Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wszystkich mających trochę pojęcia o kolorach zapraszam do dyskusji. Na początek proponuję analizę mojej kuchni, a konkretniej to proszę o radę w doborze koloru ściany nad blatem. Mam nadzieję że uda mi się dodać zdjęcie pomieszczenia. Wymyśliłam sobie że nad blatem zamontuję szkło lacobel no i tu pojawia się problem. Jak myślicie czy gładkie czy ze wzorem i czy wprowdzać jeszcze jakieś kolory do wnętrza ? Na razie jast jasna zieleń, szary biały i czarny ale kuchnia ogólnie wydaje mi się troche smutna i zastana wiam się czy mam ją czymś ożywić Dzięki za podpowiedzi

DSC04687a.JPG

https://forum.murator.pl/topic/163452-rzecz-o-kolorach-czyli-jak-zrobi%C4%87-%C5%BCeby-nie-przesadzi%C4%87/

Żadnego wzoru juz bym tu nie dodawała. Podłoga jest tak wyrazista, że każdy dodatkowy wzór będzie się z nią gryzł. Jak dla mnie kuchnia absolutnie nie jest smutna, wręcz przeciwnie, ta zieleń pięknie ją ozywia. Nie dodawałbym też już żadnych kolorów i pozostała w tej kolorystyce szary, biłay , czarny i zieleń. A szkło na ścianie? Mnie by pasowało białe, właściwie tak, jak teraz jest, żeby stopiło się ze ścianą. Bardzo ładnie wyszło, oryginalnie.

A planujesz coś na okna?

Dzięki za odpowiedź. Chyba faktycznie zdecyduje się na gładkie szkło. A co do okien to mąz wymyślił by zastosować szerokie żaluzję (tak ok 5 cm)w kolorze aluminium. Ewentualnie jakaś krótka firanka. Jak myślisz ?
Właściwie to powinnam dać zdjęcie kuchni z drugiej strony bo tam jest pole do popisu jeśli chodzi o dekorację ścian

DSC04685a.JPG

Edytowane przez kasiaimarcin
postaw tacę z pomarańczami. Pomarańczowy świetnie ożywi, ale w bardzo małych ilościach (np. biały słój z pomarańczową nakrętką)