greg1983 22.11.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Witam, chciałbym wyciszyć ścianę od mojej strony aby sąsiad za ścianą nie zgłaszał uwag, że za głośno puszczam tv itp (ściany są dość cienkie (nowe budownictwo) i słychać dosłownie wszystko, nawet rozmowy). Dlatego chcę wyciszyć od swojej strony. Wiem, że można zrobić pomiar głośności i jeżeli nie spełnia on norm to mógłbym starać się o poprawienie tego, ale wiem też że taki pomiar trochę kosztuje. Moje pytanie brzmi co najlepiej użyć - wełny akustycznej + KG, maty akustycznej, a może wystarczy specjalna tapeta? Graniczę z sąsiadem jedną ścianą tylko więc myślę że koszt takiego wyciszenia nie będzie zbyt duży, dlatego wszystkie propozycje są mile widziane -- pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 22.11.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Najlepsze i najtańsze wyciszenie to ... dobrej jakości słuchawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 22.11.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 greg, raczej wełna+KG, w konfiguracji wg wymagań i możliwości. Producenci wełny (rockwool, isover, ursa itd) mają chyba zeszyty techniczne gdzie takie rozwiązania są opisane i wyrysowane ładnie - do odnalezienia zapewne na ichnich www. No albo spróbuj powiesić te słuchawki na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 22.11.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Najlepsze i najtańsze wyciszenie to ... dobrej jakości słuchawki. i bzykać też się będziesz w słuchawkach??? (wtedy raczej sąsiadowi słuchawki) zrób jak radzi grzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 24.11.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 i bzykać też się będziesz w słuchawkach??? (wtedy raczej sąsiadowi słuchawki) Autor wspominał jedynie o tv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 25.11.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Najlepiej w takim wypadku wełna + kg.Takie typowe rozwiązania znajdziesz tutaj http://przewodnik.rockwool.pl/elementy-budynkow.aspx?section=3609 Jaby co to pisz lub dzwoń do naszych doradców - pomogą (801 66 00 36, 601 66 00 33 lub [email protected]) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts