Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cena za montaż drzwi jaki się spotyka na rynku to.. podobno od 50zł do 300zł szt. Średnio firma zajmująca się profesjonalnie montażem drzwi bierze ok 100-200zł/szt

Tych za 50zł nie spotkałem, bo zawsze gdy usłysze taką cenę to proszę o kontakt do tak taniego wykonawcy - chetnie go wezmę do siebie. Pod warunkiem że potrafi dobrze montować i ma zarejestrowaną firmę.

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mnie się też ten model podoba, ale nie mają wersji pełnej, bez szyby, trzeba mi kilka pełnych i łazienkowe, a chciałabym, żeby były w takim samym stylu.

A ty montujesz wszystkie jednakowe? Mam jeszcze trochę czasu z wyborem, ale już się rozglądam. A mogłabyś zdradzić ile cię wyniosły jedne z montażem? Jak pytałam w sklepie, to mi pani wyliczyła 1100zł

Oj z tymi drzwiami to cała epopeja!!!

Opiszę trochę, moze się komuś przyda:)

Zamówiłam najpierw Pana od monatażu na oględziny i pomiar - za 50 zł "fachowym" okiem pooglądał otwory drzwiowe, pomierzył, zapisał ważne miary i powiedział co należy przerobić :/

Z tym poszliśmy zamawiac drzwi - trwało to 2.5 godziny !!! W sumie zamawialiśmy 14 par (ostatecznie 13 :), więc pewnie tak musi być

I co się okazało:

1. drzwi owe maja szybę z jednej strony matową, z drugiej błyszczącą - myślałam, że fabbryka wykonuje drzwi z uwzględnieniem, z której strony ma być matowa - ale nie! fabtyka robi te drzwi tylko w jednym układzie, wiec w zlaezności od tego jak się drzwi otwierają, to mogę mieć na jednym korytarzu ten model raz z matową szybą raz z błyszczącą

Ponieważ chciałam drzwi ze wzorkiem (bodajże model A2) więc te drzwi poszły do łazienek i pralni i garderoby, do pokojów poszły bez wzorka z szybą matową - całe szczęście że na jednej ścianie "wyszły" mi takie same drzwi...

Jaki jest ten układ i kiedy matowa a kiedy błyszcząca - nie podejmuję się tłumaczyć, to ponad moje siły :/

2. No i drugi strzał - nie robią z tej serii drzwi przesuwnych - a chciałam mieć 3 pary :(

inne firmy robią do drzwi z podobnym przeszkleniem, a DRE nie

Już miaalm wybierac inny model i inną firmę ale stwierdziliśmy, że wstawiamy tam drzwi z zawiasami - trudno, moze się nie pozabijamy w wąskim korytarzu (koflikt drzwiowy jak ta lala)

A poza tym wszystko poszło ok

Drzwi zamawiałam w BelPol - Kraków - dostaliśmy upusty i razem z klamkami i montazem wyszło lekko poniżej 15 000 zł (olaboga), aha i płaci się tam zaliczkę w wysokości 40 % przy zamówieniu

no i termin taki, ponieważ podobno jest to model nowy i najbardziej chodliwy, podobnież jak okleina ciemny orzech ryfla

Do łazienek można zamówić szyby z podcięciem

Co tam jeszcze... no i do garażu i pomieszczenia gospodarczego wybrałam pełne drzwi takie najzwyklejsze jakie mają - Standard w okleinie ciemny orzech ryfla z tym nieco lepszym wypełnieniem i zamkiem

pozdrawiam

Tak, cena za montaż zależy od dystrybutora (a raczej od jego montazysty, bo fachowcy się cenią ) :D

Warto zapytać o cenę drzwi i montaż (konkretnie) w 2-3 punktach - często w wycenach nie jest to rozbite i wiadomo ile jest rabatu a ile robocizny...

E-go ,

zwykle jest tak, że firmy mają swój system - np. strona matowa szyby od strony zawiasów.

Uważam że trafiłeś na doświadczonego sprzedawce, bo nie w każdym punkcie o tym informują (czasem z zapomienia, czasem z niewiedzy a jeszcze innym razem z powodu zlekceważenia tego teamtu). Gdzie indziej moglaby byc to informacja po fakcie. Z reszta? Czy cos to by zmienilo.. sprzedawca ucziciwie przedstawil sprawe i gratulacje dla niego.

coffee nie ma sprawy:)

agip klamki kupowałam na żywioł w leroy merlin, niestety nie pamietam modelu, są faktycznie trochę kanciate, mają kwadratowy szyld i zachęcającą cenę(na tych dwoch ostatnich najbardziej mi zależało :wink: )

o ile to pomoże to na zdjęciu poniżej widać ja trochę lepiej :)

http://i37.tinypic.com/s6t21k.jpg

Moje drzwi wewnętrzne to DRE, model Modern 30, kolor złoty dąb (pod kolor okien). Za 8 szt. z ościeżnicami regulowanymi zapłaciliśmy 6.000 zł.

A jak długo już je użytkujesz?

Jeszcze nie we wszystkich są klamki, więc są świeżo po montażu. A dlaczego pytasz? Czy mam się czegoś obawiać? :o

coffee nie ma sprawy:)

agip klamki kupowałam na żywioł w leroy merlin, niestety nie pamietam modelu, są faktycznie trochę kanciate, mają kwadratowy szyld i zachęcającą cenę(na tych dwoch ostatnich najbardziej mi zależało :wink: )

o ile to pomoże to na zdjęciu poniżej widać ja trochę lepiej :)

http://i37.tinypic.com/s6t21k.jpg

to muszę skoczyć do leroya :)

ale widzę, że masz też piękną łazienkę :D

Moje drzwi wewnętrzne to DRE, model Modern 30, kolor złoty dąb (pod kolor okien). Za 8 szt. z ościeżnicami regulowanymi zapłaciliśmy 6.000 zł.

Jeszcze nie we wszystkich są klamki, więc są świeżo po montażu. A dlaczego pytasz? Czy mam się czegoś obawiać? :o

ja też zamówiłam DRE ale wszędzie model Vetro, a opinie o drzwiach DRE jak przy wszystkim - podzielone :wink:

Pytam dlatego, że też je chyba weźmiemy i myslałam, ze już dłużej nimi "klamkujecie" :D coby mieć jakieś doświadczenia

Marnika, a kiedy musisz zamówić drzwi? Ja mam przeprowadzkę za tydzień, więc za niedlugi czas będę mogła napisać coś więcej o moich drzwiach.

Podoba mi się w nich to (zwracaliśmy zresztą na to uwagę przy wyborze), że okleina zachodzi na krawędź drzwi. Chodzi o to, że nie jest docięta równo z płaszczyzną drzwi, tylko na zapas i zakrywa kant. Nie wiem, czy dobrze wytłumaczyłam. :-? Taki sposób oklejenia powoduje, że okleina nie będzie się zadzierać i odklejać w tych miejscach.

Rozumiem o co ci chodzi. My jeszcze do etapu mamy czasu mnóstwo, przeprowadzka gdzieś- czerwiec, lipiec przyszłego roku, więc tak koło maja będziemy się martwić drzwiami. Na pewno jest jakiś czas oczekiwania na nie, więc trzeba to uwzględnić. Za jakiś czas się odezwę z zapytaniem, jak drzwi się sprawują :wink: .