fafulja 05.12.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 (edytowane) zapraszam do posta nr 8 - zmieniło się mieszkanie i dywagacje sprzed roku nieaktualne Edytowane 5 Listopada 2012 przez fafulja wygrałam z deweloperem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrisowaty 05.12.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Mała sypialnia to również mała objętość powietrza do oddychania. W tak małej sypialni, dwa dwojga będzie go stosunkowo za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 05.12.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Za mała ta sypialnia Na szerokość przynajmniej łóżko + 2 szafki, w przeciwnym razie nawet nie dostaniecie się do łóżka z boku Pierwotny plan jest bardzo fajny - coraz rzadziej takie widuję. Chyba niczego bym w nim nie zmieniała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crab 06.12.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Likwidacja osobnego WC przy rodzinie z dzieckiem to najgorszy pomysł jaki można sobie wyobrazić.... Drugi najgorszy to przeniesienie salonu... za mieszkanie zapłacisz mastercard a patrzenie na minę gości wychodzących z łazienki po spuszczeniu wody bezcenne... Możliwość przenocowania kogoś w salonie okazjonalnie beznadziejna... chyba że lubisz pokazywać się rano w piżamce w drodze do łazienki... Możliwość odcięcia hałasów z salonu podczas gdy druga osoba chce spać - beznadziejna... Hałasy z kuchni przy sypialni fantastyczne... Według mnie oryginalny projekt jest dużo lepszy, bardziej ergonomiczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 08.12.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Ściana oddzielająca pokój dzienny od pokoju 2 to ściana nośna. Nie sądzę żeby dało się ją ot tak skrócić jak na Twoim rysunku. Jeśli chcesz oddechu,to może otwórz kuchnię na salon. Niekoniecznie od razu wywaliłabym całą ścianę, ale można ja skrócić. W sypialni przydaję się jednak szafa. Niekoniecznie wielka, ale chociaż na bieliznę i lżejsze ubrania. Wychodzenie gości z wc do salonu to jedno, a drugie to to, że do salony wchodzi się bezpośrednio z korytarza. IMO niezbyt komfortowe. Jaką powierzchnię na pokój 1? Jeśli chcesz większej łazienki, to można trochę z tego pokoju skraść, bez szkody dla niego. Osobne wc można zostawić lub przerobić na garderobę, wtedy wc w powiększonej łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 09.12.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 (edytowane) Przyjmujecie gości, a córka wędruje, półśpiąc do wc? Ustawianie łóżka w sypialni pod ścianą jest kiepskim pomysłem - jedna osoba przedziera się przez drugą lub raczkuje po łóżku do wyjścia... Łazienka większa od sypialni? Kuchnia bardzo ciasna - taki blat + zlewozmywak wciśnięty na siłę w rogu to pomyłka: zobacz, jaką trasę musisz pokonać, żeby wyjąć coś z lodówki, umycić i wrzucić do garnka... Nie macie miejsca na ubrania, buty itd. To spore mieszkanie, a jesteś na najlepszej drodze do odebrania mu funkcjonalności Ograniczyłabym się do takich mniej więcej, kosmetycznych zmian: Edytowane 9 Grudnia 2011 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 09.12.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Widzę to mniej więcej tak jak joliska, tylko powiększyłabym łazienkę o, powiedzmy, szafę w pokoju 1, jeśli łazienka ma być większa. Miejsca w pokoju i tak będzie sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 31.08.2012 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 witam po przerwie... z tamtego mieszkania musieliśmy zrezygnować, długa historia i wojenka z deweloperem, na szczęście wygrana. w zamian mieszkanie w sąsiednim bloku. Proszę o sugestie,co ewentualnie można w nim "ulepszyć' - mam swoją wizję, ale nie chce niczego sugerowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 01.09.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Radko, a dlaczego chcesz coś zmieniać? Napisz coś o swoich preferencjach, bo to chyba nie ma być tylko zmiana dla sztuki? . Jeśli myślisz o zmianie, to coś musi Tobie samej przeszkadzać . Nie znamy Twoich zwyczajów, liczby domowników, metrażu, itd. Na pierwszy rzut oka zastanowiłabym się nad połączeniem kuchni z salonem, ale nie każdy chce takiego połączenia i tu wracam do mojego pytania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maartaa 02.09.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 przecież w pierwszym poście napisała o liczbie domowników: dwoje dorosłych, córa i psica zwyczajach: Zycie rodzinne skupia się w pokoju dziennym a także później o łączeniu salonu z kuchnią: dziennego z kuchnią nie chcę łączyć - mam tak obecnie i niekoniecznie chcę ponownie wystarczy poczytać ja bym rozkładu nie zmieniała, skoro łączenie kuchni z salonem nie wchodzi w grę. powalczyłabym jednak o umieszczenie wc również w łazience (dla mnie to nie do pomyślenia, żeby wc w łazience nie było, a tylko osobno). i zamiana pokoi - sypialnia mniejsza a pokój dla dziecka większy (i bardzie ustawny przy okazji). sam układ wydaje się optymalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 02.09.2012 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 (edytowane) w załączeniu plan z wymiarami. maartaa - w moich planach właśnie jest zamiana sypialni z pokojem małej Poza tym, biorąc pod uwagę "kiszkowatość dużego pokoju i kuchni jestem skłonna częsciowo je polączyć. Witam Julianno w moich wirtualnych progach Edytowane 2 Września 2012 przez fafulja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 02.09.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Upss... Przepraszam Radko, faktycznie o sobie troszkę napisałaś Przyszłam "po starej znajomości", bo pisałaś u mnie, że zmieniły się plany i automatycznie skoczyłam do ostatniego posta nie czytając góry. Założyłam, że zaczynamy od nowa, więc nie koncentrowałam się na opisie poprzedniego układu . Troszkę czasu od pierwszego postu minęło i jak widać z czasem preferencje mogą się zmieniać (sama jestem tego doskonałym przykładem ). Nie wiem czy zmiana wc jest możliwa (piony kanalizacyjne), ale wc zamieniłabym z pralką. Wówczas wc miałabyś w jednym miejscu z resztą sanitariatów, a przy wejściu mini-pralnię. Co jest obok umywalki? Pisuar? Bardzo podoba mi się pomysł częściowego połączenia salonu z kuchnią Trzeba będzie pomyśleć o bardziej funkcjonalnej aranżacji salonu, bo teraz fotel stoi troszkę na przejściu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 02.09.2012 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 rozmieszczenie sprzętów w wc,łazience - na rysunku takie jak na planie dewelopera,docelowo inne, w pokojach-jeszcze nie przemyślane do końca. Obok mieszkania mam oddzielne pomieszczenie na pralnio-suszarnię, więc w lazience będzie tylko wanna, umywalka i jakie szafki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.09.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 takie drobne poprawki: http://images50.fotosik.pl/1651/59b85c8b97ae71fa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 05.11.2012 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 taki plan miał byc ostateczny, ale teraz mam nowy pomysł, zapraszam do tematu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?209015-kuchnia-z-quot-minispi%C5%BCark%C4%85-quot-czy-bez&p=5611114#post5611114 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts