miki121 20.03.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Oj co do cudownych solarów to historia stara jak bajka o czerwonym kapturku Chociaż miałem kilka razy w życiu przyjemność montować to cudo i nawet nawet to się kręciło fakt że były to duże tematy i z domkami nie mam zbytnio doświadczenia Mam tylko jednego klienta który ma dwa domy na jednym solary chyba junkersa trzy płytki a w drugim zamontowałem mu pompę ciepła do cwu jakiegoś no name z chin i facet po dwóch latach powiedział szczere słowa od klienta do instalatora : " ... solary to jedne wielkie g..... a pompka to super sprawa " A pompa jest opomiarowana - licznik na wodę, licznik na prąd Ostatnio chciał nawet sprzedać solary i kupić pompkę do drugiego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 15.12.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 (edytowane) del Edytowane 15 Grudnia 2012 przez r19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 15.12.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Oj co do cudownych solarów to historia stara jak bajka o czerwonym kapturku Chociaż miałem kilka razy w życiu przyjemność montować to cudo i nawet nawet to się kręciło fakt że były to duże tematy i z domkami nie mam zbytnio doświadczenia Mam tylko jednego klienta który ma dwa domy na jednym solary chyba junkersa trzy płytki a w drugim zamontowałem mu pompę ciepła do cwu jakiegoś no name z chin i facet po dwóch latach powiedział szczere słowa od klienta do instalatora : " ... solary to jedne wielkie g..... a pompka to super sprawa " A pompa jest opomiarowana - licznik na wodę, licznik na prąd Ostatnio chciał nawet sprzedać solary i kupić pompkę do drugiego domu No ,no chiński badziew a jakoś chula , prosze , prosze nie podejrzewałem kolegi o coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 15.12.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Gruntówkę to i z lodówki ci zrobię i jakoś będzie się kręciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 15.12.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Gruntówkę to i z lodówki ci zrobię i jakoś będzie się kręciło To czemu uważasz że chłodnik z innej nacji nie potrafi tego poprawnie wykonać? Taki dobry jesteś w garażu gruntówkę złożysz , a inny fachowiec w fabryce to już nie może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 15.12.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Nie twierdzę ale ma złe doświadczenia z tanią chinką Oni albo zrobią bardzo dobrze albo spiep.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 24.12.2012 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Odświeżam. Może pojawili się już jacyś zadowoleni/niezadowoleni użytkownicy T-CAPów? Jak się sprawują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zigobar 24.12.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Odświeżam. Może pojawili się już jacyś zadowoleni/niezadowoleni użytkownicy T-CAPów? Jak się sprawują? Stronę wcześniej masz jednego zadowolonego: "Adam & Joanna". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 24.12.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Ale to jak dotąd chyba jedyna opinia nt panasonica... a z tego co wiem, trochę się już ich sprzedało. Dodatkowo, nie podane było, czy w ramach tych 5msc i podanej kwocie, ujęte zostało zużycie energii na pozostałe cele bytowe. W sumie to tak trochę dla mnie musztarda po obiedzie...zaliczka na trójfazowego t-capa 9kW wpłacona. Za jakiś rok będę mógł się pochwalić... albo wyżalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zigobar 24.12.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Ale to jak dotąd chyba jedyna opinia nt panasonica... a z tego co wiem, trochę się już ich sprzedało. Dodatkowo, nie podane było, czy w ramach tych 5msc i podanej kwocie, ujęte zostało zużycie energii na pozostałe cele bytowe. W sumie to tak trochę dla mnie musztarda po obiedzie...zaliczka na trójfazowego t-capa 9kW wpłacona. Za jakiś rok będę mógł się pochwalić... albo wyżalić Nie każdy po kupnie PC pojawia się na forum. Niektórzy zaglądają tutaj dopiero, gdy mają jakiś problem (niekoniecznie z winy samej PC). Wyrażnie napisane jest, że mają podlicznik dwutaryfowy na PC. Grzałka (3kW) załączana przy -15*C, zasilana jest poza podlicznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 25.12.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Stronę wcześniej masz jednego zadowolonego: "Adam & Joanna". Tylko, że wg mnie to pisała firma AJB Klima więc opinia mało wnosi do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 25.12.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 A za ile można kupić taką typ 9 jednofazową .Jaka porównałem parametry pracy przy -15 to jest Extensa 13 AtlanticaKoszt 22000 w/g cennika +Vat przy -15 daje 9 kW dla +35 cop 2 z groszami. W necie widziałem za 18000 -19000 zł ale nie wiem z jakim VAtem Ciekawe jakie są różnice w jakości i rzetelności podania copu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 25.12.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 A za ile można kupić taką typ 9 jednofazową Ale T-capa czy zwykłą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 25.12.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Ja proponuje T-CAP 9kW tylko ze względu na opcję trójfazową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 25.12.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Ja proponuje T-CAP 9kW tylko ze względu na opcję trójfazową Ale wersja 3-fazowa przestaje być atrakcyjna cenowo. Nie wiem jak teraz w twojej ofercie ale jak ja szukałem pompy to była chyba droższa niż TRI 11kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 25.12.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Z montażem wychodzi około 26k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 25.12.2012 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Z montażem wychodzi około 26k Komplet z zasobnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 25.12.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Tak jak u ciebie ale zasobnik galmet maxi 300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 25.12.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 No to poniżej tej ceny (kiedyś) mieściła się TRI 11 z dodatkami. Ale ceny podobni poszły w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 25.12.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?53557-POMPA-CIEP%C5%81A-spostrze%C5%BCenia-uwagi&p=5047433#post5047433 to oferta na 12 Panasa z zeszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts