Krychacz 05.03.2021 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 Potwierdzam , mam 12kW T-CAP i moduluje się identycznie jak 9kW T-CAP ,czyli moc pobierana w zależności od temp zewnętrznej ok 500W (wg podlicznika). Nie jest to dziwne , skoro obie mają identyczną m.n sprężarkę , i obie się modulują na min 19Hz. To nie jest tylko tu w przypadku T-CAP 9 i 12kW , ale i zwykłych modeli np 3kW i 5kW , 7kW i 9kW , a czasami ( jak w przypadku monobloków serii J ) pompy 5kW ,7kW i 9kW mają identyczne bebechy ( przez co ta 5kW naprawdę słabo się moduluje , nie mogąc zjechać nawet o połowę swojej mocy). 5kW nie może zmodulować się do połowy mocy ? Moja się moduluje do 1.2 kW mocy. Mi PH z Panasonica mowil ze 3 i 5 to ten sam gabaryt jest i tylko programowa rożnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 05.03.2021 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 Przeczytaj jeszcze raz. Kolega pisał o monobloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krychacz 05.03.2021 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 A rzeczywiście Sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fanek 06.03.2021 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2021 Panowie słyszeliście coś może o podwyżce pomp Panasonica od 1 kwietnia? prawda czy nie? jedna podwyżka była już teraz w styczniu i podobna kolejna się szykuje lada chwile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 07.03.2021 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Ale w jakim celu takie kombinacje bo nie rozumiem? Po co mam ustawiać CO + CWU kiedy grzanie jest całkowicie zbędne? To lepiej już ustawić ją na AUTO i puścić ją samopas nawet razem z chłodzeniem. Bo np w ciągu ostatniego tygodnia kilka razy sie zdarzyło że w nocy było kolo 0 a w dzień powyżej 16 stopni, i pompa się sama wyłączała, a gdy tylko temperatura spadła poniżej 16st pompa znów sama się włączała, wieć nie rozumiem czemu miałbym ręcznie ją wyłączać skoro ustawiam sobie przy jakiej temperaturze ma wyłączyć CO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 07.03.2021 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Więc ustaw ją na auto i będzie po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 07.03.2021 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 ale tryb auto dotyczy chłodzenia i grzania, w samym trybie grzania nie masz auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.03.2021 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Panowie słyszeliście coś może o podwyżce pomp Panasonica od 1 kwietnia? prawda czy nie? jedna podwyżka była już teraz w styczniu i podobna kolejna się szykuje lada chwile Ja tylko słyszałem o wzroście cen stali...mój kolega sprzedał ( wreszcie) swoje zbiory złomu z podwórka-podobno dostał powyżej 1PLN/kg , a było po 0,6 PLN...Jeśli to się odnosi do cen innych metali oraz do obecnych cen walut-to nawet byłby uzasadniony wzrost tych cen... Pzdr PS Dziwnym trafem kiedy ja kupowałem swoją PC wczesną wiosna 2015 , mój instalator także informował mnie o planowanym wzroście cen Panasa...Hmm:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.03.2021 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Jeszcze odnośnie spodziewanego wzrostu cen Panasów-to może warto pogadać o Daikinach , Mitsu czy innych znanych marek ?A może u nich będzie akurat dobra cena ?Przy każdych negocjacjach nieoceniona jest kontroferta...potrafi prawdziwe cuda zdziałać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 08.03.2021 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Co roku na wiosnę beczą że podwyżki itp. A dziwnym trafem sąsiad zakładał z 1,5 roku po mnie i zapłacił prawie tyle samo za 7kw tylko dostał Jkę ,"gratisowego" smarta ,+bufor którego ja nie mam . Ale nie obawiajcie się podwyżek jest tu na forum kilku wyznawców że niedługo będziemy te pompy kupować po 5tys więc tylko czekać,czas gra na korzyść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krychacz 08.03.2021 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Co roku na wiosnę beczą że podwyżki itp. A dziwnym trafem sąsiad zakładał z 1,5 roku po mnie i zapłacił prawie tyle samo za 7kw tylko dostał Jkę ,"gratisowego" smarta ,+bufor którego ja nie mam . Ale nie obawiajcie się podwyżek jest tu na forum kilku wyznawców że niedługo będziemy te pompy kupować po 5tys więc tylko czekać,czas gra na korzyść Nie no 5 tyś to nie jest miom zdaniem realne. Ale jak widze oferty czasami za gen. J 5kW z samym freonem po 22 tysiące to już jest oszustwo . Zreszta też taka kiedys dostalem jak wybieralem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 08.03.2021 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Jeszcze odnośnie spodziewanego wzrostu cen Panasów - to może warto pogadać o Daikinach , Mitsu czy innych znanych marek ? A może u nich będzie akurat dobra cena ? Przy każdych negocjacjach nieoceniona jest kontroferta...potrafi prawdziwe cuda zdziałać... Wg; mnie, to nie Panasy drożeją, lecz złotówka bardzo slabnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 08.03.2021 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Przewodnik instalacyjny dla Aquareahttps://drive.google.com/file/d/1780H0UdTjR50a1LZyRHSNBAZve8B6BeD/view Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 08.03.2021 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Przewodnik instalacyjny dla Aquarea https://drive.google.com/file/d/1780H0UdTjR50a1LZyRHSNBAZve8B6BeD/view Przecież to do F i starszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 08.03.2021 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Czy miewacie spadki ciśnienia w instalacji podłogówki? Nie tak dawno miałem 1,4-1,5 bar a teraz jest 1,2-1,25. Czy to norma czy oznacza jakiś problem:- nieszczelność i dopływ powietrza- nieszczelność i wyciek wody- inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 08.03.2021 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 - nieszczelność i wyciek wody To najprędzej. Cyba, że instalacja świeżo uruchomiona i się jeszcze odpowietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 08.03.2021 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Teraz wzrosło i jest 1,4 bar.Chyba naturalne skoki a ja się nudzę. Oby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 09.03.2021 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2021 Teraz wzrosło i jest 1,4 bar. Chyba naturalne skoki a ja się nudzę. Oby. A może po prostu zmiana temperatury wody kotłowej, inne będzie ciśnienie gdy woda będzie miała 35st i inne będzie gdy będzie miała 20st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeeOne 09.03.2021 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2021 Czy miewacie spadki ciśnienia w instalacji podłogówki? Nie tak dawno miałem 1,4-1,5 bar a teraz jest 1,2-1,25. Czy to norma czy oznacza jakiś problem: - nieszczelność i dopływ powietrza - nieszczelność i wyciek wody - inne? Kiedy czyściłeś filtr w pompie? Jak dawno tego nie robiłeś radze zajrzeć. U mnie to pomaga zwłaszcza, że nowa instalacja i wypłukuje caly syf. Czyściłem już x2 od grudnia gdy tylko cisnienie spada jak obiegowka kreci na maxa przy deice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 09.03.2021 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2021 Podpowiedzcie, mam Panasonica Aquarea serie J. Jest możliwość ustawienia 3 poziomów pracy cichej pompy. Nie ukrywam, że przeszkadza mi dźwięk działającej sprężarki. Czy ustawiając pompę w pracy cichej zmniejszam sprawność pompy i jednocześnie zużyje więcej prądu ? Czy nie ma to znaczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts