Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

marcinpab

Recommended Posts

Pierwsza rzecz firma Panasonic z klimą i PC wchodziła wiele razy i dystrybutor na kraj pojawiał się i znikał...

Spółki się przekształcały i jeżeli zobaczysz sieć serwisu daikina, atlantica, fujitsu i porównasz ją z panasem to słabo to wypada...

Następna rzecz która jest istotna to pokaż mi co najmniej 10 zadowolonych użytkowników tej pompy minimum po dwóch sezonach???

Następnie porównaj automatykę i sterowniki tego panasa i trzech powyżej.

Dodatkowo z mdv łączy wiele firm bo mdv produkuje dla wielu i też dla Panasa..

Daikin, atlantic, fujitsu już się przetarły przez pierwsze zimy i usuneły lub zmieniły sporo w swoich urządzeniach...

Parametry pracy na papierze zawsze wyglądają super ale jak to będzie w życiu ??

wielu forumowiczów pyta jakie cop i jakie koszty.

Wystarczy popatrzyć w dane techniczne urządzeń .Te informację są prawdziwe.

W przeciwnym wypadku byłoby to wprowadzanie w błąd klienta .I byłoby podstawą do zwrotu urządzenia .

Wielu klientów ma opomiarowane urządzenia i liczą skrzętnie cop.

Nie spotkałem jeszcze kotła kondensacyjnego tak opomiarowanego jak PC P-W.

Nawet gruntówki nie widziałem tak opomiarowanej .

Nie słyszałem natomiast o odstąpieniu od umowy przez jakiegoś klienta.

Może ktoś słyszał o takim przypadku?

Pierwsza rzecz firma Panasonic z klimą i PC wchodziła wiele razy i dystrybutor na kraj pojawiał się i znikał...

Spółki się przekształcały i jeżeli zobaczysz sieć serwisu daikina, atlantica, fujitsu i porównasz ją z panasem to słabo to wypada...

Następna rzecz która jest istotna to pokaż mi co najmniej 10 zadowolonych użytkowników tej pompy minimum po dwóch sezonach???

Następnie porównaj automatykę i sterowniki tego panasa i trzech powyżej.

Dodatkowo z mdv łączy wiele firm bo mdv produkuje dla wielu i też dla Panasa..

Daikin, atlantic, fujitsu już się przetarły przez pierwsze zimy i usuneły lub zmieniły sporo w swoich urządzeniach...

Parametry pracy na papierze zawsze wyglądają super ale jak to będzie w życiu ??

To,że coś jest mało popularne (bo nowe), to dla mnie żaden argument.

Oczywiście 10 użytkowników z tego powodu trudniej znaleźć, i to tak samo naturalne.

Oczywiście sieć serwisowa jest ważne. Czasem...

Co do sterowania, to jak będę bezpośrednio przez zakupem, to porównam możliwości sterownika w stosunku do moich oczekiwań

No i to, o czym piszesz na końcu. Nie wiem, dlaczego uważasz, że Panasonic miałby oszukiwać swoich klientów ?

Gdybyś miał dowody na źle działające pompy Panasonica i na NIAZADOWOLONYCH klientów, to Twoja opinia byłaby cenna. A tak, to tylko gdybanie...

A ja cały czas biorę pod uwagę wyłącznie t-cap'a. Trochę droższy od wersji standardowej ale parametry znacznie lepsze. Czy konkurencja też ma pełną moc przy -15?

Skomentujesz jakoś to porównanie?

http://images47.fotosik.pl/1383/5da2b6cbb5da9d94m.jpg

Edytowane przez chcialbympompe

Każda z firm na początku na polskim rynku zaliczyła wpadki :)

Kiedyś np. pierwsze waterstage miały agregaty dedykowane do klimatyzacji ...

Na dzień dzisiejszy są to agregaty dedykowane do pomp ciepła..

Były problemy z grzałkami i oprogramowanie itp..

Każdy nowy produkt ma jakieś niespodzianki i to nie tylko w pompach ciepła też i w reku i kotłach i potem się to usprawnia...

Nic nie weryfikuje urządzeń jak praca w środowisku użytkownika...

A jakie są koszty serwisu pompy ciepła i ja często trzeba go robić? Na czym polega taki przegląd? Coś się wymienia czy tylko poogląda, postuka, popuka i już?

Umycie parownika (wężem ogrodowym) i kontrola filtrów.Można jeszcze sprawdzić Anodę w zasobniku cwu. Obejrzeć kable i połączenia ,czy coś się nie wypala (zły kontakt)..Reszty lepiej nie dotykać

Każdy nowy produkt ma jakieś niespodzianki i to nie tylko w pompach ciepła też i w reku i kotłach i potem się to usprawnia...

Nic nie weryfikuje urządzeń jak praca w środowisku użytkownika...

Czyli powinienem jeździć Mercedesem 123, dzwonić z telefonu NOKIA 6310 a ogrzewać najlepiej piecem kaflowym :( Fakt - rozwiązania sprawdzone i niezawodne. Tylko jakoś mało na czasie...

Edytowane przez chcialbympompe

A ja cały czas biorę pod uwagę wyłącznie t-cap'a. Trochę droższy od wersji standardowej ale parametry znacznie lepsze. Czy konkurencja też ma pełną moc przy -15?

Skomentujesz jakoś to porównanie?

http://images47.fotosik.pl/1383/5da2b6cbb5da9d94m.jpg

Porównaj z Atlantikiem tri 11

Cop podobny a w punkcie -7/+35 leprzy i moc do -20 10 kW