Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co myslicie o 2 rozmiarach kafli na 1 scianie??

marcel232

Recommended Posts

Witam

Czy to wogole ma sens i 'jakos' wyglada?

Nasza architekt upiera sie, ze bedzie 'ladnie' ale mi jakos nie pasuja mniejsze kafle pod spodem i powiekszajace sie odstepy miedzy kaflami/fugami.

Prysznic wg mnie wyglada tragicznie ale moze jestem jakis 'starodawny' i lubie wszedzie symetrie.

Czy spotkaliscie sie z takim doborem (a moze bledem?!) kafli?

DSC03648.jpg

DSC03649.jpg

DSC03650.jpg

Dzieki za odpowiedz.

Robie sie coraz bardziej podejrzliwy...na razie nie kazalem im robic wiecej w tej lazience bo zgodzilbym sie, ze mozna zaplanowac jakis 'nielad' ale nalezaloby to po pierwsze skonsultowac ze mna a po drugie wg. mnie wyglada to beznadziejnie

oto co napisala architektka:

w tej łazience zamysłem było to żeby pokazać różne kolory , faktury i struktury kafli i o tym że fugi nie bedą się zgadzac wiedzielismy z wykonawcą o czym rozmawialismy i specjalnie nie zaczynali kłaść większych w momencie końca szarych mniejszych bo wiadomo było że się nie

zejdą,moim zdaniem nie wygląda to zle a jak pojawi się fuga w kolorze antracytu(ciemny szary) ujednolici wszystko i różnice te nie będą tak bardzo widoczne jak teraz

jednak w tym przypadku "apeluję" o trochę zaufania w całości łazienka będzie wyglądac bardzo efektownie i nikt nawet nie zwróci uwagi że kafla ciemniejsza jest większa, poza tym pojawi się na ścianie jeszcze mozaika gdzie fugi również nie jestesmy w stanie dopasowac bo pomiędzy małymi kosteczkami sa one po prostu trochę cieńsze...

Proszę się nie denerwować i poczekać na efekt końcowy.

różne rozmiary płytek mogą być, ale fugi powinny wypadać równo. Z takim układem się nie spotkałam. Myślę, że to fuszera płytkarza - nie chciało mu się dopasowywać.

płytki powinno dobierać się rozmiarami...

glazurnik też powinien sie bardziej wykazać...

dobór kolorów... co kto lubi, jak dla mnie ponuro

ogólnie wszystko wygląda jak zrobione z odpadów płytek, ale to jest tylko moje zdanie i proszę nie brać tego do siebie

marcel232, mnie się to absolutnie nie widzi, choć moja łazienka nie jest symetryczna pod względem kafli. A wypowiedź pani projektantki brzmi bardzo znajomo, zdradź proszę na priva, jak się nazywa

Ktoś się tu nie wysilił przy projekcie. To nie jest dobrze rozwiązane, wprowadza zbędny nieład w aranżacji. Gdyby były jakieś poziome elementy odcinające, typu pasek z mozaiki lub listwa chromowana pomiędzy tymi płytkami, byłoby o niebo lepiej.