miki121 21.02.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Pierwsza rzecz firma Panasonic z klimą i PC wchodziła wiele razy i dystrybutor na kraj pojawiał się i znikał...Spółki się przekształcały i jeżeli zobaczysz sieć serwisu daikina, atlantica, fujitsu i porównasz ją z panasem to słabo to wypada...Następna rzecz która jest istotna to pokaż mi co najmniej 10 zadowolonych użytkowników tej pompy minimum po dwóch sezonach???Następnie porównaj automatykę i sterowniki tego panasa i trzech powyżej.Dodatkowo z mdv łączy wiele firm bo mdv produkuje dla wielu i też dla Panasa..Daikin, atlantic, fujitsu już się przetarły przez pierwsze zimy i usuneły lub zmieniły sporo w swoich urządzeniach...Parametry pracy na papierze zawsze wyglądają super ale jak to będzie w życiu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 21.02.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 wielu forumowiczów pyta jakie cop i jakie koszty.Wystarczy popatrzyć w dane techniczne urządzeń .Te informację są prawdziwe.W przeciwnym wypadku byłoby to wprowadzanie w błąd klienta .I byłoby podstawą do zwrotu urządzenia .Wielu klientów ma opomiarowane urządzenia i liczą skrzętnie cop.Nie spotkałem jeszcze kotła kondensacyjnego tak opomiarowanego jak PC P-W.Nawet gruntówki nie widziałem tak opomiarowanej .Nie słyszałem natomiast o odstąpieniu od umowy przez jakiegoś klienta.Może ktoś słyszał o takim przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 21.02.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A spotkałeś się z obliczeniami COP które nie uwzględniały pomp obiegowych ??Albo z pomiarami głośności agregatu w różnych odległościach a czasami z przesłoną ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.02.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 miki121 napisał: Pierwsza rzecz firma Panasonic z klimą i PC wchodziła wiele razy i dystrybutor na kraj pojawiał się i znikał... Spółki się przekształcały i jeżeli zobaczysz sieć serwisu daikina, atlantica, fujitsu i porównasz ją z panasem to słabo to wypada... Następna rzecz która jest istotna to pokaż mi co najmniej 10 zadowolonych użytkowników tej pompy minimum po dwóch sezonach??? Następnie porównaj automatykę i sterowniki tego panasa i trzech powyżej. Dodatkowo z mdv łączy wiele firm bo mdv produkuje dla wielu i też dla Panasa.. Daikin, atlantic, fujitsu już się przetarły przez pierwsze zimy i usuneły lub zmieniły sporo w swoich urządzeniach... Parametry pracy na papierze zawsze wyglądają super ale jak to będzie w życiu ?? To,że coś jest mało popularne (bo nowe), to dla mnie żaden argument. Oczywiście 10 użytkowników z tego powodu trudniej znaleźć, i to tak samo naturalne. Oczywiście sieć serwisowa jest ważne. Czasem... Co do sterowania, to jak będę bezpośrednio przez zakupem, to porównam możliwości sterownika w stosunku do moich oczekiwań No i to, o czym piszesz na końcu. Nie wiem, dlaczego uważasz, że Panasonic miałby oszukiwać swoich klientów ? Gdybyś miał dowody na źle działające pompy Panasonica i na NIAZADOWOLONYCH klientów, to Twoja opinia byłaby cenna. A tak, to tylko gdybanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 21.02.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Nie piszę o oszukiwaniu...Większość firm podaje parametry które są nazwijmy to laboratoryjne...I na papierze to wygląda zawsze bosko a zima i mróz weryfikuje wszystko...Wolę stosować pewne i sprawdzone rozwiązania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 21.02.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 miki121 napisał: Następna rzecz która jest istotna to pokaż mi co najmniej 10 zadowolonych użytkowników tej pompy minimum po dwóch sezonach??? To będzie raczej bardzo trudne w przypadku t-cap, który z tego co wyczytałem wszedł na rynek w zeszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 21.02.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Nie mówię akurat o t-cap tylko o pompach ciepła panasonica które nie są na rynku od zeszłego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 21.02.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 (edytowane) A ja cały czas biorę pod uwagę wyłącznie t-cap'a. Trochę droższy od wersji standardowej ale parametry znacznie lepsze. Czy konkurencja też ma pełną moc przy -15?Skomentujesz jakoś to porównanie?http://images47.fotosik.pl/1383/5da2b6cbb5da9d94m.jpg Edytowane 21 Lutego 2012 przez chcialbympompe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.02.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 miki121 napisał: Nie mówię akurat o t-cap tylko o pompach ciepła panasonica które nie są na rynku od zeszłego roku Co oznacza, że i Panasonic "usuwa i zmienia" w swoich urządzaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 21.02.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 (edytowane) LG therma V wygląda na przyzwoitą .miki co z tą ofertą?A już widzę.Wysłałem ci adres mailowy Edytowane 21 Lutego 2012 przez tomek131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 21.02.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Każda z firm na początku na polskim rynku zaliczyła wpadki Kiedyś np. pierwsze waterstage miały agregaty dedykowane do klimatyzacji ... Na dzień dzisiejszy są to agregaty dedykowane do pomp ciepła.. Były problemy z grzałkami i oprogramowanie itp.. Każdy nowy produkt ma jakieś niespodzianki i to nie tylko w pompach ciepła też i w reku i kotłach i potem się to usprawnia... Nic nie weryfikuje urządzeń jak praca w środowisku użytkownika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 21.02.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 tomek131 napisał: LG therma V wygląda na przyzwoitą .miki co z tą ofertą?Czyżbyś wystraszył się mojego pisania?Trochę prowokuję,ale jakiegoś świra na tym punkcie nie mam Wyślij mi na priva twój adres e-mail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 21.02.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A jakie są koszty serwisu pompy ciepła i ja często trzeba go robić? Na czym polega taki przegląd? Coś się wymienia czy tylko poogląda, postuka, popuka i już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 21.02.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 To zależy od firmy i serwisanta. Jeden zrobi tobie pełen serwis i sprawdzi wszystko a drugi pokręci się pościemnia i skasuje... Koszty różne od 150 - 400 zł w zależności od odległości do klienta, firmy i umowy z klientem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 21.02.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Ale co to ten "pełen serwis"? Co powinien obejmować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 22.02.2012 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 chcialbympompe napisał: Poczekaj aż będziesz musiał zrobić rewizję zbiornika. Rewizja raz na 10 lat ok.800-1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 22.02.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 chcialbympompe napisał: A jakie są koszty serwisu pompy ciepła i ja często trzeba go robić? Na czym polega taki przegląd? Coś się wymienia czy tylko poogląda, postuka, popuka i już? Umycie parownika (wężem ogrodowym) i kontrola filtrów.Można jeszcze sprawdzić Anodę w zasobniku cwu. Obejrzeć kable i połączenia ,czy coś się nie wypala (zły kontakt)..Reszty lepiej nie dotykać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 22.02.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 (edytowane) miki121 napisał: Każdy nowy produkt ma jakieś niespodzianki i to nie tylko w pompach ciepła też i w reku i kotłach i potem się to usprawnia... Nic nie weryfikuje urządzeń jak praca w środowisku użytkownika... Czyli powinienem jeździć Mercedesem 123, dzwonić z telefonu NOKIA 6310 a ogrzewać najlepiej piecem kaflowym Fakt - rozwiązania sprawdzone i niezawodne. Tylko jakoś mało na czasie... Edytowane 22 Lutego 2012 przez chcialbympompe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.02.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Nie ale możesz skorzystać z pomp ciepła nibe, daikin lub atalntic które już są dotarte w naszym kraju:)A co do noki 6310i to coraz bardziej mam ochotę wrócić do takiego właśnie telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 22.02.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 chcialbympompe napisał: A ja cały czas biorę pod uwagę wyłącznie t-cap'a. Trochę droższy od wersji standardowej ale parametry znacznie lepsze. Czy konkurencja też ma pełną moc przy -15? Skomentujesz jakoś to porównanie? http://images47.fotosik.pl/1383/5da2b6cbb5da9d94m.jpg Porównaj z Atlantikiem tri 11 Cop podobny a w punkcie -7/+35 leprzy i moc do -20 10 kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts