Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

marcinpab

Recommended Posts

Tak jak u ciebie ale zasobnik galmet maxi 300

Ja mam w umowie z Wami zasobnik atlantica (lol, dopiero teraz zwróciłem uwagę na szczegóły), trochę się boję, że będzie za mały/słaby dla 2+2 z uwagi na niezbyt dużą wężownicę. Nie lepiej właśnie Galmet Maxi?

A T-CAPa wybrałem tylko ze względu na parametry. Cena (ale liczona jako całość) całkiem do mnie przemawiająca. Nie wiem jakby wyszła w mojej sytuacji TRI.

To ten Galmet Maxi wydaje się sensowniejszy, bo ma chyba blisko 5m2 wężownicy. Ok, będziemy kombinować w odpowiednim czasie- w każdym razie wolałbym więcej wężownicy żeby jak najmniej dogrzewać cwu grzałką. Żeby nie było samego OT- wracając do T-CAP-a 9kW vs TRI 11kW. Cena trójfazowego T-CAPa wydaje mi się na chwilę obecną niższa niż TRI, COP-y w większości zakresów ma lepsze (na papierze przynajmniej). Dodatkowo w promo do końca roku miał moduł wifi (gadzet, ale zawsze). Tylko nie wiem z którymi licencjami. Więc? W czym lepsza jest TRI?

I jakie realne tak na prawdę zalety płyną z 3 faz? :)

Nie chcę zostać źle odebrany- ja wyboru nie żałuję, wydaje mi się, że ten panas (przynajmniej papierowo vs cena) to najlepszy ze strzałów... Zresztą- przecież już zapłacony i zamówiony. Więc tu zmian raczej nie będzie. A do instalacji jeszcze dobre pół roku ;) W międzyczasie myślałem, że znajdą się inny, zadowoleni użytkownicy T-CAPów, coby utwierdzili mnie w wyborze :) Wygląda na to, ze zadowolony pompiarz to pompiarz, który o posiadaniu pompy już zapomniał ;)

Ale przyznaje- nie wiem i nigdzie nie znalazłem informacji, w czym faktycznie przejawia się wyższość tych 3 fazowych pomp...

To ten Galmet Maxi wydaje się sensowniejszy, bo ma chyba blisko 5m2 wężownicy. Ok, będziemy kombinować w odpowiednim czasie- w każdym razie wolałbym więcej wężownicy żeby jak najmniej dogrzewać cwu grzałką.

Wężownica 2m2 w zupełności wystarczy. Nawet ze znacznie mniejszą jak u mnie nigdy nie ma potrzeby używania grzałki. Jedyny problem to pojawiające się czasami taktowanie przy podgrzewaniu zasobnika.

Wężownica 2m2 w zupełności wystarczy. Nawet ze znacznie mniejszą jak u mnie nigdy nie ma potrzeby używania grzałki. Jedyny problem to pojawiające się czasami taktowanie przy podgrzewaniu zasobnika.

No to właśnie świadczy chyba, że wężownica jest zbyt krótka i nie potrafi oddać ciepła do wody w zasobniku ?