zaworek 08.12.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Witam, nie mamy z żoną pomysłów jak zaaranżować łazienkę, która znajduje się na górze. Wycinek zdjęcia pochodzi z projektu TUKAN firmy MG Projekt. W oryginalnym projekcie jest to łazienka przypisana do sypialni znajdującej się obok. My zdecydowaliśmy, że zrobimy z niej główną łazienkę dla 3 pomieszczeń jakie znajdują się na piętrze likwidując przy tym drugą małą. Wymusiło to zmianę wejścia do łazienki - wejście jest z holu.Teraz głowimy się jak porozmieszczać sanitariaty typu wc, umywalka, kabina i wanna a dodatkowo wepchnąć tu pralkę.Dwa okna frontowe mogą zmienić nieco swoją pozycję. W grę wchodzi również ścianką k-g.Wszelkie pomysły mile widziane. http://images47.fotosik.pl/1258/0f8afb6d21c8682d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.12.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Tworzy ci się w byłym korytarzyku piekna wneka na prysznic, jesli nie chcecie powiększać garderoby http://img195.imageshack.us/img195/1035/d488247d049f119cgen.jpg czerwone to szafki, lustro nad umywalkami pomiędzy oknami (jedno przesunęłam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaworek 09.12.2011 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 @Elfir dziękuję za sugestie.W układzie jaki zaproponowałaś nie ma niestety miejsca na pralkę, która jak by nie było musi znaleźć się w tym pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.12.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Miejsce na pralkę jest - chociażby między wanną a wc Ale jak nie, to zostańcie przy pierwotnym ustawieniu a w tej wnęce po korytarzyku zróbcie pralnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 12.12.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Moja propozycja w sumie prawie pokrywa się z Elfir.Ja zmieniłabym tylko wanne z prostokatnej na asymetryczna ze scietym kątem ze strony wac.I tam własnie postawiłabym pralke.http://www.cersanit.com.pl/katalog.php?mod=prod&id=4841&dzial1=506&nr_dz_gl=3&lang=plTaka wanna w węższym rogu ma tylko575mm.Wtedy tez trzeb przesunąć troszke okno lub zmniejszyć odległość między dwoma lub wstawić jedno większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karo1004 04.01.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Nie wiem czy jeszcze pomogę ale mnie tez się spodobal się ten projekt i osobiscie jak bym budowała ten dom to przeniosłabym garderobe do małej łazienki a w tej duzej łazience oddzieliłabym pomieszczenie wzdłuż ściany sąsiadujacej z sypialnią i tam zrobiłabym pralnię. Pozdrawiam i licze na więcej watkow dotyczacych tego projektu K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts