nemi 03.01.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Dopiero teraz zauważyłam wątek i obiema łapkami podpisuję się pod apelem. I jeszcze druga sprawa to kupowanie psów dzieciom. Bardzo często jest tak, że psiak się dziecku znudzi, a rodzice nie mają czasu / ochoty się nim zajmować i efekt jest ten sam. Decydując się na zwierzaka przyjmujemy do domu nowego członka rodziny i właśnie w ten sposób trzeba do tego podchodzić. Nie zabawkę, nie modny gadżet tylko istotę, która czuje i która kocha nas miłością bezwarunkową. No i tyle. A propos marchewki - jak mój pies był szczeniakiem w ramach socjalizacji chodził z nami m.in. na zakupy. Na osiedlu mieliśmy zaprzyjaźniony sklepik (warzywniak / zieleniak) gdzie mogłam wchodzić z psem. Poszliśmy zrobić zakupy - kupiłam co miałam kupić wychodzę ze sklepu i idziemy w sronę domu. Patrzę, a mój pies niesie w pysku marchewkę, którą ukradł ze skrzynki stojącej w sklepie. Mina pani ze sklepu, jak wróciłam celem zapłacenia za marchewkę... bezcenna. Od tamtej pory Niutek zawsze jak tam przychodziliśmy dostawał od pani marchewkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 12.01.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 No i znowu goowno z zaostrzonych przepisów: http://www.alert24.pl/alert24/1,84880,10940229,Sprzedawcy_obchodza_nowe_prawo_o_zwierzetach__Smycz.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.01.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Bo ustawa powinna jednocześnie narzucać bezwzględny i nieodwołalny nakaz sterylizacji/kastracji psów nie przeznaczonych do hodowli. Wówczas nie byłoby szczeniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.01.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Bo ustawa powinna jednocześnie narzucać bezwzględny i nieodwołalny nakaz sterylizacji/kastracji psów nie przeznaczonych do hodowli. Wówczas nie byłoby szczeniaków. To takie proste jest , ze dziwne , ze nikt na to nie wpada , nie ? Widac jacys mysliciele te ustawy opracowuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.01.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 No i znowu goowno z zaostrzonych przepisów: http://www.alert24.pl/alert24/1,84880,10940229,Sprzedawcy_obchodza_nowe_prawo_o_zwierzetach__Smycz.html Usuwaja to tak jak jest napisane .Trzeba tylko zglaszac . Ja zglaszam dobermany kiedy mam chwilke inni dobermaniacy rowniez i "NASZYCH " nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts