jbloch 15.09.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 No jeżeli tak jest to sam jestem ciekaw że tak niewiele chinoli się sprzedaje Ale co do taktowania itp. to nie montaż a ustawienia przez użytkownika na które ma wpływ a skąd wiesz że że chińskich PC sprzedaje sie mało .Robiłeś jakieś badania rynku.przejdź się ulicą jakiegokolwiek miasteczka w polsce i zobacz jakie jednostki zewnętrzne wiszą na zewnątrz budynków - nie są to w przeważających przypadkach markowe .W twoich zdaje się też jest troszkę części chińskich czy tam tajlandzkich? taktowanie masz rację - ale np. zapowietrzone GZ nie bedzie miało wpływu na taktownie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksus 15.09.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 [quote tak niewiele chinoli się sprzedaje - mega zły pijar na tym forum -utrudniony dostęp do serwisu - zachwyt na niemieckimi,skandynawskimi pompami Ja długo zastanawiałem się nad Polską vs Chińską pompą .Cena czyni cuda;) Reszta pomp kompletnie nieopłacalnie ekonomicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 15.09.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Nie nie jest prawdą.Sytuację można porównać do kogoś kto kupił jakis wypasiony telewizor i nie radzi sobie jeszcze z ustawieniami- więc pyta na forum -może ktoś pomoże w końcu po to jest te forum ( MIĘDZY INNYMI) A to sterowniki tych Chinczyków są tak wypasione ? Może po prostu przyrównamy to do sytuacji, kiedy ktos kupuje egzotyczny produkt, egzotycznego producenta, bez instrukcji, dostępu do pomocy technicznej i musi liczyć za łut szczęścia, że jest ktoś, kto ew. problem rozwiązał wcześniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksus 15.09.2012 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 hmmm:bash: czytałem na tym forum wiele zapytań na temat ustawień pomp ciepła.Jak domniemam tez otrzymali instrukcję obsługi, BA zostali pouczeni przez FACHOWY SERWIS podczas montażu.Ale oni to mogą szukać wskazówek a' plebs' musi chować się po kontach bo kupił produkt "drugiej kategorii"Tak sobie myśl.OWCE TRZEBA STRZYC:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andy51 15.09.2012 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Witak KolegePompe sam zakupiłem w Chinach sam zmontowałem sam uruchomiłem mam instrukcję brak w niej kodów do wejscia w interesujące mnie programy ale rozmawialem dzisiaj z producentem i mam nadzieję otrzymam .Jeśli chodzi o serwis jest chyba lepszy niż w niejednej polskiej firmie czynny codziennie od 6 rano do 22 ich czasu (7 godzin do przodu).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 16.09.2012 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Chińskie też nie mają problemu z taktowaniem-przecięż tak naprawdę taktowanie nie zależy od pompy (no chyba że naprawdę ma skopany sterownik) tylko od poprawności montażu.Zapewniam cię że zużycie prądu przez dobrą chinską PC wcale nie jest większy -no chyba że będziemy się spierać o wartości po przecinku. Proponuję byś opomiarował swojego chińczyka i wtedy będzie widać wszystko czarno na białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 16.09.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Proponuję byś opomiarował swojego chińczyka i wtedy będzie widać wszystko czarno na białym. opomiarowanie-sztuka dla sztuki na niepotrzebne wydanie kolejnych pieniędzy na kolejny gadżet Mi wystarczą zamiast opomiarowania rachunki za prąd -one są najważniejszym opomiarowaniem.Zdaje się że wcześniej podawałm-jestem naprawdę zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 16.09.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 [quote tak niewiele chinoli się sprzedaje - mega zły pijar na tym forum -utrudniony dostęp do serwisu - zachwyt na niemieckimi,skandynawskimi pompami Ja długo zastanawiałem się nad Polską vs Chińską pompą .Cena czyni cuda;) Reszta pomp kompletnie nieopłacalnie ekonomicznie mega zły pijar - to chyba nie do mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 16.09.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 A nie jest to prawdą ? Jak widać jest Nie jestem monterem,jestem inwestorem,który kupił markową pompę za 14tys.zł z montażem i z 5 letnią gwarancją i ustalonym serwisem rocznym w cenie 150zł Zwróć się do użytkownika "krakol",ofertował mi chinola gruntowego,nawet w fajnej cenie z odwiertami,nie wiem jaki model ale może będzie obeznany w temacie a tak na marginesie - co wchodzi w zakres serwisu rocznego za 150 pln?Czy jak na przykład zaczniesz coś ustawiać w sterowniku i coś skopiesz w ustawieniach to taki pewien jesteś że zaraz zjawi się monter i zrobi ci to w ramach rocznego serwisu?OJ ARTURO, ARTURO ZACZNIJ MYŚLEĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 16.09.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Mi wystarczą zamiast opomiarowania rachunki za prąd -one są najważniejszym opomiarowaniem Tyle, że sam napisałeś wcześniej: Nie mam podlicznika na pompę ciepła więc możesz najwyżej spekulować o parametrach pracy twojej PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 16.09.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Witak Kolege Pompe sam zakupiłem w Chinach sam zmontowałem sam uruchomiłem mam instrukcję brak w niej kodów do wejscia w interesujące mnie programy ale rozmawialem dzisiaj z producentem i mam nadzieję otrzymam . Jeśli chodzi o serwis jest chyba lepszy niż w niejednej polskiej firmie czynny codziennie od 6 rano do 22 ich czasu (7 godzin do przodu). Pozdrawiam Mam nadzieję, że Twoja nadzieja nei okaże się płonna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 16.09.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Tyle, że sam napisałeś wcześniej: więc możesz najwyżej spekulować o parametrach pracy twojej PC. żadne spekulacje - zwykła matematyka -najważniesze żebu w domu było ciepło ,żeby była ciepła woda ,żeby rachunek całościwy za prąd był przyzwoity. mogę skanować rachunki jak byś bardzo się upierał- nie będe szczelał foch jak niejaki J-J. Powiem Ci że od 03,11,2011 do dzisiaj zużyłem 1400 kw w drogiej taryfie i 5100 k w taniej taryfie prąd budowlany taryfa 12 a całość rachunków ( w domu wszystko na prąd) 3900 pln - teraz na początku pażdziernika bedzie rachunek około 600pln(niestety ciągle prąd budowlany średno 0,70 pln za kw) ciągle prace budowlane trwają pralka chodzi 2 razy dziennie (dwoje dzieci jedno właśnie skończyło 1 roczek drugie 17 roczek)indukcja piekarnik chodzi często -mogę się pochwalić że żona ma smykałke do wypieków od ciasta drożdzowego przez torty na chlebie kończąc-nie jestem niewolnikiem taniej taryfy - a czy PC z całości rachunku zużyła tyle a pozostałość tyle guzik mnie to obchodzi.jak wykończę dom to napewno rachunki za prąd spadną(chyba że prąd podrożeje)zużycie prądu miesięczne poza sezonem grzewczym mam na poziomie 400 kw miesięcznie i uważam to za wynik przyzwoity. Przecież wystarczy odjąc te zużycie miesięczne od zużycia miesięcznego w sezonie grzewczym i wyjdzie przybliżony wynik ile zużywa prądu PC.a WOGÓLE ZAŁOŻE NA POCZĄTKU PAŻDZIERNIKA PODLICZNIK I ZOBACZYMY JAKIE BEDZIE ZUŻYCIE ENERGII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 16.09.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 żadne spekulacje - zwykła matematyka -najważniesze żebu w domu było ciepło ,żeby była ciepła woda ,żeby rachunek całościwy za prąd był przyzwoity. Masz całkowitą rację. Ale nie upoważnia to do wyciągania wniosków, że PC chinol działa tak samo skutecznie jak "markowa" i tylko o to mi chodzi. ZAŁOŻE NA POCZĄTKU PAŻDZIERNIKA PODLICZNIK Załóż cyfrowy bo może dasz się namówić na monitoring Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 16.09.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Masz całkowitą rację. Ale nie upoważnia to do wyciągania wniosków, że PC chinol działa tak samo skutecznie jak "markowa" i tylko o to mi chodzi. Załóż cyfrowy bo może dasz się namówić na monitoring kupiłem już kalsyczny - po prostu cena czyni cuda . niby dlaczego chińska PC miałaby być znacząco gorsza .prawa fizyki są takie same w chinach i w polsce.uwierz w końcu że większość podzespołów w większości markowych PC jest już dawno robiona w chinach.na czym polega wymiana starego atlantica na nowy. włożono więcej podzespołów produkowanych taniej (jak myślisz gdzie?) i oznaczono to nowym modelem.i tak pod wyrobioną marką sprzedaje się coraz w większym stopniu zchińszczone PCjako markowe w pełni a tak nie jest ale widzę niedowierzanie z tym ,,chinolem" z twojej strony ( chodzi o ten monitoring) naprawdę uważasz mnie za jakiegoś oszusta? dziwne to wszystko jest ktoś spytał się na początku tego forum o opinie o PC z kompresorem panasonica a że akurat taką mam to podziliłem się swoim doświadczeniem z tą PC i natychmiast pojawili się jacyś monterzy markowych [PC i jak by mogli to by mne najchętniej zlinczowali-czego oni tak się boją tych < Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 16.09.2012 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 1) Uruchomiłeś bez glikolu???? Szronienie części powrotnej na to wskazuje. Albo masz za mały przepływ dolnego źródła, albo za mały parownik. 2) Motorola to producent któregoś z układów scalonych a nie całości układu Jak pompa działa w sensie załączania/wyłączania itd. decyduje o tym soft "wgrany" do mikrokontrolera (tego układziku z naklejką) napisany (lub skopiowany) przez małego osobnika o skośnych oczach. 3) Toshiba to prawdopodobnie może być, ale jest to sprężarka rotacyjna z klimatyzatora, najtańszy szajs (bez urazy, tego chyba się spodziewałeś) z całą pewnością nie scroll, czyli masz wszystko w wersji VLC -Very Low Cost. Zresztą ile zapłaciłeś - tyle dostałeś. Zgodnie z zasadami ekonomii, ba, nawet zgodnie z regułami fizyki: nic za darmo.[/quote atak na marginesie tych skośnych oczu - japończycy też takowe mają a pompy robią chyba dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 16.09.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Masz całkowitą rację. Ale nie upoważnia to do wyciągania wniosków, że PC chinol działa tak samo skutecznie jak "markowa" i tylko o to mi chodzi. Załóż cyfrowy bo może dasz się namówić na monitoring działa tak samo skutecznie - poprostu grzeje po to ją kupiłem a nawet jak robi to z trochę gorszym COP GDZIEŚ TAM PO PRZECINKU JAKIE TO MA ZNACZENIE .I tak najażniejsza jest izolacja domu wtedy ogrzewanie spychamy na margines { nie jestem panem TB) a kupno chińskiej PC to też marginezacja ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 16.09.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 A to sterowniki tych Chinczyków są tak wypasione ? Może po prostu przyrównamy to do sytuacji, kiedy ktos kupuje egzotyczny produkt, egzotycznego producenta, bez instrukcji, dostępu do pomocy technicznej i musi liczyć za łut szczęścia, że jest ktoś, kto ew. problem rozwiązał wcześniej ? Przyjacielu jak w cywilizowanym kraju ( a Polska niewątpliwie takim jest) to prawo wymaga żeby instrukcja obsługi była i to polsku napisana koniecznie - inaczej produkt nie może byc na terenie naszego kraju sprzedwane. można taki produkt nieważne jakiego producenta zwrócić bez żadnych kosztów . a sterownik jak dla mnie jest w moim ,,chińczyku.. dość prosta i przejrzysta i przyszła do mnie drogą internetową jeszcze nim przywiózł dhl PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 16.09.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Mój drogi, jak się kupuje pompę bezpośrednio w Chinach, to raczej prawo w naszym "cywilizowanym kraju" nie może wymagać polskiej instrukcji, hmmm ?A swoją drogą, co takego niezwykłego jest w możliwościach tego sterownika, że przyrównałeś swoja sytuacją do posiadacza "wypasionego" telewizora ? Serio pytam, bo pewnie za rok będę dokonywał zakupu, więc ta wiedza sie przyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 17.09.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Mój drogi, jak się kupuje pompę bezpośrednio w Chinach, to raczej prawo w naszym "cywilizowanym kraju" nie może wymagać polskiej instrukcji, hmmm ? A swoją drogą, co takego niezwykłego jest w możliwościach tego sterownika, że przyrównałeś swoja sytuacją do posiadacza "wypasionego" telewizora ? Serio pytam, bo pewnie za rok będę dokonywał zakupu, więc ta wiedza sie przyda... no tak ale ja pisałem że jak sie kupuje w POLSCE to instrukcja musi być po polsku.jak zamierzasz kupić w chinach to zapewne angielski znasz więc dostaniesz instrukcję w tym języku napewno. choć nie jestem tego pewien że po polsku nie dostaniesz . wejdź na strone made in china com wpisz po angielsku pompa ciepła i wyskoczą ci wszyscy chińscy producenci PC. tam możesz zapytać o instrukcje .tylko po co kupywać w chinach skoro z reguły trzeba kupić kilka sztuk bo sprzedają hurtem . moja PC w chinach kosztuje okoł o 2700 pln a w polsce z gwarancją zapłaciłem 5700 pln no i mam instrukcje po polsku. sterownik w mojej PC jest prosty i nie trzeba praktycznie w nim zmieniać ( po za pierwszym razem gdy trzeba ustawić temperatury pasujące do domu) gorzej jest jeśli zmienia się jakieś ważne parametry pracy sprężarki ( z reguły chronione kodami) bo jak zrobi się coś nie tak to szlag pompke trafi. te nieszczześliwe porównanie do telewizora przyszło mi na myśl jak znajomy ( wykładowca na uniwersytecie) kupił w media jakś dobry telewizor przywióżł do domu i włączył a telewizor ,nie odbiera - bo nie umiał ustawić pilota i kanałów . więc zaczął dzwonić do serwisu żeby przyjechali mu ustawić -historia prawdziwa -i tak skojarzyłem że kolega ma podobny dylemat -choć jak się okazało nie miał po prostu kodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 23.09.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Jestem trzeci do tanga:wiggle: Zamówiłem pompę,czekam na wysyłkę.Zobaczymy ile jest warta Pompa podłączona? Mozesz napisać coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts