admete 26.04.2012 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 I pomysł na dolna łazienkę Moich wymarzonych marmurowych płytek z CALACATTY nie znalazłam więc na zastępstwo taka mała dawka marmuru w postaci mozaiki i okładziny na geberity Już kiedyś wklejałam - ale koncepcja trochę się zmieniła I tak na geberity położone pionowo http://i1.fmix.pl/fmi953/428f52a40027e4734f54a570 do tego mozaika na wannę http://i3.fmix.pl/fmi985/4458051b0014555f4f54a51b na ścianę kwadraciki z firmy DUNIN do tego listwa przypodłogowa i taki mały cokolik - wałeczek na wykończenie - płytki położone do połowy ściany - potem już farba do góry płytki i cokolik http://i2.fmix.pl/fmi857/5687577f00179b734f98f021 http://i1.fmix.pl/fmi2572/ab333ead0001d6dc4f98f039 Do tego być może (zobaczę jak to na wizualce wyjdzie taka mozaika pod prysznic - jako kwadratowy ekran pod wszystkie przyciski i dysze w ścianie otoczona tym malutkim wałeczkiem, reszta płytek te małe białe kwadraty http://i3.fmix.pl/fmi555/ee701941000b48a34f98f412 Wychodzi na to że wszystkie płytki do domu to większe lub mniejsze kwadraty http://www.matrax.net/forum/images/keny/glupek1.gif Dzięki calacacie miało być ciepło - a tu te szarości trochę smutne są . Nic innego nie znalazłam - nie mówię że mi się nie podoba ale szukałam czegoś innego Co myślicie o takim zestawie? Ja chciałam dać taką samą moziake pod prysznic - ale pani mnie namawiała do czegoś wyrazistrzego pod prysznicem - zobaczymy jak to wyjdzie na wizualce...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 26.04.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Z wielką niecierpliwością czekam na wizualki Podoba mi się kierunek dolnej łazienki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 26.04.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Jak dla mnie za duzy misz masz, wg mnie dwa rodzaje płytek to jest to co by mi sie najbardziej podobało, ja tak zrobilam w górnej lazience, do dzisiaj mnie to denerwuje(gdzie ja miałam glowę?, na szczęscie mężowi sie podoba ). MOJE zdanie jest takie jedne plytki i jedna mozaika O kolorze sie nie wypowiadam, bo widzę, że szarości teraz w modzie i wszyscy na forum uwielbiaja szarośći, ja zdobedę sie na odwage i powiem, ze mi się nie podobają Natomiast w Twoim domu szary oczywiście bedzie pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 26.04.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 A mnie się mozaika kolorowa podoba i już sobie wyobrażam tę łazienkę Nie wiesz przypadkiem co to za umywalki są na tym czerwonym blacie? Pokazywałaś gdzieś wcześniej te lampy do jadalni i salonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 26.04.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Pysiaczku dzięki, kolor jeszcze nie znany - będzie coś jasnego - ale ta szarość którą tworzy teraz siatka i klej już wygląda jak dla mnie dobrze To pojechałam nie ma co Ale to wina mojego monitora w pracy i tego, że masz tak ładnie i równiutko zarobioną tą siatkę klejem, że wygląda jak gotowa elewacja A a kolor u mnie to coś pomiędzy szarym a brązem dlatego pomyślałam, że to docelowy, bo jest naprawdę super Bardzo mi się podoba pomysł na dolną łazienkę Na górną zresztą też - taka żywa będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 26.04.2012 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Z wielką niecierpliwością czekam na wizualki ! Aniu ja też Alu - dlatego ta ostatnia mozaika w kreseczki jest pod wlekim znakiem znakiem zapytania To pani mi ją usilnie chce wcisnąć pod prysznic - niech zrobi taką i taką wersję - a my ocenimy Alu ja też bym wolała coś cieplejszego do tej łazienki - ale żadna inna mozaika kamienna mi się nie podoba - ale mam gust co??? AniuS wiem - sama je bardzo chciałam mieć - ale są b. drogie to firma alape - a bez syfonu cena 1700 . Ale są świetne bo są niskie mają tylko 11 cm wysokości http://i3.fmix.pl/fmi1980/46edf99f0024de7d4f72b118 Ja wybrałam do łazienki podobne DURAVIT VERO 50/47 są wyższe od tamtych chyba tylko o 1 cm no i sporo tańsze ale za to będa takie same baterie jak przy tych umywalkach jak na zdjęciu to Seria Talis S Do jadalni i salonu oczka firmy CLEONI http://i3.fmix.pl/fmi2351/6cd1db8000164f2c4f7c2c68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 26.04.2012 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 To pojechałam nie ma co Ale to wina mojego monitora w pracy i tego, że masz tak ładnie i równiutko zarobioną tą siatkę klejem, że wygląda jak gotowa elewacja A a kolor u mnie to coś pomiędzy szarym a brązem dlatego pomyślałam, że to docelowy, bo jest naprawdę super Bardzo mi się podoba pomysł na dolną łazienkę Na górną zresztą też - taka żywa będzie Pysiaczku nie szkodzi - kurde mnie tez na żywca się ten klej podoba - aż sie mojego J pytałam czy to juz koniec prac i malowanie nam samo nie zostało Dzięki za opinie łazienkowe - tzn że ide we właściwym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 26.04.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 (edytowane) Alu ja też bym wolała coś cieplejszego do tej łazienki - ale żadna inna mozaika kamienna mi się nie podoba - ale mam gust co??? O gustach się nie dyskutuje Trudno znależć coś cieplejszego kamiennego do łazienki, Ty chcesz ja mieć na wysoki połysk? Cokolika tez bym nie dawala, absoluuuuuuuuuuuutnie (sory Aga, ale ja nie potrafie mówić , ze mi sie podoba jak mi sie niepodoba) I jak Ci sie ten szary podoba to rob, bo on u Ciebie bedzie na pewno pasowal, ale do łazienki dalabym tylko dwa rodzaje kafli : Kafle 10 x 10 dla mnie jak najbardziej Co ciekawe, mnie się mój dom tez podobał jak położyli klej ( o dziwo szary), ale ajk połozyli biala strukture to dopiero było miodzio Edytowane 26 Kwietnia 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 26.04.2012 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Trudno znależć coś cieplejszego kamiennego do łazienki, Ty chcesz ja mieć na wysoki połysk? Te z calaccaty były w ciepłym odcieniu - ale do kupienia tylko w Chinach Cokolika tez bym nie dawala, absoluuuuuuuuuuuutnie (sory Aga, ale ja nie potrafie mówić , ze mi sie podoba jak mi sie niepodoba) [ Alu też się jeszcze będę nad nim zastanawiać W ogóle spodobałymi się jeszcze wczoraj cegiełki - i od początki chciałam w dolnej cegiełki - bo takie mi pasują do klasycznej łazienki ale jakoś tak żadne mi nie podchodziły (chyba mam cały czas w głowie te marmurowe ) Co myśłicie o takim połącznieu? Jeśli ta mozaika w paski pasuje do cegiełek to nie wiem czy nie zmienie koncepcji -niby kolor ten sam - ale kształt zupełnie inny. Widzicie mam problem z tą łazienką - bo jak nie ma tego co się podoba to już cięzko dobrać coś innego zadowalającego I tak mozaika i cegiełki http://i3.fmix.pl/fmi2152/b9310d290025a8b54f990f28 http://i3.fmix.pl/fmi985/4458051b0014555f4f54a51b wtedy już bez cokolików i bez gzymsików - prosta forma ????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 26.04.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 http://img163.imageshack.us/img163/2030/p1060269i.jpg Tak ma diana_teresa MOzaikę i cegiełki musiałabys nawizce zobaczyć bo nie wiem czy to bedzie pasowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 26.04.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Ale chcesz cegiełki i prostokątne zlewy i inne sprzęty? Nie będzie za bardzo kanciasto?Pomysły ogrodowe masz świetne, tylko najgorzej pewnie będzie dopasować pod względem wymagań roślin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 26.04.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Mnie się pomysł na dolną łazienkę bardzo podoba i to zestawienie mozaiki i kwadratowych białych płytek jest bardzo fajne. Płytki cegiełki wg mnie będą za bardzo retro. Kwadraciki to taka klasyka i nowoczesność w jednym i wałeczki też mi się podobają bo dodają klasycznego charakterku. Z tą drugą mozaiką pod prysznicem to nie wiem czy nie za dużo, ona jest bardzo wyrazista i może zdominować resztę. Kolorowa mozaika też fajniutka taka wesoła i energetyczna, do łazienki dla chłopaków by pasowała tylko ja bym chyba dała do niej większe niż 10x10 płyteczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 26.04.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Kolorowa mozaika jest super. Bardzo fajna i do tego proste białe płyteczki 10x10 i będzie ok. W zasadzie jeśli boisz się kosztów, to znajdź jakieś białe większe płytki i one tez na pewno się super zgrają z mozaiką, bo to ona będzie główną ozdobą. W dolnej łazience -ciężki wybór, ale cokoliki też mi do tej koncepcji marmuru nie pasują. Sam marmurek wygląda ładnie. Z ogrodem podziwiam. Nawet nie chcę myśleć ile urządzenie go będzie was kosztowało, ale prawda jest taka, że można to robić stopniowo, latami i będzie ten ogród z wami dojrzewał. Koniecznie pomyślcie o systemie nawadniającym, bo inaczej się zarobicie na amen. Ja szukam czegoś na ogrodzenie, zimozielonego i szybko rosnącego. Jeśli znacie coś takiego, to proszę o cynk:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 26.04.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 A ja polecam zrobienie systemu nawadniającego w gotowym, rozrastającym się ogrodzie. Chyba, że macie 100% pewność że plany będą zrealizowane, nic się nie zmieni itd. . Kolorowe płyteczki b. fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 26.04.2012 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Alu chyba jednak nie będzie tej cegiełki - tak jak Two napisała zrobi się retro i tak właśnie jest na zdjęciu które mi wkleiłaś. Także zostaje moja pierwsza myśl Bocianku ja znowu źle zrobiłam że w jednej chwili zaczęłam pisać o dwóch różnych łazienkach i teraz będzie Wam się mieszać Kanciasto będzie u góry u chłopaków + ta kolorowa mozaika Dolna łazienka klasyczna stonowana - i to do niej myślałam twe cegiełki - ale po cąłym dniu analizowania jednak zostanę przy małych kwadracikach 10/10 tylko najgorzej pewnie będzie dopasować pod względem wymagań roślin... zgadza się ale będziemy to robić sukcesywnie i pewnie dużo się na przesadza zanim znajdzie swoje miejsce na stałe Two już do mnie dotarło że kombinuję z tymi cegiełkami I cieszę się że Ty czuwasz Kolorowa mozaika też fajniutka taka wesoła i energetyczna, do łazienki dla chłopaków by pasowała tylko ja bym chyba dała do niej większe niż 10x10 płyteczki. Pani od wizualizacji też mi to dziś zaproponowała A te Rako 15/15 albo 20/20 - co o tym myślisz? I taniej będzie Pani jeszcze mówi że po jednej stronie będzie się za dużo działo - wanna, geberit, czerwone półki nad wanną i geberitem , szafeczki nad geberitem i prysznic w rogu. A po przeciwnej stronie tylko lustro i umywalki i chyba tam przeniosę kaloryfer, do tego bez płytek tylko pomalowane farbą. Ja nie miałam z tym problemu - ale osądzić mogę jak zobaczę wizualki . A tu się zbliża długi weekend i wszystko się przesunie w czasie , Chyba sama próbuję to sobie narysować Skibusia wysłałam Ci priv Bardzo fajna i do tego proste białe płyteczki 10x10 i będzie ok. W zasadzie jeśli boisz się kosztów, to znajdź jakieś białe większe płytki i one tez na pewno się super zgrają z mozaiką, bo to ona będzie główną ozdobą. Koszty nie wyjdą tak źle bo nie będzie płytek po przeciwnej stronie i w rogu przy drzwiach też pójdzie farba Do tej pory myślałam że będzie ok - ale pani mi tu sugeruje że małe kwadraty wprowadzą oczopląs Nawet nie chcę myśleć ile urządzenie go będzie was kosztowało, ale prawda jest taka, że można to robić stopniowo, latami i będzie ten ogród z wami dojrzewał. oj my tez nie chcemy myśleć I już wiemy że teraz pójdzie tylko kostka i trawa, i chcę dokładnie wytyczyć już rabaty - a roślinki ......zobaczymy Koniecznie pomyślcie o systemie nawadniającym, bo inaczej się zarobicie na amen. myśłimy , myśłimy - bez tego ani rusz - w ogóle nie wchodzi w grę jakieś ręczne podlewanie http://www.matrax.net/forum/images/keny/glupek1.gif A ja polecam zrobienie systemu nawadniającego w gotowym, rozrastającym się ogrodzie. Chyba, że macie 100% pewność że plany będą zrealizowane, nic się nie zmieni itd. . . Póki co zobaczymy jak będziemy stać z kaską, ale nawadnianie chcieliśmy tez zrobić od razu - dlatego zależy mi na opracowaniu tego projektu tak żeby go już później w ogóle nie zmieniać Cieszę sie że wpadłaś Co tam słychac Yokasiu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 26.04.2012 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Aaa szkoda gadać, w sumie nic. Grzebię w ogrodzie (i wiem, że coś takiego jak docelowy projekt nie istnieje ). Ogólnie dzisiaj dzień do bani blee ale nie chcę się żalić. Wpadam cały czas Aguś ale nie zawsze mam coś do powiedzenia buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 26.04.2012 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Aga ja jeszcze w sprawie mozaiki to są dość duże te kwadraciki prawda, ile centymetrów. Ja mam w dwoch łazienkach mozaiki trawertynu ta mniejsza 2.3 cm bardzo mi sie podoba ta druga 4,6 niekoniecznie (jak na mój gust jest taka malo delikatna). I właśnei tę większa mam obudowana wannę i powiem Ci tak bardzo mi się ona podobala jak ja kupowalam, tak bardzo chciałam ją mieć, a teraz co na nia patrzę to ............................... Takie moje sugestie. I wiesz ja co prawda nie mam nic przeciwko plytkom 10x10, ale nie pomyślalam, że one maja byc do tej mozaiki, ja bym wzięła wieksze Tyle pobytu na forum, tyle róznych inspiracji, a tu człowiek nie może się zdecydować, ja Ciebie doskonale rozumiem. W pewnym momencie to nas przerasta. ja np bardzo dzisiaj żałuję, że nie wzięłam projektanta wnętrz, w koncu w stosunku do kosztów domu to nie są wielkie pieniądze, a jednak taki projektant jest w stanie dużo doradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.04.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Różaneczniki mogą być od strony północnej ? Mam dwie (puste) donice przed drzwiami i bym coś do nich chęnie upchnęła ... Różaneczniki mogą rosnąć w cieniu. Ale donice musiałyby być ocieplone. Inaczej korzenie będa przemarzały zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 26.04.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Aguś te kolorowe są boskie, mów szybko co to za jedneNIE dla cegiełek u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 26.04.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 OT - skibusia na ul. 9 maja w naszym mieście jest szkółka, ja tam jesienią kupowałam świeżo wykopane cisy wysokie na 1,2 i szerokie prawie na 1m za 70zł. Nie musisz czekać do jesieni, może ci wykopać już. Rośliny te rosną przy szkółce na kilkunastu ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts