miki121 21.02.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Pierwsza rzecz firma Panasonic z klimą i PC wchodziła wiele razy i dystrybutor na kraj pojawiał się i znikał...Spółki się przekształcały i jeżeli zobaczysz sieć serwisu daikina, atlantica, fujitsu i porównasz ją z panasem to słabo to wypada...Następna rzecz która jest istotna to pokaż mi co najmniej 10 zadowolonych użytkowników tej pompy minimum po dwóch sezonach???Następnie porównaj automatykę i sterowniki tego panasa i trzech powyżej.Dodatkowo z mdv łączy wiele firm bo mdv produkuje dla wielu i też dla Panasa..Daikin, atlantic, fujitsu już się przetarły przez pierwsze zimy i usuneły lub zmieniły sporo w swoich urządzeniach...Parametry pracy na papierze zawsze wyglądają super ale jak to będzie w życiu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 21.02.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 wielu forumowiczów pyta jakie cop i jakie koszty.Wystarczy popatrzyć w dane techniczne urządzeń .Te informację są prawdziwe.W przeciwnym wypadku byłoby to wprowadzanie w błąd klienta .I byłoby podstawą do zwrotu urządzenia .Wielu klientów ma opomiarowane urządzenia i liczą skrzętnie cop.Nie spotkałem jeszcze kotła kondensacyjnego tak opomiarowanego jak PC P-W.Nawet gruntówki nie widziałem tak opomiarowanej .Nie słyszałem natomiast o odstąpieniu od umowy przez jakiegoś klienta.Może ktoś słyszał o takim przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 21.02.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A spotkałeś się z obliczeniami COP które nie uwzględniały pomp obiegowych ??Albo z pomiarami głośności agregatu w różnych odległościach a czasami z przesłoną ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.02.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Pierwsza rzecz firma Panasonic z klimą i PC wchodziła wiele razy i dystrybutor na kraj pojawiał się i znikał... Spółki się przekształcały i jeżeli zobaczysz sieć serwisu daikina, atlantica, fujitsu i porównasz ją z panasem to słabo to wypada... Następna rzecz która jest istotna to pokaż mi co najmniej 10 zadowolonych użytkowników tej pompy minimum po dwóch sezonach??? Następnie porównaj automatykę i sterowniki tego panasa i trzech powyżej. Dodatkowo z mdv łączy wiele firm bo mdv produkuje dla wielu i też dla Panasa.. Daikin, atlantic, fujitsu już się przetarły przez pierwsze zimy i usuneły lub zmieniły sporo w swoich urządzeniach... Parametry pracy na papierze zawsze wyglądają super ale jak to będzie w życiu ?? To,że coś jest mało popularne (bo nowe), to dla mnie żaden argument. Oczywiście 10 użytkowników z tego powodu trudniej znaleźć, i to tak samo naturalne. Oczywiście sieć serwisowa jest ważne. Czasem... Co do sterowania, to jak będę bezpośrednio przez zakupem, to porównam możliwości sterownika w stosunku do moich oczekiwań No i to, o czym piszesz na końcu. Nie wiem, dlaczego uważasz, że Panasonic miałby oszukiwać swoich klientów ? Gdybyś miał dowody na źle działające pompy Panasonica i na NIAZADOWOLONYCH klientów, to Twoja opinia byłaby cenna. A tak, to tylko gdybanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 21.02.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Nie piszę o oszukiwaniu...Większość firm podaje parametry które są nazwijmy to laboratoryjne...I na papierze to wygląda zawsze bosko a zima i mróz weryfikuje wszystko...Wolę stosować pewne i sprawdzone rozwiązania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 21.02.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Następna rzecz która jest istotna to pokaż mi co najmniej 10 zadowolonych użytkowników tej pompy minimum po dwóch sezonach??? To będzie raczej bardzo trudne w przypadku t-cap, który z tego co wyczytałem wszedł na rynek w zeszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 21.02.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Nie mówię akurat o t-cap tylko o pompach ciepła panasonica które nie są na rynku od zeszłego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 21.02.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 (edytowane) A ja cały czas biorę pod uwagę wyłącznie t-cap'a. Trochę droższy od wersji standardowej ale parametry znacznie lepsze. Czy konkurencja też ma pełną moc przy -15?Skomentujesz jakoś to porównanie?http://images47.fotosik.pl/1383/5da2b6cbb5da9d94m.jpg Edytowane 21 Lutego 2012 przez chcialbympompe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.02.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Nie mówię akurat o t-cap tylko o pompach ciepła panasonica które nie są na rynku od zeszłego roku Co oznacza, że i Panasonic "usuwa i zmienia" w swoich urządzaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 21.02.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 (edytowane) LG therma V wygląda na przyzwoitą .miki co z tą ofertą?A już widzę.Wysłałem ci adres mailowy Edytowane 21 Lutego 2012 przez tomek131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 21.02.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Każda z firm na początku na polskim rynku zaliczyła wpadki Kiedyś np. pierwsze waterstage miały agregaty dedykowane do klimatyzacji ... Na dzień dzisiejszy są to agregaty dedykowane do pomp ciepła.. Były problemy z grzałkami i oprogramowanie itp.. Każdy nowy produkt ma jakieś niespodzianki i to nie tylko w pompach ciepła też i w reku i kotłach i potem się to usprawnia... Nic nie weryfikuje urządzeń jak praca w środowisku użytkownika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 21.02.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 LG therma V wygląda na przyzwoitą .miki co z tą ofertą?Czyżbyś wystraszył się mojego pisania?Trochę prowokuję,ale jakiegoś świra na tym punkcie nie mam Wyślij mi na priva twój adres e-mail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 21.02.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A jakie są koszty serwisu pompy ciepła i ja często trzeba go robić? Na czym polega taki przegląd? Coś się wymienia czy tylko poogląda, postuka, popuka i już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 21.02.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 To zależy od firmy i serwisanta. Jeden zrobi tobie pełen serwis i sprawdzi wszystko a drugi pokręci się pościemnia i skasuje... Koszty różne od 150 - 400 zł w zależności od odległości do klienta, firmy i umowy z klientem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 21.02.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Ale co to ten "pełen serwis"? Co powinien obejmować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 22.02.2012 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Poczekaj aż będziesz musiał zrobić rewizję zbiornika. Rewizja raz na 10 lat ok.800-1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 22.02.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 A jakie są koszty serwisu pompy ciepła i ja często trzeba go robić? Na czym polega taki przegląd? Coś się wymienia czy tylko poogląda, postuka, popuka i już? Umycie parownika (wężem ogrodowym) i kontrola filtrów.Można jeszcze sprawdzić Anodę w zasobniku cwu. Obejrzeć kable i połączenia ,czy coś się nie wypala (zły kontakt)..Reszty lepiej nie dotykać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 22.02.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 (edytowane) Każdy nowy produkt ma jakieś niespodzianki i to nie tylko w pompach ciepła też i w reku i kotłach i potem się to usprawnia... Nic nie weryfikuje urządzeń jak praca w środowisku użytkownika... Czyli powinienem jeździć Mercedesem 123, dzwonić z telefonu NOKIA 6310 a ogrzewać najlepiej piecem kaflowym Fakt - rozwiązania sprawdzone i niezawodne. Tylko jakoś mało na czasie... Edytowane 22 Lutego 2012 przez chcialbympompe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.02.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Nie ale możesz skorzystać z pomp ciepła nibe, daikin lub atalntic które już są dotarte w naszym kraju:)A co do noki 6310i to coraz bardziej mam ochotę wrócić do takiego właśnie telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 22.02.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 A ja cały czas biorę pod uwagę wyłącznie t-cap'a. Trochę droższy od wersji standardowej ale parametry znacznie lepsze. Czy konkurencja też ma pełną moc przy -15? Skomentujesz jakoś to porównanie? http://images47.fotosik.pl/1383/5da2b6cbb5da9d94m.jpg Porównaj z Atlantikiem tri 11 Cop podobny a w punkcie -7/+35 leprzy i moc do -20 10 kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts