aglig 26.11.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 SAMI tworzycie sobie własną przyszłość!!! Czemu narzekacie na to, co sobie stworzyliście? Złe jest? - Róbcie lepiej! MOŻNA!! WOLNO!!! . Wstępując do UE tak naprawdę straciliśmy suwerenność. NIC już nie możemy. Możemy tylko to na co wcześniej zgodzą się Niemcy, Francuzi. Rolnik już nie może sprzedać tyle mleka ile mu się podoba i ile wyprodukują jego krowy ( bo są limity narzucone przez UE) Rybak juz nie złowi tyle ryb ile by chciał i mógł ( bo są limity UE) Za chwilę zamkną kilka zakładów ( huty, elektrownie itp) bo wpowadzają limity CO2. Produkujemy mniej cukru niż wynosi nasze zapotrzebowanie ( bo są limity UE) Nawet nie możemy wystąpić z UE gdybyśmy chcieli bo podpisaliśmy traktat lizboński ( bez referendum) i zebyśmy mogli wystąpić muszą się na to zgodzić wszystkie kraje UE. I to jest ta wolność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 26.11.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 (edytowane) Najśmieszniejsze jest to, że przez lata zwalczano , potępiano , napiętnowano zło jakim był ZSRR . Kiedy hydrze w końcu udało się urwać łeb , fundujemy sobie powtórkę z rozrywki . Perfidia pomysłodawców nowego ZDRE ()nie zna granic. W sposób wyrachowany i perfekcyjny , wprowadzili w życie ideę , którą właśnie z takim trudem udało się uciszyć. Dając do rączek lejce kolejnym reprezentacjom , spowodowali ,że sami, z uśmiechem na ustach , doprowadzimy ta bryczkę na skraj przepaści . Bez NKWD, bez gułagów , ale przy jeszcze większych kosztach kolejnych zjazdów i posiedzeń KC... och sorry Edytowane 26 Listopada 2011 przez eniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.11.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 "Wstępując do UE tak naprawdę straciliśmy ..." Dziwne!Na chama nas tam wepchnęli?!Złapali za ryj, nie pytając i umieścili w Unii? Zyskaliśmy też niemało...Wystarczy nalać do baku (jak się ma ten bak i ma się za co wlać!) i można tak jak pradziadek z prababcią - do Baden-Baden, do kasyn w Monako czy na lazurowe wybrzeże...Bo przecież my wszyscy (JAK JEDEN!!!) od szlachty pochodzimy!!!NALEŻY NAM SIĘ!!! WSZYSTKIM!!! "Komuna" tak w dupach ludziom poprzewracała... A przecież za złotych, wolnych i przedwojennych czasów "LUDŹMI" byli tylko nieliczni!!!!Reszta chamów i bydła roboczego na nich tyrała!Och, z jakim rozrzewnieniem się wspomina te wspaniałe czasy....Dzieciaki w fabrykach po 12 godzin tyrały, aby nie zdechnąć z głodu i wykarmić rodziców (bezrobotnych)... Lekturki w szkole mieliśmy...Kruczek... Nasza szkapa... i wiele podobnych....Teraz - Tolkien i Harry Potter... Wzywam i apeluję!!!Niech ten z pięćdziesięcioparolatków, który narzeka, się ujawni i napisze, że takich lektur nie było, że nie opisywały tego o czym wspominam, a czego DZIŚ - JESZCZE nie ma!!!Że nie jest świadomy, że takie warunki panowały!!!(Są i dziś po różnych kątach świata) Trochę pokory!!!Jest jak jest - co każdy widzi (mam nadzieję).Wydawajmy tyle, ile uda się zarobić to synów "na węgiel na kolej" a córek "na róg" wysyłać nie będzie trzeba... Zawsze jakiś "panicz" ku naszej zazdrości, obok, karocą (czy wypasioną bryką) będzie przejeżdżał...Nie da się tak, aby wszyscy mieli wszystko.Nudno by się zrobiło, chyba... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.11.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 (edytowane) "Rybak juz nie złowi tyle ryb ile by chciał i mógł ( bo są limity UE)Za chwilę zamkną kilka zakładów ( huty, elektrownie itp) bo wpowadzają limity CO2.Produkujemy mniej cukru niż wynosi nasze zapotrzebowanie ( bo są limity UE)" Coś w tym jest...Sensownego!!!Uważasz - że po nas - choćby potop?!!! Inna sprawa, ze i to robione jest nogami, po znajomości, za kasę...Biznes jak każdy, choć idea - słuszna! I- coś jeszcze...Cukru już nie "PRODUKUJEMY"...- Nie jest produkowane - to lepsze określenie. Fabryki nie są już "nasze"... Adam M. Edytowane 26 Listopada 2011 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 26.11.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 "Wstępując do UE tak naprawdę straciliśmy ..." Dziwne! Na chama nas tam wepchnęli?! Złapali za ryj, nie pytając i umieścili w Unii?[/Quote] Owszem było referendum za wstąpieniem do Wspólnoty, a ponieważ ciemny lud wszytko kupi mamiono nas krainą miodem i mlekiem płynącą. Ale zauważ że podpisanie traktatu lizbońskiego ( w 2009 r) zupełnie zmieniło zasady funkcjonowania Unii . Traktat lizboński zupełnie zmienił dotychczasową współnotę w Unię właśnie. Wtedy się już nas nie pytano nie było referndum tak jak w Irlandii. Powiem tak nasi politycy złapali nas za ryj nie pytając o zdanie przeniesli ze Wspólnoty do Unii. Miałes możliwość w tym byłym demokratycznym kraju zadecydować czy chcesz być obywatelem Unii ? Co się naprawdę stało ? Co zmienił traktat lizboński ? Dotychczasowa Wspólnota Europejska ( która mówiła o wpółpracy suwerennych Państw ) została zastąpiona Unią Europejską, która zyskała osobowość prawną. "Komuna" tak w dupach ludziom poprzewracała... A przecież za złotych, wolnych i przedwojennych czasów "LUDŹMI" byli tylko nieliczni!!!! Reszta chamów i bydła roboczego na nich tyrała! Och, z jakim rozrzewnieniem się wspomina te wspaniałe czasy.... Dzieciaki w fabrykach po 12 godzin tyrały, aby nie zdechnąć z głodu i wykarmić rodziców (bezrobotnych)... Jest jak jest - co każdy widzi (mam nadzieję). Wydawajmy tyle, ile uda się zarobić to synów "na węgiel na kolej" a córek "na róg" wysyłać nie będzie trzeba... Zawsze jakiś "panicz" ku naszej zazdrości, obok, karocą (czy wypasioną bryką) będzie przejeżdżał... Nie da się tak, aby wszyscy mieli wszystko. Nudno by się zrobiło, chyba... Adam M. Czyli co dobrze że nie jesteśmy Państwem trzeciego świata ? Ma nam to wystarczyć ? Bo przed wojną było gorzej ? No fakt mamy lepiej niz ludzie z epoki kamienia łupanego. Cholera już mi lepiej i szczęśliwa jestem że mam tak dobrze. A wiesz do czego idziemy ? Zmierzamy właśnie do sytuacji z przed wojny. Do tyrania za marne pieniądze Odp. Jeśli będziesz mógł zarabiać tyle uczciwą pracą żeby nie głodować to i synów na węgiel wysyłać nie trzeba będzie Jeśli ludzie dzisiaj zarabiają 1500 zł brutto, to mimo iż wydają tylko tyle ile zarabiają będą albo głodować albo mieszkać pod mostem. Po przyjęciu euro nasze dzieci i wnuki robiły by na emerytury Greków. Dopóki możemy decydować o sobie o swoim Państwie można zrobić wiele rzeczy żeby Polakom zyło sie lepiej. Na razie o tym jak będzie się nam zyło decyduje Bruksela. W ramach solidarności społecznej będziesz fundował 14 pensje grekom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 26.11.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 "Rybak juz nie złowi tyle ryb ile by chciał i mógł ( bo są limity UE) Za chwilę zamkną kilka zakładów ( huty, elektrownie itp) bo wpowadzają limity CO2. Produkujemy mniej cukru niż wynosi nasze zapotrzebowanie ( bo są limity UE)" Coś w tym jest... Sensownego!!! Uważasz - że po nas - choćby potop?!!! Inna sprawa, ze i to robione jest nogami, po znajomości, za kasę... Biznes jak każdy, choć idea - słuszna! I- coś jeszcze... Cukru już nie "PRODUKUJEMY"... - Nie jest produkowane - to lepsze określenie. Fabryki nie są już "nasze"... Adam M. Zważ że wcale nie chodzi tu o względy ekologiczne ale o kase "grubą" kase. Chodzi o to żeby od szarego Kowalskiego w ramach tej "ekologi" wyciągnąć kasę w akcyzie, podatku , w tym ze będzie musiał zapłacić więcej. Dziękuje za tak pojetą ekologię. Ustawa śmieciowa ostatnio zmieniona tego dowodzi ( zmiana wyszła z UE). Komu się będzie opłacało segergowac śmieci jeśli będzie płacił ryczałt bez względu na to ile śmieci wrzuci do pojemnika. Śmieci bedzie więcej więc za utylizacje każdy z nas będzie musiał zapłacić więcej PS. Cukrownie zlikwidowali a pozostałe sprzedali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.11.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Hmm.. ciekawe ile byśmy mieli dróg, gdyby nie unia?Bo ja, gdzie nie spojrzę, widzę tablice z niebieskim logo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.11.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 (edytowane) Zawsze jest coś za coś! "Jeśli ludzie dzisiaj zarabiają 1500 zł brutto, to mimo iż wydają tylko tyle ile zarabiają będą albo głodować albo mieszkać pod mostem."Jesteś optymistką!To dobrze! Poczekaj , aż unijną dyrektywą wprowadzą kataster!Własnego domu nie poznasz, o kraju nie mówiąc... Ale...Przecież były jakieś wybory...Były opcje do wybrania... GŁUPIO WYBRANO - TO DOBRZE IM TAK!!! Mamy niską świadomość społeczną!Nikt o to nie dba, bo ciemny naród to owce do strzyżenia!Dobrze, że jak jest co strzyc - to się tego do rzeźni nie wysyła...Nie trać ducha!Wiara i modlitwa działają cuda! (a co robić, jak marycha zakazana? - modlitwa i ekstaza religijna zostaje...)Więc - módl się i pracuj a myślenie zostaw wybranym!DOBRZE Ci zrobią przecież... Adam M. Czynne prawo wyborcze ma każdy dorosły (pełnoletni) Polak.CZEMU nie dasz się wybrać i pracować w trudzie i znoju dla szczęśliwości ludu i kraju?A.M. Edytowane 26 Listopada 2011 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.11.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Chińczycy pracują w trudzie i znoju dla szczęśliwości kraju :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 26.11.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 żyj i pracuj a święto zmarłych będzie Twoim świętem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.11.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 WIDZISZ? Już są pierwsze głosy optymistyczne!!! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.11.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 ElfirChińczycy już mają ostry ból głowy!Mają w sejfach bardzo dużo euro i papierków z Waszyngtonem...Jak na świecie wartość tych papierków ostro spadnie to będą mieli bardzo dużo papieru... toaletowego!Dużo ich, ale tyle tego mają - że starczy dla wszystkich na długo!Nie chcom - ale muszom coś robić, aby im nie opadło...Wystarczy wiadomości pośledzić... to się widzi...Kombinują jak koń pod górkę... Świat jest mały dzisiaj... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 26.11.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Hmm.. ciekawe ile byśmy mieli dróg, gdyby nie unia? Bo ja, gdzie nie spojrzę, widzę tablice z niebieskim logo. Trudno powiedzieć , bo nie mamy możliwości porównać , ile dróg byśmy mieli , gdyby pieniądze wpłacane do UNI zostały w kraju. Wolność polityczną i gospodarczą osiągnęliśmy na krotko przed przystąpieniem . To trochę tak jak przy przeziębieniu. Łapiesz coś , idziesz do lekarza , ten zapisuje Ci piguły . No i nie wiadomo , czy bez nich też by nie przeszło , bo już je wzięłaś . Wiem , wiem , do kitu ten przykład, bo Ty nie chorujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.11.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 W tej chwili dostajemy więcej pieniędzy z Unii niż do niej wpłacamy. Tak naprawdę budują nam Niemcy i Francja. Mnie się podoba w Unii. Podoba mi się, np. że mleczarnie musiały nauczyć się dbać o czystość, bo inaczej nie miałyby możliwości funkcjonowania na unijnym rynku. Teraz jest ciężko, bo jesteśmy socjalistyczni do bólu (jako euroland). Mam nadzieję, że kryzys będzie nauczką dla socjalistów, że na pieniądze trzeba sobie zapracować a nie wystać w opiece społecznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.11.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 SAMA PRAWDA!!! Howgh! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 26.11.2011 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 A mnie się nie podoba że to mleko które teraz kupuje jest bardziej napojem mlecznym, a nie prawdziwym mlekiem. Że masło jest bardziej margaryną a nie prawdziwym masłem. Co do opieki społecznej to zaplecze socjalne mamy daleko za innymi krajami europy zachodniej, gdzie państwo pomaga finansowo swoim biedniejszym obywatelom. Jak ma się u nas rodzic więcej dzieci skoro dziecko jest u nas luksusem. Skąd biedni rodzice mają brać pieniądze na wychowanie dzieci ( książki, leczenie). Bogaty nigdy nie zrozumie biednego, bardzo wiele rodzin już żyje na skraju ubóstwa, bo pracuje tylko jedna osoba. Kto tego nie zauważa to albo żyje pod kloszem albo patrzy przez swój pryzmat, bo skoro on ma dobrze płatną pracę to pewnie taka pracę mogą mieć wszyscy, ale niestety tak nie jest. To że Unia daje teraz nam pieniądze to wcale nie jest takie dobre, bo im więcej nam da tym bardziej stajemy się od niej zależni, i te pieniądze prędzej czy później Unii będziemy zwracali. Nikt nikomu teraz nie daje kasy z dobrego serca, tylko musi mieć w tym jakiś interes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.11.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 bladyy - a po co kupujesz najtańsze mleko?Jak chce się kupić w kartoniku mleko, które będzie miało świeżość pół roku i w dodatku za 2 zł to trudno spodziewać się produktu wysokiej jakości. Kupuj mleko i masło w sklepach z ekologiczną lub tradycyjna żywnością. Ale wówczas za mleko zapłacisz ponad 3 zł i zanim je doniesiesz do domu, duża szansa, że skwaśnieje. Podobnie masło - nie kupisz kostki za 6 zł tylko za 12 zł. Pewnie powiesz - ale kogo na to stać! Rolnik też chce jeździć mercedesem a nie żukiem, spędzać wakacje nie u rodziny, ale w Egipcie, wybudować dom. On wycenia koszty swojej pracy na taką kwotę, za jaką ty jesteś skłonny jego towar kupić. Wielu ludzi ma spore działki przy domach - co za problem hodować kury i króliki na własne potrzeby, albo uprawiać warzywa - by mieć zdrową żywność? Dlaczego się na to nie decydują? Bo wymaga to pracy - i właśnie za te pracę trzeba rolnikowi zapłacić.A ponieważ nie chcesz jej wykonywać ty - rolnik może sobie dyktować ceny. Standardy produkcji obniża pazerność ludzi, który decydują się kupować chłam tylko dlatego, ze jest tani. A by wyprodukować tanio po prostu się oszukuje na jakości. Kupiłbyś tani chiński samochód, który nie przeszedł badań technicznych, tylko dlatego, że jest tańszy od analogicznego samochodu włoskiego czy niemieckiego? Dlaczego inaczej miałoby być z żywnością? Co do dzieci - jakoś zauważyłam prawidłowość, że często dużo dzieci jest u rodzin biednych, a mało u bogatych. Więc to nie wysokość zarobków jest głównym kryterium. Raczej dostęp do antykoncepcji, wiedza. Mnie stać na dziecko, ale go nie chcę. I żadne dopłaty tego nie zmienią. Mam tez koleżankę, która wystarała się już o dwójkę. Wie, że będzie ciężko, ale ona po prostu chce być matką za wszelką cenę. I tu też dopłaty jej nie dopingują do macierzyństwa. Najwyżej pomagają w macierzyństwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redcode 26.11.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Chemie trzeba polubić, bo teraz jest wszędzie...Kto przy takim steżeniu trucizn jak w dzisiejszym świecie dożyje do tych 67 lat?Chyba tylko Ci co mają 66... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 26.11.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Argumenty o bidzie mnie nie przekonują , bo jakoś nie widzęludzi , którzy jedzą margarynę , bo nie maja na masło (to w nawiązaniudo mojego dzieciństwa) . Patrzyć jak argumenty gloryfikującekomunę się pojawią . Albo ,że Gierek to był "gość". Martwi mnie daleko rozwinięty socjalizm UNI , na który po prostunas nie stać . Dlatego pisałem o "wpadnięciu z deszczu (ZSRR) ,podrynnę (UNIA)." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.11.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Kto przy takim steżeniu trucizn jak w dzisiejszym świecie dożyje do tych 67 lat? Chyba tylko Ci co mają 66... Moja babcia ma 91 lat. *** A socjalizm niestety zachęca do bycia leniem. Jedynie narodom o wpojonym etosie pracy wychodzi. My takim narodem nie jesteśmy. Ja się obawiam, że gdyby nie Unia, to co kilka lat polskie prawo zmieniałoby się jak chorągiewka. Unia stabilizuje rewolucyjne pomysły (np. niedawny pomysł prezesa K.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts