marcel232 24.11.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Witam Czy to wogole ma sens i 'jakos' wyglada? Nasza architekt upiera sie, ze bedzie 'ladnie' ale mi jakos nie pasuja mniejsze kafle pod spodem i powiekszajace sie odstepy miedzy kaflami/fugami. Prysznic wg mnie wyglada tragicznie ale moze jestem jakis 'starodawny' i lubie wszedzie symetrie. Czy spotkaliscie sie z takim doborem (a moze bledem?!) kafli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.11.2011 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 różne rozmiary płytek mogą być, ale fugi powinny wypadać równo. Z takim układem się nie spotkałam. Myślę, że to fuszera płytkarza - nie chciało mu się dopasowywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel232 24.11.2011 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Dzieki za odpowiedz. Robie sie coraz bardziej podejrzliwy...na razie nie kazalem im robic wiecej w tej lazience bo zgodzilbym sie, ze mozna zaplanowac jakis 'nielad' ale nalezaloby to po pierwsze skonsultowac ze mna a po drugie wg. mnie wyglada to beznadziejnie oto co napisala architektka: w tej łazience zamysłem było to żeby pokazać różne kolory , faktury i struktury kafli i o tym że fugi nie bedą się zgadzac wiedzielismy z wykonawcą o czym rozmawialismy i specjalnie nie zaczynali kłaść większych w momencie końca szarych mniejszych bo wiadomo było że się nie zejdą,moim zdaniem nie wygląda to zle a jak pojawi się fuga w kolorze antracytu(ciemny szary) ujednolici wszystko i różnice te nie będą tak bardzo widoczne jak terazjednak w tym przypadku "apeluję" o trochę zaufania w całości łazienka będzie wyglądac bardzo efektownie i nikt nawet nie zwróci uwagi że kafla ciemniejsza jest większa, poza tym pojawi się na ścianie jeszcze mozaika gdzie fugi również nie jestesmy w stanie dopasowac bo pomiędzy małymi kosteczkami sa one po prostu trochę cieńsze...Proszę się nie denerwować i poczekać na efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 24.11.2011 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 różne rozmiary płytek mogą być, ale fugi powinny wypadać równo. Z takim układem się nie spotkałam. Myślę, że to fuszera płytkarza - nie chciało mu się dopasowywać. płytki powinno dobierać się rozmiarami... glazurnik też powinien sie bardziej wykazać... dobór kolorów... co kto lubi, jak dla mnie ponuro ogólnie wszystko wygląda jak zrobione z odpadów płytek, ale to jest tylko moje zdanie i proszę nie brać tego do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.11.2011 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Mnie osobiście by to bardzo raziło. Gdyby jeszcze te nierówne fugi przedzielić mozaiką, toby się zgubiło linie. Ale w końcu nie wiem jaki projekt uzgodniłeś z projektantką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 25.11.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 marcel232, mnie się to absolutnie nie widzi, choć moja łazienka nie jest symetryczna pod względem kafli. A wypowiedź pani projektantki brzmi bardzo znajomo, zdradź proszę na priva, jak się nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 25.11.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 marcel232, mnie się to absolutnie nie widzi, choć moja łazienka nie jest symetryczna pod względem kafli. A wypowiedź pani projektantki brzmi bardzo znajomo, zdradź proszę na priva, jak się nazywa Ktoś się tu nie wysilił przy projekcie. To nie jest dobrze rozwiązane, wprowadza zbędny nieład w aranżacji. Gdyby były jakieś poziome elementy odcinające, typu pasek z mozaiki lub listwa chromowana pomiędzy tymi płytkami, byłoby o niebo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 25.11.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Mi się to również nie podoba.... fugi powinny się schodzić a jeśli płytki układane mają być na mijankę to też z jakimś sensem a tu jakoś tak na chybił trafił.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 25.11.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Mnie się też nie widzi, mimo iż salonie mamy gres w trzech rozmiarach, ale fugi się nam zgadzają zgadzają. Być może będzie to wyglądać lepiej, dla mnie problemem jest różnica w fakturze płytek. To chyba inne kolekcje, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel232 25.11.2011 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Dzieki wszystkim za opinie bo juz sie martwilem ze jestem za stary zeby 'lapac' jakies nowoczesne trendy. Wg mnie (i was) jest to po prostu delikatnie mowiac spitolone i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 25.11.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 beznadziejnie.....masz rację - jest spitolone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.11.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 może to jakaś nowoczesna sztuka. W końcu kiedyś na loftowe wnętrza też mówiono że niedokończone - kable na wierzchu, surowe ściany, beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 25.11.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 moim zdaniem nie wygląda to dobrze swoją drogą dobra pani architekt "odrobina zaufania" ... pieniądze wyrzucone w błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts