Gość D&L 20.11.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 (edytowane) Witam,Czy ktoś buduje bądź budował dom z pracowni MG PROJEKT - "Niezapominajka"? http://www.mgprojekt.com.pl/domki/niezapominajka Interesuje mnie realny koszt budowy domu bez garażu (wiem, że ceny są różne w zależności od danego regionu kraju itp.) Proszę o odpowiedźD&L Edytowane 24 Listopada 2011 przez D&L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość D&L 12.12.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Cały czas czekam, aż ktoś się odezwie. Mam nadzieję, że się doczekam Projekt kupiony i byłoby miło skonsultować pewne sprawy z innymi inwestorami, także proszę - odzywajcie się śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszd98 20.12.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Witam, też zamierza budować ten domek tylko lustrzane odbicie z garażem, mam tylko spore wątpliwości co do wysokości na poddaszu wydaje mi się że będzie trochę za nisko rozważam podniesienie dachu, również poszerzę garaż do 4m i wstawię większe okno do jadalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość D&L 27.12.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Witam, też zamierza budować ten domek tylko lustrzane odbicie z garażem, mam tylko spore wątpliwości co do wysokości na poddaszu wydaje mi się że będzie trochę za nisko rozważam podniesienie dachu, również poszerzę garaż do 4m i wstawię większe okno do jadalni. Cześć Łukasz, Ostatecznie również będę budować domek z garażem - wersja podstawowa. Cieszę się, że nie tylko ja Ze zmian, to jedynie przeniesienie komina z kotłowni do pomieszczenia gosp. za garażem (ogrzewanie paliwem stałym). Poza tym nie przewiduję żadnych większych ingerencji. Na jakim etapie jesteś? Masz już projekt? I wycenę robocizny oraz materiałów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszd98 01.01.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Ja dopiero kupuje projekt nie mam jeszcze żadnych wycen, ale biorę się za to ostro bo na wiosnę chciałbym zacząć też przenoszę kotłownie za garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juzek47 27.01.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Nie lepiej zbudowac Niezapominaje z garazem? Nieznacznie wieksze koszty, budowa i tak bedzie trwac a bedziesz miec juz komplet budynkow. Z tego co widze to jest jeszcze wresja w podwojnym garazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.01.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 taniej będzie dostawić wiatę z boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
player51 09.03.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Witam wszystkich na tym forum .Ja zaczynam budowe Niezapominajki z garazem za dwa tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość D&L 30.03.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Witaj,Z czego będziesz budował?Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
player51 31.03.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Ja buduje na Ytong-24 i styropian 15cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
player51 31.03.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 czy zmieniałes coś w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.03.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 przeprojektowałabym elewację.Słupy na ganku niepotrzebnie sa takie masywne w tak małym domku. Układ w porządku, ale ogrzewanie tylko gaz lub pompa ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
player51 01.04.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 ja musiałem zmienić kąt dachu na 40 stopni bo tak wymaga plan zagospodarowania ,powiększyłem garaz ,przeniosłem kotłownie do pomieszczenia gos.i zlikwidowałem kominek reszta bez zmian, a gdzie budujesz domek , bo ja koło Piły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIOLA I 10.07.2012 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Witam wszystkich użytkowników forum projektu NIEZAPOMINAJKA . My z mężem budujemy NIEZAPOMINAJKĘ Z GARAŻEM 2 w woj.mazowieckim, jesteśmy na etapie ścian zewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rrafał 13.07.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Jak mozesz to wstaw jakieś zdjęcia jak postępują prace, będe wdzięczny:) a moze jakies rady dla początkujacych? co zmieniliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIOLA I 22.07.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIOLA I 22.07.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIOLA I 22.07.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 (edytowane) Co do zmian to:1. zlikwidowaliśmy jeden komin i wyrównaliśmy ściankę działową pokoju w jedej linii z łazienką - to wszystko w przejściu do garażu,2. dołożyliśmy 2 okna w garażu3. w pomieszczeniu gospodarczym zamiast okna są drzwi4. podnieśliśmy ściankę kolankową o 2 pustaki (ale planujemy podnieść o 3)5. będą też okna dachowe Edytowane 22 Lipca 2012 przez WIOLA I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIOLA I 31.07.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 co do zmian to: 1. Zlikwidowaliśmy jeden komin i wyrównaliśmy ściankę działową pokoju w jedej linii z łazienką - to wszystko w przejściu do garażu, 2. Dołożyliśmy 2 okna w garażu 3. W pomieszczeniu gospodarczym zamiast okna są drzwi 4. Podnieśliśmy ściankę kolankową o 2 pustaki (ale planujemy podnieść o 3) 5. Będą też okna dachowe i oczywiście słupy przed domem będą kwadratowe. W tym tygodniu zalewamy strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekRenia 06.08.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) Witamy wszystkich budujacych NIEZAPOMINAJKE. My jestesmy na etapie wyboru projektu. Po ok.2 latach poszukiwan zdecydowalismy sie na NIEZAPOMINAJKE Z GARAZEM .Bardzo nam sie podoba rozklad pomieszczen w domu, i mozliwosc wykorzystania poddasza. Myslimy tez o kilku zmianach ;1.rezygnujemy z wc i kosztem tego powiekszamy kuchnie.2.kotlownia przeniesiona za garaz,3.pokoj obok lazienki powiekszony kosztem czesci korytarza do garazu (sciana pokoju w jednej linii ze sciana lazienki)4.zamiast dwoch sypialni 11.44m i 9.89m, jedna duza + garderoba.Zostanie sypialnia ok 16m i garderoba 6m5.na gorze dwa pokoje + lazienka6.drzwi do garazu z tylu7..scianka kolankowa podniesiona o ok. 50 Sciany zewnetrzne i wewnetrzne nosne raczej POROTHERM 25 dryfix + 10cm styropian. Sciany dzialowe POROTHERM DRYFIX 12.5cm. Ale to jeszcze nic pewnego.Zamierzamy wystartowac z budowa na przyszla wiosne.Mam nadzieje ze wyrobimy sie z biurokracja do tego czasu.Bardzo prosze o opinie, a moze jeszcze jakies ciekawe pomysly?Wiola, mozna sie dowiedziec jakie sa koszty fundamentow, scian i stropu? Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez Jacek&Renia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts