chcialbympompe 23.11.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 rozwiń ostatnie zdanie masz grzejniki? 20m2 podłogówki a reszta to grzejniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 23.11.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 wyszedłby mi miesiąc najgorszy około 223 zł?eee marzenie nierealne dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 23.11.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 wyszedłby mi miesiąc najgorszy około 223 zł? eee marzenie nierealne dla mnie Tak dobrze nie będzie. Dolicz 100-150zł na CWU. Ale nawet 400zł za najzimniejszy miesiąc brzmi dla mnie rewelacyjnie. Jak rozumiem obecnie masz jakieś 6kWh/dobę czyli jakieś 100zł/mc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Instaltechnic 23.11.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Już teraz "spalasz" 3x mniej niż ja. Najwyższy rachunek za propan miałem 1350zł/mc więc przyjmując, że propan=prąd w 1 taryfie nawet z COP lekko poniżej 2 nie masz się czego obawiać. Oj gdybym ja nie słuchał wszystkich doradców co to podłogówkę odradzali A tą podłogówkę odradzały firmy czy jakieś osoby niemontujące...? Grzejniki masz standardowe? Masz jakiś bufor pod CO ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.11.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Ze niby co. Nie bedzie zadnego flejma, hejtowania i wogole tak milusio? Taki Pan Instaltechnic czy inny miki z brazny siedzi na weekend w fotelu popijajac krew swojej ofiary, a my nic? Spokoj grabarza? Ide popatrzec co tam u "ekogroszkowcow" pisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 23.11.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 jeszcze pół biedy jak koleś prowadzi działalnośc podpisuje umowy , wystawia fakturyale pełno tu takich cichaczy co chetnie pomogą he he a potem wyślą smsem odpowiedż żeby klient go nie męczył bo przecież nie pojedzie 300 km żeby poprawiać jakąś pierdołę[ale na zarobek to gnał 300km[w przyszłym tygodniu klient wam to opiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.11.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Po co czekac do przyszlego tygodnia. Siedze przy robocie i chetnie sie "rozerwe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 23.11.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 w przyszłym tygodniu klient wam to opiszę Przynajmniej napisz czyj klient. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 23.11.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 (edytowane) pozdrawiam Edytowane 23 Listopada 2012 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 24.11.2012 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Zestawionko informacji za ostatni tydzien: ---------- Okres: 2012-11-17 do 2012-11-23 23:59:59 --------------------Czas pracy CO: 31,89 [h] (85,5%)Czas pracy CWU: 5,42 [h] (Cykli: 19) (Średnio dziennie: 2,7)Suma pracy PCi: 37,3 [h]Startów: 29 (Średnio dziennie: 4,1)Czas pracy śr CO: 4,56 [h/dobe]Czas pracy śr CWU: 0,77 [h/dobe]Czas pracy śr: 5,3 [h/dobe]Szacowane zużycie: 133 [kWh] Średnio: 19,0 [kWh/dobe]------------------------------------------------------------------------ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 24.11.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 (edytowane) A tą podłogówkę odradzały firmy czy jakieś osoby niemontujące...? Grzejniki masz standardowe? Masz jakiś bufor pod CO ? Odradzali wszyscy "życzliwi", którzy pewnie podłogówki nie mają (bo się kurz unosi, bo to niezdrowo by podłoga była ciepła, itp.). Hydraulik też jakoś bardziej był za grzejnikami - pewnie łatwiejsza i szybsza robota. Grzejniki na szczęści przewymiarowane - obecnie by było ciepło w domu PC podaje poniżej 40 stopni. Bufora niet. Średnie zużycie dobowe z ostatnich 7 dni - 21,9kWh Średnie zużycie dobowe z ostatnich 5 tygodni - 18,5kWh Edytowane 24 Listopada 2012 przez chcialbympompe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimxxed 24.11.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Pamietaj, ze tanie pirometry (takie ponizej 1500 zl) maja dokladnosc co najwyzej +- 2*C. Taki pomiar moze w tym przypadku tylko zmylic. Bardziej nadaja sie powiedzmy do pomiaru temperatury metalu przed obrobka cieplna niestety nie zgodzę się z Tobą używamy pirometrów za 325zl i dokładność jest +/-1C* ewentualnie do pomiaru kontaktowego termometru z sondą "K" za 165zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 24.11.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 chciałbympompe - dziwię się że dałeś się przekonać na grzejniki - ja po lekturze forum byłem na 100% zdecydowany na podłogówke....i nic nie było mnie w stanie od tego odwieść, mimo że i hydraulicy i inni "eksperci" próbowali... Dom budowałem 8 lat temu i nie byłem czytelnikiem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 24.11.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 jeszcze pół biedy jak koleś prowadzi działalnośc podpisuje umowy , wystawia faktury ale pełno tu takich cichaczy co chetnie pomogą he he a potem wyślą smsem odpowiedż żeby klient go nie męczył bo przecież nie pojedzie 300 km żeby poprawiać jakąś pierdołę[ale na zarobek to gnał 300km[ w przyszłym tygodniu klient wam to opiszę Chcesz powiedzieć że na forum są osoby które robią pompy ciepła na "czarno" i ktoś to kupuje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 24.11.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Dom budowałem 8 lat temu i nie byłem czytelnikiem forum Kiedyś ktoś mądry powiedział że dobrze się zbuduje dopiero trzeci dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 24.11.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Kiedyś ktoś mądry powiedział że dobrze się zbuduje dopiero trzeci dom Gdyby nie lokalizacja mojej działki, której mi szkoda na pewno zbudował bym kolejny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 24.11.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Ze niby co. Nie bedzie zadnego flejma, hejtowania i wogole tak milusio? Taki Pan Instaltechnic czy inny miki z brazny siedzi na weekend w fotelu popijajac krew swojej ofiary, a my nic? Spokoj grabarza? Ide popatrzec co tam u "ekogroszkowcow" pisza. Jaką krew ??? Czy ktoś tak mówi o Tobie i twojej pracy??? Nie wiem czy pracowanie po 13 godzin dziennie 6 dni w tygodniu nie zasługuje na jakieś godne zarobki??? Jeżeli tak ci żal "d..." ściska to z Twoją wiedzą którą tak brylujesz na forum otwórz swoją firmę i zacznij spijać tą "krew" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimxxed 24.11.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 chciałbympompe - dziwię się że dałeś się przekonać na grzejniki - ja po lekturze forum byłem na 100% zdecydowany na podłogówke....i nic nie było mnie w stanie od tego odwieść, mimo że i hydraulicy i inni "eksperci" próbowali... niestety póki co jeszcze większa ilość inwestorów upiera się na podłogówkę tylko w holu, kuchni, łazienkach ewentualnie w salonie, a reszta domu kaloryfery... pomimo tego, że jednak coraz więcej jest już domów robionych na podłogówce w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 24.11.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 chciałbympompe - dziwię się że dałeś się przekonać na grzejniki - ja po lekturze forum byłem na 100% zdecydowany na podłogówke....i nic nie było mnie w stanie od tego odwieść, mimo że i hydraulicy i inni "eksperci" próbowali... U mnie było identycznie. Wentylacja mechaniczna, podłogówka, stacja uzdatniania wody, PC. W takiej kolejności jestem z tych systemów zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimxxed 24.11.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Jaką krew ??? Czy ktoś tak mówi o Tobie i twojej pracy??? Nie wiem czy pracowanie po 13 godzin dziennie 6 dni w tygodniu nie zasługuje na jakieś godne zarobki??? Jeżeli tak ci żal "d..." ściska to z Twoją wiedzą którą tak brylujesz na forum otwórz swoją firmę i zacznij spijać tą "krew" ten typ tak ma mam takiego wója który jak komuś nie do***ie to żyć nie może... według Pixiego jedyna uczciwa praca to pisanie kodów cała reszta to ku**a i złodziej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts