Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Troszkę chyba się NIEdokładnie wyraziłam, bo moje nie są całe szklane, tylko mają dużą część szkła,

tzn. boki od góry do dołu na szerokość ok. 15cm są zabudowane, potem szyba- myślę że ok 40-45cm i znowu rama szerokości ok. 15cm,

wyżej podawałam model drzwi.......,

dodam jeszcze że te 3szt. mamy zamontowane na poddaszu, na dole są innee-.... mniej ładne i mniej nowoczesne, sosnowe malowane przeze mnie na biało

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość doroka

no i mąż nie bardzo chce się zgodzić na te z szybą - więc trzeba będzie zrobić jednak zwykłe, gładkie/pełne, malowane białe, bezprzylgowe z ościeżnicą łączoną pod kątem prostym. Czy w takim przypadku jest duża różnica czy zamówimy je powiedzmy z Porty (tańsze), czy np z Eurodoor lub Dewro (droższe) - bo przecież te i te mają być gładkie białe? Chodzi o to czy jakość w takim przypadku będzie warta swojej ceny?

EDIT:

zastanawiamy się między Jagdor a Jagras (linia ekonomiczna Jagdor). Co sądzicie, macie może jakieś doświadczenie?

Edytowane przez doroka

Pomóżcie ,jutro muszę podjąć decyzję w sprawie drzwi wewnętrznych.Mam określony budżet na 8 sztuk.Które drzwi będą lepsze; polskone arco jest na nie promocja,czy intenso Nevada lub Alicante.Cena tych ostatnich zbliżona ,arco na całości 1000 zł mniej .Czy warto dopłacić te 1000zł?

Pytanie do fachowców czym się różnią ,pomijając stronę wizualną.

Wracam tu po radę :) Koncepcja mieszkania się zmieniła ;) i teraz rozglądam się za białymi drzwiami :) Szukam czegoś jakościowo zbliżonego do Pol-skone Simple 00, byłam już na nie zdecydowana, ale te poziome żłobienia odpadają. Patrzyłam na Porta Vector A, ale oni nie dają możliwości wypełnienia ich pełną płytą wiórową, a mnie na tym zależy.

Pomożecie?

Tez myśle i myśle i sie zdecydować nie mogę...Ja bym chciała tylko jedne takie drzwi - w wiatrolapie.Strasznie mi sie podobają ale hamuje mnie tylko to ze posiadam zwierzęta w domu...po usłyszeniu domofonu pies od razu biegnie do korytarza i rzuca sie na drzwi w tym przypadku szklane mogłyby nie dać rady.;)Koty tez ciagle drapią....Nie wiem wciąż sie zastanawiam.:cool:

• 2 weeks później...
Witam,

prosze o pomoc w wyborze drzwi, podobaja się nam:

1. POL-SKONE, MODERN MODEL 02 - BIAŁE

2. PORTA, GRANDE MODEL C.0. -BIAŁE

może macie jakieś doświadczenia z tymi producentami lub lepiej modelami? Podzielcie się, wahamy się a czas zamawiać...

pozdrawiam

Podnoszę wątek i proszę o opinie na temat PORTA, GRANDE MODEL C.0. -BIAŁE

z góry dziękuję!

Robespierre

rozważam zakup drzwi Invado Bianco 2:

http://www.sykomat.com.pl/pics/thumb/1113x249/pics/product/10444/bianco-fiori-3--contrasto.jpg

W wiatrołapie chciałabym z szybą przeźroczyste+mat jak na zdjęciu a pozostałe mat. Na górę podobny wzór z tym, że kolor nie białe.

Czy mógłbyś wyrazić opinię na temat tych drzwi?

Zupełnie się nie znam i nie wiem na co zwrócić uwagę w doborze. Te wizualnie mi odpowiadają ale co do jakości to jestem zielona.

Szukam drzwi w miarę dobrych w przystępnej cenie. Jako że to jeden z ostatnich elementów w wykończaniu domu to fundusze lekko ograniczone.

Niemniej jednak szukam drzwi które trochę posłużą. Fajnie by było jakbym zmieściła się z ościeżnicą w cenie 1200 za sztukę. ścianki działowe mam cienkie co pewnie wpłynie korzystnie na cenę ościeżnic.

Czy mogłabym prosić o podanie producentów 1-2-3 których warto wziąć pod uwagę jeśli chodzi o drzwi wewnętrzne?oraz o opinię na temat drzwi firmy invado.

Będę bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie.

Mam białe Porta Koncept i nie mam zastrzeżeń do nich. Polecam szczególnie z matową szybą, bardzo dobrze się komponuje z białymi drzwiami.

Emili123 dziękuję za opinię. A czy nie przeszkadza Ci podział wypełnienia wokół szyby? A może nie masz tego problemu bo masz przezroczystą uszczelkę? Teraz Porta stosuje zamiast uszczelki takie okleinowane wypełnienie. Może jestem dziwna, ale mi to wizualnie z bliska przeszkadza.

Moi drodzy kto mi podpowie ... doradzi....wyrazi swoja opinię które drzwi wybrać:

-POL-SKONE - drzwi - SEMPRE VERSE ze szkłem (ramiak drewniany, szkło hartowane 6mm)

czy:

- DRE - drzwi - VETRO B - ( ramiak MDF, szkło hartowane 8mm)

Okleina i w jednym i drugim przypadku drewnopodobna, w dotyku są tez podobne... choć ta w DRE ciut fajniejsza, cenowo za komplet też wychodzi podobnie ,

w sumie główną różnicą w drzwiach jest ramiak - i tu pytanie czy lepszy drewniany czy mdf .....

w 2ch salonach sprzedawcy doradzają co innego:

w 1 POL-SKONE bo ramiak dreniany i w ogóle drzwi są z tej półki najlepsze,

w 2 DRE bo właśnie ramiak MDF a nie drewniany i nie będzie się wypaczał, no i że POL-SKONE są często wadliwe i z reklamacjami problem ...

komu wierzyć??

Chciałabym jak najszybciej zamówić bo czas nagli... a tu pod górkę ....

Sprzedawcy mówią tak, jak im dyktują przekonania. Nie są od tego by mówić obiektywnie o konkurencji, bo żyją nie z rad a ze sprzedaży..;) także - na słowa handlowców wypada brać rezerwę.

Ale w tym konkretnym przypadku:

- ramiak drewniany usztywnia skrzydło,ale w tym modelu to tylko dwa elementy a nie cała rama - więc największą rolę i tak pełni szkło - także - plus dla DRE za taflę 8mm (jeśli to prawda, bo szczerze mówiąc nie wnikałem w to). Mam u siebie na wystawce ten model z P-s i nadaje się do reklamacji (wg mnie własnie z powodu drewna), ale tym absolutnie nie potwierdzam że uważam przez to firmę za bardziej usterkową. Właśnie więcej wad mam z DRE ale kolejny plus dla nich za serwis - działają bardzo sprawnie.

Z tym, że mówię o promilowych przypadkach a nie słabej kontroli jakości.

Nie wiem komu uwierzysz, ale w tych modelach wybrałbym DRE ( o ile kolor Ci odpowiada a ościeżnice pasują do otworów).