba brać pod uwagę raczej lodówkę podblatową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts