Elfir 25.04.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Skoro masz w ogrodzie cień, zainwestuj w różaneczniki - sa zimozielone a nie iglaste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 25.04.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Aga wszystkie Twoje inspiracje mam u siebie w zakładce - mój ogród Ha wiedziałam Aguś czego chcesz:D:lol2: Od początku mówiłam, ze widzę w Twoim ogrodzie subtelny miksik:yes: Tujki wyglądają bardzo fajnie w żywopłocie, jak stanowią dodatkowo tło dla innych roślin. Iglaki kuliste wcale nie są trudne ani czasochłonne w uprawie:no: W przeciwieństwie do ogrodu wyłącznie liściastego- wiejskiego, gdzie pozornie panuje artystyczny nieład. Nie wyobrażam sobie ogrodu tylko w lawendzie, bo lawenda kwitnie krótko i potem nie jest już tak ładnie. Staraj się wsadzać rośliny, które kwitną przemiennie- jest wtedy szansa na kolorowy ogród:D Nie wiem czy masz Aga na swojej liście roślinek liściastych perukowca purpurowego? Fajny jest:yes: http://www.familie.pl/profil/ogrodnia/gallery/php4p6md5.jpg ps. Śliczne parapety:cool: Zamiast Thuj mozna cisy powsadzac, tutaj w Milanówku to bardzo popularne Alu cisy rosną strasznie długo- nie polecam na szybki żywopłot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 25.04.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Parapety i elewacja super Kolor elewacji bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 25.04.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Alu cisy rosną strasznie długo- nie polecam na szybki żywopłot. Wiem, że dlugo, ale za to super wyglądają, jak dla mnie najlepszy jest bluszcz, no ale każdy ma inny gust Parapety i elewacja super Kolor elewacji bardzo mi się podoba czy ja źle widzę, bo u mnie na ekranie nie widac koloru ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 25.04.2012 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 ło:jawdrop: matko- toż ty masz tyle miejsca że i "orlik" by ci się zmieścił. No! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 25.04.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Aga - jak już wykończysz dom, posadzisz w ogrodzie co trzeba, a będzie cię nosić - zlecę TOBIE projekt ogrodu, może być bardzo podobny do twojegohttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/jumpy.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 25.04.2012 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Alu ciekawie to zdjęcie wygląda szkoda że nie ma bliższego ujęcia Elfir różaneczniki będą na pewno Na 100 % w donicach przy drzwiach - bo tam w ogóle nie dochodzi słońce . Ha wiedziałam Aguś czego chcesz:D:lol2: Od początku mówiłam, ze widzę w Twoim ogrodzie subtelny miksik:yes: no widzisz - często nadajemy na tych samych falach ( czarownice tak mają ) Tujki wyglądają bardzo fajnie w żywopłocie, jak stanowią dodatkowo tło dla innych roślin. I tylko trak je widzę i tylko tak będę je tolerować Iglaki kuliste wcale nie są trudne ani czasochłonne w uprawie:no: wiem czytałam już o tym - i mam nadzieję się nawet kiedyś sama nauczyć je ciachać Nie wyobrażam sobie ogrodu tylko w lawendzie, bo lawenda kwitnie krótko i potem nie jest już tak ładnie. zgadzam się lawenda tez będzie ale jako akcent Staraj się wsadzać rośliny, które kwitną przemiennie- jest wtedy szansa na kolorowy ogród:D Wiem wiem Moja mama już ma w tym doświadczenie - bo sama u siebie co roku sadza, przesadza - tak żeby w każdym momencie coś zawsze kwitło na rabacie - więc jeśłi chodzi o kwiaty mama mi pomoże Nie wiem czy masz Aga na swojej liście roślinek liściastych perukowca purpurowego? Fajny jest:yes: Śliczny jest Mam go już na swojej liście ps. Śliczne parapety:cool: a dziękować Alu cisy rosną strasznie długo- nie polecam na szybki żywopłot. Aga a mnie się on bardziej podoba niż thuje - najwyżej będzie dłużej rosło - na sąsiada na razi się jeszcze nie zanosi - więc może zdąży urosnąć Pysiaczku dzięki, kolor jeszcze nie znany - będzie coś jasnego - ale ta szarość którą tworzy teraz siatka i klej już wygląda jak dla mnie dobrze Alu bluszcz też znajdzie u mnie swoje miejsce Boże ale ja będę miała tam roboty Aga - jak już wykończysz dom, posadzisz w ogrodzie co trzeba, a będzie cię nosić - zlecę TOBIE projekt ogrodu, może być bardzo podobny do twojegohttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/jumpy.gif Natalko Ale mi poprawiłaś humor Chociaż wiem że póki co kompletnie się do tego nie nadaję ---------------------- Dziewczynki moje kochane - nie miałam dziś w ogóle czasu do Was zajrzeć Rano trochę roboty w domu a jak wyszłam o 11 tak tylko byłam w domu odstawić Oskara z przedszkola i wróciłam po 18, kąpanie karmienie dzieciaków i siadłam do komputera o 20 - czyli na godzinkę - odpiszę Wam i mój dzień już się kończy Byłam w sklepie oświetleniowym - dojechały lampy do salonu i jadalni - są super na żywo Przyjechał kinkiet na hol u góry ( zamawiałam dwa - w zamówieniu napisali tylko jeden) - ale może to i dobrze bo jest jakiś taki maleńki - jutro cyknę zdjęcie na żwyo na budowie bo muszę go przymierzyć w miejscu docelowym. Ale boję się że będzie za mały . Dumamy nad kostką, nad kamieniem na taras, Byłam w łazienkach - omawiałam wstępne wizualki dolnej łazienki, wybrałam płytki - i nie są one niestety takie jak z moich inspiracji - musze odnaleźć je w internecie i Wam pokaże bo strasznie jestem ciekawa co o tym sądzicie. Ale to już jutro bo nie dam rady Przyszedł im też nowy katalog - gdzie spodobały mi sie płytki do górnej łazienki - miały być Rako - ale coś czuję że będą te nowe - tylko muszę ich pomęczyć o większy rabat A z Wam pokaże zdjęcie http://i3.fmix.pl/fmi2498/a6440d1700226aed4f984b42 nie wiem jak Wam ale mnie ta mozaika baaardzo się podoba - dałabym ją pod prysznic,a reszta byłaby z większych płytek - niestety większe to płytki 10/10 - jeśłi je wybiorę to Marcin się zarobi w tej łazience zanim ułoży te maleństwa Dostanę wycenę to zdecyduję Jak już jestem przy górnej łazience, pokaze Wam moje inspiracje Tak będą wyglądać umywalki, z czerwonym blatem i szarością na ścianie - tylko chyba nie taką ciemną http://i3.fmix.pl/fmi211/f61219010029f6ca4f72b242 a tak widziałam półkę nad kibelkiem i coś takiego powstanie tez nad wanną http://i2.fmix.pl/fmi1243/60cbe2940025047a4f72b25a To są zdjęcia z dwóch różnych gazet z dwóch różnych łazienek Acha nie napisałam jeszcze o rozmowie z panem od ogrodów, sama wpadłam na pomysł zeby przesunąć samo boisko - poszliśmy zobaczyć ile jest miejsca za garażykiem i okazało się że da się je tam wcisnąć , także będzie wystawać tylko kawałeczek - a z okien salonu będzie widac tylko pas thuj/cosów które się tm posadzi do osłonięcia tego wystającego kawałka Pan znowu mnie wysłuchał potakując i kiwając głową - zobaczymy co stworzy za tydzień - dwa Zmykam, bi juz padam dobrej nocki życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 25.04.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Ja Cie Aga podziwiam, że Tobie się chce w ogóle o ogrodzie myślec w tej chwili, ale jak bedziesz miala jakis zarys co gdzieto przynajmniej trawnik będziesz mogla założyć, gdzie trzeba Tu możesz zobaczyc korty w Gdyni, mnie się ten zywopłot bardzo podoba, tylko niestety zima jest goły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 25.04.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Agus myslalam ze mam duza dzialke ale Ty to masz dopiero lotnisko:jawdrop:Rowniez podziwiam organizacje ze ogarniasz rownoczesnie kilka tematow dodatkowo majac na glowie malych urwisow .Ja niestety tak niepotrafie nad czym bardzo ubolewam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.04.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 (edytowane) Aga - nie będziesz miała za małego tarasu? Może coś w ten deseń:http://images37.fotosik.pl/1491/ae1535a947860ff1.jpg Przy czym rabata na środku ogrodu, przez która prowadzi ścieżka z płyt kamienia do altany może wyglądać tak: http://www.thistlebrook.com.au/wp-content/glenrock-prairie-garden.jpgdługowieczne byliny (piwonia, liliowiec, rudbekia, pysznogłówka), berberysy, tawuła japońska, niskie krzewy iglaste Edytowane 25 Kwietnia 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 25.04.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Aguś, piękna jest ta kolorowa mozaika Generalnie mozaik nie lubię, a ta szczerze mi się podoba. Kolory szczególnie - ktoś naprawdę świetnie spisał się w ich doborze. A, no i deszczownica genialna! Nawet nie chcę sobie wyobrażać ile kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.04.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 rabata zimą:http://images39.fotosik.pl/1475/5289ce1d8ccdf407gen.jpghttp://images46.fotosik.pl/1486/e3c5bb9e1ab05c47gen.jpg Będzie rajem dla ptaków (żywią się nasionami bylin, owocami berberysów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 25.04.2012 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 no widzisz - często nadajemy na tych samych falach ( czarownice tak mają ) Różaneczniki dobrze, ze chcesz przy drzwiach, bo one nie lubią wiatru i zawsze zimą marzną. Z lawendą - fajnie, ze akcenty- też tak mam:D Aguś cisy tez bardzo lubię, jak masz czas, żeby rosły, to się nie wahaj:) Nowe płyteczki świetne-bardzo lubię mozaiki. A Ty jesteś wyjątkowo odważna Aguś z tymi intensywnymi kolorami- podziwiam, bo ja bym tak nie potrafiła:no: Z tym większym zaciekawieniem będę obserwować Twoje poczynania:popcorn: Czekam na fotki nowych lamp:D Buziole zostawiam i dobrej nockihttp://www.polishbikers.com/images/smilies/cmok.GIF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 25.04.2012 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Mozaika śliczna no ale ja w ogóle uwielbiam mozaikę A ogrodowym poczynaniom dalej będę się przyglądać z zapartym tchem Właśnie próbuję coś stworzyć u siebie, więc każda rada w tym temacie u Ciebie będzie niezwykle pomocna Kolorowych snów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 26.04.2012 04:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Witam się z rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 26.04.2012 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Witam się . Mi mozika ....niestety nie siedzi. No ale to nie mi ma siedzieć . Dzień dobry . Różaneczniki mogą być od strony północnej ? Mam dwie (puste) donice przed drzwiami i bym coś do nich chęnie upchnęła ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 26.04.2012 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Ja Cie Aga podziwiam, że Tobie się chce w ogóle o ogrodzie myślec w tej chwili, ( Alu myśleć to mi się bardzo chce tylko czasu mam za mało Chiałabym móc siąść w ciszy i spokoju nad danym tematem - tak żeby mi nikt nie przeszkadzał przez np cąły dzięń - ale to niemożliwe - więc robię co mogę żeby zrobić jak najwięcej i dopilnować jak najwięcej ale jak bedziesz miala jakis zarys co gdzieto przynajmniej trawnik będziesz mogla założyć, gdzie trzeba I to jest podstawowe moje założenie, ścieżki i trawa - resztę zrobi się później Agus myslalam ze mam duza dzialke ale Ty to masz dopiero lotnisko:jawdrop:(. Rowniez podziwiam organizacje ze ogarniasz rownoczesnie kilka tematow dodatkowo majac na glowie malych urwisow .Ja niestety tak niepotrafie nad czym bardzo ubolewam : dziękuję Małgosiu ogarniam to za dużo powiedziane - pod wieczór to już i się tak wszystko kićka, pamięć szwankuje coraz częsciej zdaża mi się zostawić garnek na ogniu - ale zawsze jestem w domu - przy komputerze oczywiście i dopiero smrodek przypalonego garnka mnie otrzeźwia Maju dziękuję Ci za czas poświęcony mojemu projektowi :hug: Maju taras mamy duży - na planie wyszedł taki malutki - widzieliśmy taki na żywo - i mieścił się grill, huśtawka, stół z krzesłami, i fotele wiklinowe . Mamy chyba 25 m2 - ale nie wiem dokładnie, musze sprawdzić Tylko jedna rzecz jest nie do przeskoczenia - warzywnik - wiem że za garażęm to idelane miejsce na niego - ale tam niestety jest cień - to najbardziej bure i ponure miejsce więc nic tam nie urośnie Wczoraj wcisnęłam tam boisko http://i1.fmix.pl/fmi2766/efc649fa000e83ad4f98e6a3 i zmieści się na styk - będzie miodzo - bo zasłoni się i garaż i boisko pasem z wyższych iglaków i nie będzie w ogóle go widać Ja chcę kiedyś kiedyś wyłożyć go jak prawdziwe boisko - żeby chcłopakom dobrze grało się w kosza i niestety nie byłby to piękny widok z okien z domu - a tak nic nie będzie widać . Warzywnik musi zostać tam gdzie jest - przeniosę chyba tylko sad międzdy altaną a warzywnikiem a tam gdzie dałaś boisko będzie zbieranina różnych drzewek i krzewów . Przeniosłam też plac zabaw - na żółto - na dzień dzisiejszy jest taki plan - który pewnie się jeszcze zmieni Pan mówił że jeszcze co gdzie ma być ustalimy jak wywiozą glinę i wyrównają teren bo działka wtedy zmieni trochę wyglą - i możę jeszcze cioś się wyklaruje. Póki co czekam co pan naszkicuje według moich nowych wytycznych. Zrobi przede wszystkim realne pomiary działki - bo ostatnio tylko sobie ja pooglądali zamiast wszystko dokładnie pomierzyć moim zdaniem mało profesjonalne podejście Piękne to zdjęcie które wkleiłaś - na pewno będa u mnie takie rabaty . I gdyby nie to że nie może być tam boiska i warzywnika - to świetnie ro rozrysowałaś dziękuję jeszcze raz Dropku cieszę sie że i Tobie się podoba - moja mama nie zachwyciła się tak jak ja - i zaczęłam się zastanawiać czy już zmęczenie nie daje się we znaki. Ale jak zobaczyłam to zdjęcie to padłam po prostu . i dzisiaj rano dalej mnie zachwycają Ale mam dylemat - cena drugie tyle co za RAKO i mniejszy format - czyli droższe ułożenie Co w ogóle sądzicie o wyłożeniu łazienki płytkami 10/10? Myślę że jeśłi zdecyduję się na te płytki to jedną ścianę pomaluję po prostu farbą Taką ciemną jak jest na inspiracjach które wkleiłam Drop ja tez zwróciłam uwagę na tą deszczownicę - i nie wiem czy prysznic na drążku nie popsuje efektu tego paska mozaiki Elfirku piękne te zimowe zdjęcia Aguś zobaczymy jak ta moja odwaga przełoży się na wygląd wnętrz Dziś cyknę te fotki kinkieciku A ogrodowym poczynaniom dalej będę się przyglądać z zapartym tchem Właśnie próbuję coś stworzyć u siebie, więc każda rada w tym temacie u Ciebie będzie niezwykle pomocna Maju ale z tego co widzę to Ty większy spec ogrodowy niż ja jestem Ja mogę póki co tylko inspiracjami służyć Ale pożyjemy i może czegoś się nauczę Aniu Mirelko dzień dobry A masz tam cień? Ja wiem tyle że wolą żyć sobie w cieniu i półcieniu - a tak bedą miały u mnie od strony frontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 26.04.2012 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Aga, fajne płytki wyszperałaś! 10x10 to ciekawy rozmiar Tylko ciekawe, czy wyda się równie ciekawy Twoim wykonawcom A możesz sklerotyczne przypomnieć, gdzie i jak miałyby leżeć? Połączenie z farbą jak najbardziej. Też tak będę miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 26.04.2012 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Aniu wczoraj wkleiłam takie dwie inspiracje do górnej łazienki - ta mozaika poszłaby pod prysznic - a tymi 10/10 wyłożyłabym geberit i ściany. Dałabym- biel i szarość - -jeszcze nie ustaliłam jak - ale dziś mam z panią od wizualek siąść i to obgadać (dodam że jakbym nie miała tych wizualek gratis - za zamawianie tylu rzeczy do łazienek - właśnie bym siedziała nad papierem milimetrowym i kwadraciki rozrysowywała ) To tam gdzie planowałam RAKO - ale ta mozaika mnie ZAUROCZYŁA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 26.04.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 tak, mam tam cień - to północna strona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts