aDw 21.12.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Hehehe Arturo zaraz napisze, że nigdy nie był przeciwnikiem grzania prądem. Ale co jak co przemiana godna pierwszego miejsca przebojów forum. Jak to ktos napisał , jeszcze troche i bedzie sam ze sobą rozmawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 21.12.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 (edytowane) Dla domku z niskimi stratami ciepła na poziomie 3-4kW inwestycja w powietrzną pompę do max.20tys.zł jest realna do osiągnięcia Dla domku z niskimi stratami ciepła na poziomie 3-4kW cena za pc pw w okolicach 20kzł to kosmos, do przyjęcia by była max połowa z tego. Za 20kzł można mieć gruntową 6kW z kolektorem poziomym i nie martwić się defrostami, czy grzaniem grzałką w większe mrozy. Jak ktoś nie ma miesca, to może zrobić kolektor w pionowych spiralach-koszach, a nie tylko odwierty Edytowane 21 Grudnia 2012 przez rwxw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 21.12.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 (edytowane) Dla domku z niskimi stratami ciepła na poziomie 3-4kW cena za pc pw w okolicach 20kzł to kosmos, do przyjęcia by była max połowa z tego. Za 20kzł można mieć gruntową 6kW z kolektorem poziomym i nie martwić się defrostami, czy grzaniem grzałką w większe mrozy. Jak ktoś nie ma miesca, to może zrobić kolektor w pionowych spiralach-koszach, a nie tylko odwierty Owszem,masz rację ale racja ta jest dla klienta z "dwoma prawymi ręcami" ale nie dla klienta,który rzuca temat pompy firmie od gruntowych i nie zamierza robić nic samemu,bo wtedy robi się z 20tys.zł co najmniej 35tys.zł(dla domu ok.3-4kW) Powiem więcej,dla takiego domu lepsze od każdej pompy,czy to powietrznej czy gruntowej własnymi ręcami było by ogrzewanie prądem...(kolejny bonus dla Piotrka42"Pierwszej Żmiji Forum").Koszt inwestycji w takim przypadku to nie 20tys.zł a tylko 4tys.zł (normalnie rozdwojenie jaźni ) ale...jest duże ...mam domek 3,5kW i zużycie na c.o w okolicach 4900kWh ale na cwu więcej bo aż 5000kWh i co teraz ? ` Edytowane 21 Grudnia 2012 przez ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 21.12.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Za 20kzł można mieć gruntową 6kW z kolektorem poziomym Znasz firmy, które robią to za takie pieniądze? Propozycje, które otrzymywałem zaczynały się od 40tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 21.12.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 30 tyś to żadna sensacja dziś 10,5 kwhw nocy 1,4kwh na odmrażanieplus brykiet[jutro podam z dokładnością o,5 kg] na oko 6-7 kgtemperatura w domu to 22-21i słonca dziś dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 21.12.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Znasz firmy, które robią to za takie pieniądze? Propozycje, które otrzymywałem zaczynały się od 40tys. Nie szukałem, ale za 20kzł warto się chyba trochę rozejrzeć. Pytałeś wśród lokalnych hydraulików ile kosztuje podłączenie np. kotła węglowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 21.12.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Nie szukałem, ale za 20kzł warto się chyba trochę rozejrzeć. Pytałeś wśród lokalnych hydraulików ile kosztuje podłączenie np. kotła węglowego ? rwxw,nie pomyliłeś się ? Ile kosztuje najtańsza,garażowa sama pompa gruntowa ppc czy ekopol,oczywiście brutto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 21.12.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Piotrek42,ośmieszasz się,nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę Czyżby kotły na ekogroszek przestały się sprzedawać ? A dziękuję zdrówko dobrze , nie narzekam:) nie sprzedawałem, nie sprzedaje i nie ma zamiaru sprzedawac kotłów... baaa jak czytam posty o Pc to może jak moj kocioł padnie to sobie Kupię Pc? albo założe niezależnie od kotła?? Tak na marginesie... ja sam ze soba nie gadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 21.12.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 (edytowane) Arturo, wyluzuj, bo naprawdę wygrasz ten konkurs.... Jeśli ktoś zachowuje się jak żmija,przypisując mi poglądy z kosmosu,tylko dla tego,ze krytykuję ogrzewanie na ekogroszek to czemu mam być inny ? Przytaczam moje opinie z dzisiaj i z 1,5 roku temu,prawdziwe a nie zmienione czy przemienione,czyli ten ktoś zwyczajnie kłamie. Ten ktoś ma w tym swój udział bo poleca za wszelką cenę w każdym domu kotły na ekogroszek.... A dla mnie nr1 na forum, to cudowna przemiana użytkownika Arturo72 wroga ogrzewania prądem, w użytkownika ArturWi - Doradztwo w zakresie energooszczędności domów. Dobór,sprzedaż i montaż pomp ciepła,rekuperatorów. Jaki był cel takich kłamliwych oskarżeń ??? Alzheimer albo konkurencja ekogroszkowa...jedno z dwóch Edytowane 21 Grudnia 2012 przez ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 21.12.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Nie szukałem, ale za 20kzł warto się chyba trochę rozejrzeć. Pytałeś wśród lokalnych hydraulików ile kosztuje podłączenie np. kotła węglowego ? Widzisz - ja już nie chciałem bawić się w samodzielne dobieranie elementów, kupowanie, skręcanie, itp. Nauczyłem się w życiu podstawowej rzeczy: jeżeli w czasie, który muszę przeznaczyć na samodzielne wykonanie jakiś prac mogę zarobić więcej "robiąc swoje" niż muszę zapłacić fachowcowi to niech pracują dla mnie inni. Wyjątkiem są tylko sprawy, które sprawiają mi "frajdę" i dlatego robię je sam - dla własnej satysfakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 21.12.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 ale macie problem. tu na forum już nie można zmienić zdania? ja kiedyś mówiłem że w życiu ni kupię żadnego tv LG, tylko sony lub sharp, koniecznie japoński. aż tu nagle w domu stoi plazma LG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 21.12.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 rwxw,nie pomyliłeś się ? Ile kosztuje najtańsza,garażowa sama pompa gruntowa Nie, nie pomyliłem się, Nie wiem ile kosztują garażowe konstrukcje, nie składałem, ale na elektrodzie pisali coś o 5kzł, zależy za ile kupisz sprężarkę. Gotową fabryczną można dostać na allegro 5kW za 5.5kzł, 7kW za 7kzł, nowy Oschner 8kW jest za 7kzł, inne są po 12kzł, są też oczywiście i droższe, tak że przekrój przez ceny jest dosyć spory. Dla każdego coś miłego, tylko trzeba trochę poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 21.12.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Jaki był cel takich kłamliwych oskarżeń ??? Alzheimer albo konkurencja...jedno z dwóch Macierewicz jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 21.12.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Arturo tylko zdajesz sobie sprawe ze zakładajac płatny profil i zajmujac sie sprzedażą pc straciłeś na wiarygodności i kazda Twoja wypowiedz bedzie traktowana jako pròba sprzedaży czegoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 21.12.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 (edytowane) jeżeli w czasie, który muszę przeznaczyć na samodzielne wykonanie jakiś prac mogę zarobić więcej "robiąc swoje" niż muszę zapłacić fachowcowi to niech pracują dla mnie inni. Słuszna zasada. Końcowa cena oczywiście zależy od stopnia zaangażowania - toaja kasa - twój wybór. 0 Twojego zaangażowania to najwyższa cena za usługę, tylko nie mów, że jeśli Tobie nie udało się znaleźć lepszych ofert, to takie nie istnieją. Jeśli zarobisz 20kzł w 2 tygodnie, no niech będzie nawet miesiąc, to nie ma nad czym deliberować, należy się cieszyć z dobrej pracy. Ja nie namawiam nikogo, kto nie lubi się tym bawić we własnoręczne skręcanie, można to zorganizować inaczej wykorzystując zdolności kogoś innego - niech ludzie pracują - ty mówisz co i jak ma być zrobione i niech robią. Końcowa cena będzie zależała od Twojej operatywności i zdolności organizacyjnych. Edytowane 21 Grudnia 2012 przez rwxw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 21.12.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 (edytowane) Arturo tylko zdajesz sobie sprawe ze zakładajac płatny profil i zajmujac sie sprzedażą pc straciłeś na wiarygodności i kazda Twoja wypowiedz bedzie traktowana jako pròba sprzedaży czegoś Zdaje sobie z tego sprawę ale przecież nie oferuję tylko powietrznych pomp ciepła,jesli klient zechce to może być i gruntowa i kable grzejne i piecyk elektryczy Ja pomogę w wyborze,doradzę,dobiorę pod konkretne zapotrzebowanie odpowiednie źródło ciepła. Dla mnie priorytetem jest pierwsze zdanie w moim profilu i wszystko co z tym jest związane,przy dobrze wybudowanym domu wystarczy 4tys.zł na źródło ciepła z COP1,nie konieczna jest pompa ciepła,jakakolwiek by ona nie była czy powietrzna czy gruntowa Ale na pewno nie polecę do nowego domu kotła na ekogroszek i to niektórych bardzo boli,rzucają jadem Macierewicz jak nic Gorzej,sprzedawca Edytowane 21 Grudnia 2012 przez ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 21.12.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 nowy dom z niskim zużyciem można fajnie ogrzewać ekogroszkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 21.12.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 tylko nie mów, że jeśli Tobie nie udało się znaleźć lepszych ofert, to takie nie istnieją Absolutnie tak nie twierdzę. Niestety u nas wszystko jest droższe i mniejszy wybór. Taki dziwny region Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 21.12.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 (edytowane) nowy dom z niskim zużyciem można fajnie ogrzewać ekogroszkiem Rzuć więcej szczegółów,chętnie podyskutuje,przyszli inwestorzy skorzystają Jeśli tak sobie rzuciłeś temat,żeby wzbudzić sensację to powiedz... Na początek rzuć przykład kotła na ekogroszek,który przy 85% sprawności zachowuje moc 3-4kW. Chętnie się poducze,Piotrek42(Pierwsza Żmija Forum) też wzywany jest do tablicy w tym temacie,skoro miał wcześniej dużo dopowiedzenia na mój temat... Jaki to kocioł na ekogroszek oferuje 3-4kW przy optymalnej sprawności na poziomie 85% ? Edytowane 21 Grudnia 2012 przez ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 21.12.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 . Niestety u nas wszystko jest droższe i mniejszy wybór. Taki dziwny region Polski A ja nie twierdzę, że w Twoim wypadku to co wybrałeś to zły wybór i za złą cenę, bo wiem, że każdy wybiera to co dla niego w danej chwili najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts