miki121 25.12.2012 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Od lipca ceny poszły do góry A TRI11 nadal w tej cenie dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 25.12.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Od lipca ceny poszły do góry A TRI11 nadal w tej cenie dostaniesz To po co kupować Panasonica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 25.12.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Bo jeżeli potrzebujesz 8-9kW i masz małe przyłącze albo przyłącze do budynku zbyt małego przekroju niespełniającego warunków technicznych to ciekawa alternatywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 25.12.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Bo jeżeli potrzebujesz 8-9kW i masz małe przyłącze albo przyłącze do budynku zbyt małego przekroju niespełniającego warunków technicznych to ciekawa alternatywa To nie prościej "skręcić" moc TRI stosownie do potrzeb? Testowałem ten "kaganiec" i działa poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 25.12.2012 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Wiem.. Ale ty to rozumiesz a inni mówią że nie chcą jedenastki bo za duża i wtedy zostaje nam 8 S lub T-CAP 9kW i tutaj niestety atlantic w małych mocach poniżej 10kW nie ma trzech faz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 25.12.2012 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Tak jak u ciebie ale zasobnik galmet maxi 300 Ja mam w umowie z Wami zasobnik atlantica (lol, dopiero teraz zwróciłem uwagę na szczegóły), trochę się boję, że będzie za mały/słaby dla 2+2 z uwagi na niezbyt dużą wężownicę. Nie lepiej właśnie Galmet Maxi? A T-CAPa wybrałem tylko ze względu na parametry. Cena (ale liczona jako całość) całkiem do mnie przemawiająca. Nie wiem jakby wyszła w mojej sytuacji TRI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 25.12.2012 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Jeżeli zasobnik Ataltncia to ja od dłuższego czasu montuje tylko DUO Wężownica jest łączona i ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 25.12.2012 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Ja? Czyli Ciepły Dom nadal, mam nadzieję? Tzn mam rozumieć, że ten DUO w takim razie będzie i u mnie- ile on ma m2 wężownicy? Przepraszam za OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 25.12.2012 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Oczywiście że nadal Ciepły DOM Duo ma 1,92m2 jeżeli chciałbyś coś o większej powierzchni to też można powalczyć z innymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 26.12.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 To ten Galmet Maxi wydaje się sensowniejszy, bo ma chyba blisko 5m2 wężownicy. Ok, będziemy kombinować w odpowiednim czasie- w każdym razie wolałbym więcej wężownicy żeby jak najmniej dogrzewać cwu grzałką. Żeby nie było samego OT- wracając do T-CAP-a 9kW vs TRI 11kW. Cena trójfazowego T-CAPa wydaje mi się na chwilę obecną niższa niż TRI, COP-y w większości zakresów ma lepsze (na papierze przynajmniej). Dodatkowo w promo do końca roku miał moduł wifi (gadzet, ale zawsze). Tylko nie wiem z którymi licencjami. Więc? W czym lepsza jest TRI? I jakie realne tak na prawdę zalety płyną z 3 faz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 26.12.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Wybór uzależniony od zapotrzebowania Z tego co Pamiętam to u Ciebie jest ono niskie Więc TRI 11 byłaby za duża Ale jest to temat otwarty Proponuję się jutro zdzwonić i ustalić telefonicznie szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 26.12.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Nie chcę zostać źle odebrany- ja wyboru nie żałuję, wydaje mi się, że ten panas (przynajmniej papierowo vs cena) to najlepszy ze strzałów... Zresztą- przecież już zapłacony i zamówiony. Więc tu zmian raczej nie będzie. A do instalacji jeszcze dobre pół roku W międzyczasie myślałem, że znajdą się inny, zadowoleni użytkownicy T-CAPów, coby utwierdzili mnie w wyborze Wygląda na to, ze zadowolony pompiarz to pompiarz, który o posiadaniu pompy już zapomniał Ale przyznaje- nie wiem i nigdzie nie znalazłem informacji, w czym faktycznie przejawia się wyższość tych 3 fazowych pomp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 26.12.2012 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 No właśnie A ja mam już dwa T-CAP-y 9kW odpalone ale są one dopiero działają 2 miesiące więc za mało aby się wypowiadać na temat pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 26.12.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 To ten Galmet Maxi wydaje się sensowniejszy, bo ma chyba blisko 5m2 wężownicy. Ok, będziemy kombinować w odpowiednim czasie- w każdym razie wolałbym więcej wężownicy żeby jak najmniej dogrzewać cwu grzałką. Wężownica 2m2 w zupełności wystarczy. Nawet ze znacznie mniejszą jak u mnie nigdy nie ma potrzeby używania grzałki. Jedyny problem to pojawiające się czasami taktowanie przy podgrzewaniu zasobnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 26.12.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Hmm, co opinia to inna (w sensie tych m2 wężownicy przy pompie) Miki- przy okazji- skoro tcap zamówiony, to czy wiadomo z jakimi licencjami ten moduł wifi jest dostarczany w promocji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 26.12.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 po nowym roku się dowiem do końca roku wszystko zamknięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 26.12.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Hmm, co opinia to inna (w sensie tych m2 wężownicy przy pompie) Z mojej strony masz opinię użytkownika, który ma opomiarowaną pompę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.12.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Wężownica 2m2 w zupełności wystarczy. Nawet ze znacznie mniejszą jak u mnie nigdy nie ma potrzeby używania grzałki. Jedyny problem to pojawiające się czasami taktowanie przy podgrzewaniu zasobnika. No to właśnie świadczy chyba, że wężownica jest zbyt krótka i nie potrafi oddać ciepła do wody w zasobniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 26.12.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 No to właśnie świadczy chyba, że wężownica jest zbyt krótka i nie potrafi oddać ciepła do wody w zasobniku ? Masz 100% racji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 26.12.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Jedyny problem to pojawiające się czasami taktowanie przy podgrzewaniu zasobnika. Że co? To znaczy masz nagrzewanie cwu przez kilka cykli załącz/wyłącz mimo modulacji mocy, w końcu to inwerter czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts