domelek 02.01.2016 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 W biznesie najważniejsze jest, aby obie strony były zadowolone z transakcji, są tacy klienci jak Ty - którzy bedą szukali najtańszej oferty na rynku, a są tacy co nie chcą się w to bawic albo nie są na tyle bystrzy by to robic. Masz pretensje do kogoś że sprzedaje drożej niż pozostali - zapominasz, że jest to firma usługowa, a nie produkcyjna i w dużej mierze jakośc jej usług i obsługa posprzedażowa mają wielki wpływ na ostateczną cenę, Mowisz żeby zamiast 100 pomp sprzedał 200 z mniejszą marżą - sorry to nie pączki znaleźc klienta na rzecz za 20tys. to nie to samo co za 2 zl (nie mówiąc o jego oczekiwaniach) Dam Ci rade - zajmij sie lepiej swoim biznesem i życze Ci zeby te pączki sprzedawal po 5zł - mniej się narobisz a więcej zarobisz - znajdziesz czas dla siebie i dla rodziny, a i o pieniądze będziesz się mniej martwił. Tylko pamiętaj o tym żeby klient był zawsze zadowolony - nawet jak przepłacił - (tylko mu o tym nie mów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 02.01.2016 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Ok, ale jak okreslasz ten bazowy (gwarantowany) koszt eksploatacji?, ja nie znam i raczej nie ma dokładniejszego sposobu niz ozc + audyt energetyczny. Dane z ozc , średnia temp. z każdej godziny sezonu grzewczego z okresu 25lat program wylicza średnie godzinowe obciążenie i cop dla temp. zewn.( z uproszczeniem np. 35oC obieg c.o.) na końcu masz wynik w postaci kwh energii elektr. Edytowane 2 Stycznia 2016 przez mkm silesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomm 02.01.2016 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Panowie ,, nie widzę sensu mojego gadania , jest po prostu rozmowa bezproduktywna ,, mam nadzieje tylko że moderator nie wymaże moich postów i ci ludzie , którzy będą chcieli kupić nowa pc a będą liczyć się z groszem coś z tego wyniosą ..a więc powodzenia nie chce mi się już wykłócać , swoja pc już mam , kolej na innych ludków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 02.01.2016 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Panowie ,, nie widzę sensu mojego gadania , jest po prostu rozmowa bezproduktywna ,, mam nadzieje tylko że moderator nie wymaże moich postów i ci ludzie , którzy będą chcieli kupić nowa pc a będą liczyć się z groszem coś z tego wyniosą ..a więc powodzenia nie chce mi się już wykłócać , swoja pc już mam , kolej na innych ludków Wysil się i odpisz: To jak toomm? Wrócimy do tematu pączków itp? Czy obawiasz się, że polegniesz na zagadnieniach brązowienia enzymatycznego i podobnych procesów? A ty pączki pieczesz czy smażysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 02.01.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Panowie ,, nie widzę sensu mojego gadania , jest po prostu rozmowa bezproduktywna ,, mam nadzieje tylko że moderator nie wymaże moich postów i ci ludzie , którzy będą chcieli kupić nowa pc a będą liczyć się z groszem coś z tego wyniosą ..a więc powodzenia nie chce mi się już wykłócać , swoja pc już mam , kolej na innych ludków nie bój nie bój na pewno do ciebie napiszą a tym powiesz gdzie należy kupić i pączki i pompy:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 02.01.2016 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Dane z ozc , średnia temp. z każdej godziny sezonu grzewczego z okresu 25lat program wylicza średnie godzinowe obciążenie i cop dla temp. zewn. na końcu masz wynik w postaci kwh energii elektr. Dane sprzed 20 lat Ci pomagaja, ale juz za 10 lat margines bledu moze byc za maly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 02.01.2016 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 toomm Cenę kształtuje rynek . Podając zawyżoną cenę ryzykujemy brak zainteresowania , podając zbyt niską cenę ryzykujemy straty .To nie jest kwestia polowania na" jeleni" . Inna sprawa ,że na rynku jest nierówna konkurencja . Ludzie montują na czarno albo jedni płacą KRUS a inni ZUS.Czasem sa promocje i wyprzedaże RYNEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 02.01.2016 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Dane sprzed 20 lat Ci pomagaja, ale juz za 10 lat margines bledu moze byc za maly Z uwagi na ocieplenie klimatu to będzie raczej na plus dla klienta, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomm 02.01.2016 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 kolego nawet poproszony nie podałem gdzie kupiłem (patrz wcześniej) reklama kosztuje, a wracając do waszego koła wzajemnej adoracji , jeden łupiący a drugi przytakujący bo dostał stówkę upustu .. forum to jest niezły deptak ale coraz częściej spotkacie się z takim kimś jak ja , który wykonując parę telefonów urwał pare $$ na pompie . Niestety ale taka prawda , zresztą i dobrze bo postęp ma duże kroki a taki mały robaczek jak ja czasem tylko coś z tego liźnie o ile nie wpadnie w sidła forumowego koleżeństwa interesowego , Powodzenia ale eldorado pomału się skończy szanowni panowie sprzedawco/instalatorzy i przytakująca świto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomm 02.01.2016 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 fachman19 ty chociaż normalnie podchodzisz do sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 02.01.2016 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Z uwagi na ocieplenie klimatu to będzie raczej na plus dla klienta, prawda? Dokladnie. Dla instalatora ryzyko bedzie wzrastalo. Szczerze mowiac to dla mnie taka gwarancja jest dziwna. To niemalze zaklad bukmacherski. W USA to juz z pewnoscia prawnicy by zjedli mkm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 02.01.2016 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 kolego nawet poproszony nie podałem gdzie kupiłem (patrz wcześniej) reklama kosztuje, a wracając do waszego koła wzajemnej adoracji , jeden łupiący a drugi przytakujący bo dostał stówkę upustu .. forum to jest niezły deptak ale coraz częściej spotkacie się z takim kimś jak ja , który wykonując parę telefonów urwał pare $$ na pompie . Niestety ale taka prawda , zresztą i dobrze bo postęp ma duże kroki a taki mały robaczek jak ja czasem tylko coś z tego liźnie o ile nie wpadnie w sidła forumowego koleżeństwa interesowego , Powodzenia ale eldorado pomału się skończy szanowni panowie sprzedawco/instalatorzy i przytakująca świto Zaiste dziwne, ze cukiernik tak chętnie pisze o pompie ciepła a unika tematu pączków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomm 02.01.2016 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Zaiste dziwne, ze cukiernik tak chętnie pisze o pompie ciepła a unika tematu pączków nie dostałeś upustu za gadanie o pączkach ,, szukaj klientów zagubionych ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 02.01.2016 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Dokladnie. Dla instalatora ryzyko bedzie wzrastalo. Szczerze mowiac to dla mnie taka gwarancja jest dziwna. To niemalze zaklad bukmacherski. W USA to juz z pewnoscia prawnicy by zjedli mkm... Kolego jeżeli klimat się ociepla to temp. rośnie a obciążenie spada więc rachunek niższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 02.01.2016 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 nie dostałeś upustu za gadanie o pączkach ,, szukaj klientów zagubionych ! Cóż misiu pluszowy. Z ciebie taki cukiernik jak z koziej dupy trąbka. Kłamstwo ma krótkie nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DomPrzyKalinowej 02.01.2016 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Dokladnie. Dla instalatora ryzyko bedzie wzrastalo. Szczerze mowiac to dla mnie taka gwarancja jest dziwna. To niemalze zaklad bukmacherski. W USA to juz z pewnoscia prawnicy by zjedli mkm... silesia, to wszystko co jest tańsze od niego będzie krytykował bo jak on zakłada jedną pompę na 3 miesiące, to ciężko żeby miał lepsze ceny niż duże firmy no i wtedy jak się bronić? tylko hejt!! Oczernianie itp. Taka już jego natura, ale ciągle ktoś próbuje jeszcze głową beton przebić i coś mu tłumaczyć, mkm i jeszcze jeden dopasowali się i sami się klepią i w swoich głupotach zapędzają. Jak ktoś ma coś taniej niż ja to też jestem wkur.... ale wtedy trzeba iść po rozum i zastanowić się czemu? a nie tylko wrzucać że złodziej i oszust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 02.01.2016 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 nie dostałeś upustu za gadanie o pączkach ,, szukaj klientów zagubionych ! coś mi się wydaje że więcej wiesz o pompach niż o pączkach tylko jak jesteś taki oszczędny to może trzeba było wybrać mitinga a nie drogiego P:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomm 02.01.2016 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Jak ktoś ma coś taniej niż ja to też jestem wkur.... ale wtedy trzeba iść po rozum i zastanowić się czemu? a nie tylko wrzucać że złodziej i oszust. Co niektórzy niech to sobie wydrukują i powieszą nad biurkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 02.01.2016 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Panowie ,, nie widzę sensu mojego gadania , jest po prostu rozmowa bezproduktywna ,, mam nadzieje tylko że moderator nie wymaże moich postów i ci ludzie , którzy będą chcieli kupić nowa pc a będą liczyć się z groszem coś z tego wyniosą ..a więc powodzenia nie chce mi się już wykłócać , swoja pc już mam , kolej na innych ludków Dlaczego traktujesz forumowiczow jak idiotow? Myslisz, ze wszyscy lykaja oferty jak male pelikany? Myslisz, ze dokonales jakiegos odkrycia i dzieki Tobie wszyscy przejrza na oczy? Jezeli ktos sie decyduje na drozsza oferte to kretyn? A moze to jednak z czegos wynika? Jestes jak ustawa o zamowieniach publicznych, gdzie w 100%, albo w prawie 100% decyduje cena. A potem wszyscy sie dziwia, ze to patologia. Nie wiem skad ten zal u Ciebie, wszak przechytrzyles wszystkich sprzedawcow i instalatorow. Brawo Ty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 02.01.2016 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 silesia, to wszystko co jest tańsze od niego będzie krytykował bo jak on zakłada jedną pompę na 3 miesiące, to ciężko żeby miał lepsze ceny niż duże firmy no i wtedy jak się bronić? tylko hejt!! Oczernianie itp. Taka już jego natura, ale ciągle ktoś próbuje jeszcze głową beton przebić i coś mu tłumaczyć, mkm i jeszcze jeden dopasowali się i sami się klepią i w swoich głupotach zapędzają. Jak ktoś ma coś taniej niż ja to też jestem wkur.... ale wtedy trzeba iść po rozum i zastanowić się czemu? a nie tylko wrzucać że złodziej i oszust. Czytaj ze zrozumieniem jedną instalację c.o. kompletną z podłogówką i sciennym razem z pompa a często z wentylacja to miesiąc nie trzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts