adkwapniewski 16.05.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 A Ty wierzysz w te bajki co wypisują jako dane ? Wg jakich norm badają wydajności ? Wg chińskich ? Kto te dane weryfikuje i certyfikuje ? Zapewne Chiński Centralny Urząd Miar i Jakości Z dużą dozą pewności śmiem twierdzić,że te dane mają się nijak do rzeczywistości,jakby pisało COP10 to też by było dobrze Takie pompy mają jedną zaletę,są tanie i trzeba się pogodzić z takimi niedogodnościami,jak dane niezgodne z rzeczywistością. A Ty co labolatorium w domu masz ? Badałeś takie pompki ? "łał" Arturo72 zadziwiasz mnie coraz bardziej ... @miki121 ma rację wszytstkie te pompki to ta sama konstrukcja , róznią się nakleją, czasmi zastosowanym gazem, sprężarka i zbiornikiem (pojemność ), piszę tu o pompkach do cwu oczywiście. Miałem się wybrać na targi i pooglądać stoisko miki121 ale w tym roku przenieśli z "rynku" do hali a i czasu brakło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 16.05.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Ogólnie czytając DTR-ki Urlich-a człowiek się zastanawia o co chodzi Producent podaje że pompa może pracować do - 25 stopni ale nie można znaleźć zbyt dużo informacji o COP tego produktu A więc trudno powiedzieć co się będzie działo poniżej - 5... Trzeba by sprawdzić na żywym obiekice Bo za moment się okaże że mój Atlantic i Clarneta Daikin to lipa i przegrywa z Urlichem No ale do dogrzania co w okresach przejściowych to taki "urlich" 6kW by wystarczył żeby kotła nie odpalać ... Pytanie brzmi jak to pogodzić pompkę , kocioł podłogówkę i bojler ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.05.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 No to szkoda Ale targi była naprawdę fajne.. Nawet nie brałem pod uwagę że będzie taki ruch i tyle zapytań No i trzy umowy już podpisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.05.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 No ale do dogrzania co w okresach przejściowych to taki "urlich" 6kW by wystarczył żeby kotła nie odpalać ... Pytanie brzmi jak to pogodzić pompkę , kocioł podłogówkę i bojler ? Jeżeli znalazł by się odważny to połączyć to w całość to nie jest żadna filozofia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 16.05.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Jeżeli znalazł by się odważny to połączyć to w całość to nie jest żadna filozofia:) Odważny jest tylko napisz jak zeby było optymalnie i z jak najmniejszą ilością pompek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujski 17.05.2012 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 pewnie najlepszym rozwiazaniem to bedzie reczne odlaczenie pompy i przylaczenie piecyka gazowego (w moim przypadku) do dolnej wezownicy do grzania co, zeby zbytni nie komplikowac instalacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 17.05.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Tylko co będziesz przełączał "ręcznie" ? Ja chciałbym żeby wszystko było podłączone i tylko włączając kocioł , pompa by się wyłączała , ze sterowaniem "elektrycznym" nie mam problemu , mam problem z podłączeniem "hydraulicznym" , nie mogę znaleźć schematu w którym pracuje albo jedno albo drugie urządzenie, schematy które podał Arturo72 dotyczą równoczesnej pracy a taka mnie nie interesuje. Poza tym w pompach do cwu w obiegu pompa - wężownica bojlera jest woda , roztwór glikolu czy coś innego jeszcze ? Bo w Chigo jak dobrze przeczytałem jest freon ? (jeżeli się mylę proszę mnie poprawić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekNet 30.05.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Raz sie zyje Wlasnie do mnie jedzie 18kW chinczyk Jaki zrobic odstep od sciany budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujski 16.06.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Witam, i jak tam doswiadczenia z tymi urzadzenami.. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekNet 16.06.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Pompa jeszcze nie podpieta - czekam teraz na 3 silnych, zeby wrzucic pompe na podmurowke i hydraulik ja podepnie pod kotlownie. Niestety, na uruchomienie elektryczne tez jeszcze przyjdzie poczekac, bo chce to zrobic osobiscie, a bede w Polce za jakies 2 tygodnie dopiero. Wrazenia jesli idzie o sprzedawce w sumie pozytywne, ale dokladnie sie okresle kiedy rozwiaze sie sprawa malego uszkodzenia, ktore powstalo podczas zaladunku (ladowal sprzedawca). Umowilem sie, ze jak zobacze pompe osobiscie to bedziemy rozmawiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 05.07.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Pompa jeszcze nie podpieta - czekam teraz na 3 silnych, zeby wrzucic pompe na podmurowke i hydraulik ja podepnie pod kotlownie. Niestety, na uruchomienie elektryczne tez jeszcze przyjdzie poczekac, bo chce to zrobic osobiscie, a bede w Polce za jakies 2 tygodnie dopiero. Wrazenia jesli idzie o sprzedawce w sumie pozytywne, ale dokladnie sie okresle kiedy rozwiaze sie sprawa malego uszkodzenia, ktore powstalo podczas zaladunku (ladowal sprzedawca). Umowilem sie, ze jak zobacze pompe osobiscie to bedziemy rozmawiac. Podpiąłeś już może pompę ? Możesz wrzucić kilka zdjęć, więcej szczegółów nt pompy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekNet 05.07.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Podpiąłeś już może pompę ? Możesz wrzucić kilka zdjęć, więcej szczegółów nt pompy ? Jesli chodzi o uruchomienie to jeszcze z tydzien, bo opoznil mi sie wyjazd do Polski. Ale na cokole juz stoi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 07.07.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Jesli chodzi o uruchomienie to jeszcze z tydzien, bo opoznil mi sie wyjazd do Polski. Ale na cokole juz stoi: Poczekam Odbierz PW i odpisz jeśli możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 14.07.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Osiem miesięcy z chińską pompą ciepła 03,03,2011-02,02,2012 2250 kw rachunek 1433pln02,02,2012-02,04,2012 1792 kw rachunek 1161 pln02,04,2012-02,06,2012 975 kw rachunek 694 plnw domu wszystko na prąd ,5 osób, prąd budowlany . Nie mam podlicznika na pompę ciepła ale na zdrowy rozum -skoro ostatni rachunek jest bez używania pompki do ogrzewania co (tylko do cwu) to średnio na miesiąc zużywam ok 350 pln to z tego wyinika że na sezon grzewczy pompka zużyła :1433+1161-5*350=844 pln na samo co.Cyba całkiem nieźle jak na chinola ze sprężarką panasonik--tak opluwanego na forum jakie to badziewie.Ciekawe jaki bym miał rachunek na markowej pompce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksus 16.07.2012 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 No to znowu namieszałem sobie w głowie.Czy technicznie(w naprawie)będzie tańsza pompa powietrze/woda czy glikol/woda. Te drugie można jeszcze taniej dostać niż jest na cenniku na stronie 2 naszego tematu:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 16.07.2012 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 No to znowu namieszałem sobie w głowie.Czy technicznie(w naprawie)będzie tańsza pompa powietrze/woda czy glikol/woda. Te drugie można jeszcze taniej dostać niż jest na cenniku na stronie 2 naszego tematu:yes: woda-glikol jest ma prostą budowę techniczną przez co musi być mniej awaryjna od powietrze woda.Wieczorem spróbuje wstawić zdjęcia "bebechów"mojego chińskiego cudeńka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 16.07.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 woda-glikol jest ma prostą budowę techniczną przez co musi być mniej awaryjna od powietrze woda.Wieczorem spróbuje wstawić zdjęcia "bebechów"mojego chińskiego cudeńka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 16.07.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 woda-glikol jest ma prostą budowę techniczną przez co musi być mniej awaryjna od powietrze woda.Wieczorem spróbuje wstawić zdjęcia "bebechów"mojego chińskiego cudeńka sterownik motorola ,spreżarka panasonic,wymieniki ciepła - ciekawe której części nie dostane (jak się ewentualnie zepsuje) w standartowej ofercie chłodnictwa, ciekawe LIWKO która to część jest taka delikatna że monterowi rozsypuje się w rękach w czasie montażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 16.07.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 [ATTACH=CONFIG]125585[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]125586[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]125587[/ATTACH] sterownik motorola ,spreżarka panasonic,wymieniki ciepła - ciekawe której części nie dostane (jak się ewentualnie zepsuje) w standartowej ofercie chłodnictwa, ciekawe LIWKO która to część jest taka delikatna że monterowi rozsypuje się w rękach w czasie montażu? Przyznaj się szczerze: sprzedajesz te chińczyki? Właściwie (prawie) wszystkie twoje posty na forum to wychwalanie skośnookich PC... A z innej strony: jaką masz pewność, że sprężarka jest Panasonic'a? Tak trudno wyprodukować naklejkę przy całym procesie produkcji PC? Zanim kupiłem moją PC trafiłem do pewnej firmy w Szczecinie, która na "znanym portalu aukcyjnym" wystawia PC made in CHRL. Po krótkiej rozmowie "na żywo" sprzedawca sam powiedział żebym tego nie kupował. Nie odważył się tego sprzedać komuś z bliskiej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 16.07.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Przyznaj się szczerze: sprzedajesz te chińczyki? Właściwie (prawie) wszystkie twoje posty na forum to wychwalanie skośnookich PC... A z innej strony: jaką masz pewność, że sprężarka jest Panasonic'a? Tak trudno wyprodukować naklejkę przy całym procesie produkcji PC? Zanim kupiłem moją PC trafiłem do pewnej firmy w Szczecinie, która na "znanym portalu aukcyjnym" wystawia PC made in CHRL. Po krótkiej rozmowie "na żywo" sprzedawca sam powiedział żebym tego nie kupował. Nie odważył się tego sprzedać komuś z bliskiej okolicy. Nie nie sprzedaje żadnych pomp ciepła . ja po prostu od 20 lat pracuje po różnych serwisach markowych sprzętów ( przeważnie elektronarzędzia) i widzę co się dzieje, jak manipuluje się nieświadomym klientem byle go skroić. Nie chodzi mi o wychwalanie chinoli, tylko o zwrócenie uwagi że ,dookoła zalewa nas masa chińskich towarów z których coraz większa ilość to naprawde dobre produkty.Ilu z nas siedzi sobie przed chińskimi monitorkami, chińskimi komputerkami,w chińskich kapciach i majtkach, i nic się nie dzieje. ja oprócz cińskiej pompy mam chińska lodówkę zamrażarkę,wspomniany komputer a chiński telewizor kupiony 8 lat temu działa do dzisjaj ,tylko wyniosłem go na strych bo wstyd już tą :piłkę:pokazywać ludzią. gdbym sprzedawał te pompy to takich zdjeć bym nie zamieszczał bo była by to antyreklama. Co do sprzedawcy ze szczecina to doopa nie sprzedawca niech lepiej zmieni zawód, bo handlować to też trzeba umieć A ty jak kupisz markową pompę to taki pewien jesteś że nie jest na w jakiejś cześci chińskim produktem?Tak cię przekona nalepka mad in eu? Jeśli tak to muszę stwierdzić że naiwny jesteś, nie wychwalam chinoli stwierdzam ze swojego doświadczenia że bubla to można kupić z każdego kraju nie ważne czy z europy czy azji.tak samo można kupić dobry produkt z każdego kraju nawet z mongoli i albani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts