brachu 19.11.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Witajcie. Mam do wyboru dwa interesujące mnie mieszkania - jedno nad drugim. Pierwsze jest na parterze, drugie na piętrze pierwszym. Obydwa są w budynku 3 kondygnacyjnym. Wydaje mi się drugie mieszkanie czyli na piętrze pierwszym będzie mieszkaniem cieplejszym, tym samym ekonomiczniejsze w ogrzewaniu. Nie mam jednak doświadczenia; wspomóżcie mnie proszę w ekonomicznej decyzji Oto zdjęcie tych mieszkań (zaznaczone) - w załączniku. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.11.2011 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Kwestia wykonania, parter może ale nie musi byc zimniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sti 19.11.2011 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Jeśli chodzi Ci o ekonomiczną decyzję to kupno mieszkania się nie opłaci Czemu ? Na podstawie mojego doświadczenia: Mieszkanie 60m2 wartości 200tys.zł=czynsz 600zł+media(gaz+prąd) 200zł=800zł/miesiąc za czynsz +rata 1000zł za kredyt=1800z/łmiesiąc Kredyt na 350tys.zł(działka+dom)=2000zł/miesiąc A gdzie w tych obliczeniach koszty utrzymania domu (dodajmy, że większe niż mieszkania). Poza tym co to za dom z działką na 350 tys.? Na 60 m2? Działka też swoje kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sti 19.11.2011 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Na piętrze z pownością będą mniejsze straty ciepła, bo nie ma ucieczki do piwnic, niemniej jednak różnica nie będzie duża, bo temperatura w piwnicy z pewnością wyniesie nawet zimą ok. 10 st. Grunt to dobre ocieplenie podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.11.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 mieszkania na parterze często maja mniejsza wartość na rynku wtórnym.Poza tym na parterze ciągnie od drzwi wejściowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Eskaa 20.11.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Mieszkałam kiedyś w nowym bloku na 2 piętrze , znajomi mieszkali na parterze. Nasze mieszkania miały identyczny metraż i układ pomieszczeń, ale my zawsze płaciliśmy mniej za ogrzewanie niż nasi znajomi.Nie wybrałabym mieszkania na parterze z wielu innych powodów, m.in dlatego że na parterze co chwile otwierane są drzwi wejściowe przez co jest chłodniej i głośniej niż na 1 piętrze. Poza tym wszyscy zaglądają do okien ( chyba, że to wysoki parter?) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachu 22.11.2011 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Jeśli chodzi Ci o ekonomiczną decyzję to kupno mieszkania się nie opłaci Arturo, Jeśli miałbym kawałek ziemi - jasne. Niestety ta w bliskim sąsiedztwie z P-niem jest koszmarnie droga. Na takich kosztach by się nie skończyło. Eskaa, dzięki za wartościową opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 22.11.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 mieszkanie na pietrze powinno być cieplejszena parterze zawsze ciągnie od piwnicy, drzwi wejsciowychwybierz tę środkową kondygnacje, to ponoć jancieplejsze mieszkania jak z góry i z dołu są ocieplane innymia poza tym jeżeli nie ma ograniczeń ruchowych to zawsze wartościowsze jest mieszkanie na piętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 22.11.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Ja też się nie wyłamię - wybrałabym na piętrze, najlepiej środkowa kondygnacja (tak, żeby mieszkania były "nad i pod Tobą"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachu 03.12.2011 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Dziękuję za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts