Arturo1972 13.03.2021 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2021 (edytowane) Oki. To po ile za kWh ja mam liczyc u siebie Skoro Ty liczysz 0.33/3 =011 Ja mam nadprodukcje .-kWh są na plus To mam liczyć ( -033zeta) lub (-0,7 zeta )? czyli na dzień 13.03 mam liczyć + 800zeta? Zielonego pojęcia nie mam ile Twój dom potrzebuje energii na ogrzewanie i ile jej dostarczasz z pompy a ile z PV i czy wogole dostarczasz ją na ogrzewanie a nie na oświetlenie czy gotowanie U siebie stwierdziłem, że PV są bezsensem a Ty kombinuj Edytowane 13 Marca 2021 przez Arturo1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 13.03.2021 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2021 Zielonego pojęcia nie mam ile Twój dom potrzebuje energii na ogrzewanie i ile jej dostarczasz z pompy a ile z PV i czy wogole dostarczasz ją na ogrzewanie a nie na oświetlenie czy gotowanie U siebie stwierdziłem, że PV są bezsensem a Ty kombinuj Wszystko sie potwierdza. PYCHA ,BUTA, SAMOLUBSTWO,NIECHLUJSTWO . I wygórowane ego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 13.03.2021 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2021 Wszystko sie potwierdza. PYCHA ,BUTA, SAMOLUBSTWO,NIECHLUJSTWO . I wygórowane ego. No cóż, nie zaliczam się do "nowej elity" po 2015r i nie jestem "narodowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 13.03.2021 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2021 No cóż, nie zaliczam się do "nowej elity" po 2015r i nie jestem "narodowy" Tak masz rację Za mój prąd zapłacisz TY. To tak na margisesie. A na filmiku widać że pierwszej świeżości nie jesteś. Bujaj dalej w swym świecie. Na ra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 13.03.2021 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2021 (edytowane) A na filmiku widać że pierwszej świeżości nie jesteś. Oj tam, oj tam. Specjalnie dla Ciebie, ukrywam palenie w tym legendarnym kominku(jak Rejtan u Matejki)zdjęcie ze stycznia No nie gadaj, że źle wyglądam mając 48 lat Tylko się nie zakochaj,bo ja preferuję kobiety Edytowane 13 Marca 2021 przez Arturo1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 13.03.2021 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2021 (edytowane) Przy okazji,całkowicie nie świadomie, demonstruje, że przy podłogówce człowiek lata po domu bez skarpetek, co bardzo lubię No i w krótkim rękawku co zadaje kłam nawiedzonych węglarzy Edytowane 13 Marca 2021 przez Arturo1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 14.03.2021 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 Zielonego pojęcia nie mam ile Twój dom potrzebuje energii na ogrzewanie i ile jej dostarczasz z pompy a ile z PV i czy wogole dostarczasz ją na ogrzewanie a nie na oświetlenie czy gotowanie U siebie stwierdziłem, że PV są bezsensem a Ty kombinuj Wszystko sie potwierdza. PYCHA ,BUTA, SAMOLUBSTWO,NIECHLUJSTWO . I wygórowane ego. Czy tylko mi się wydaje, że ta odpowiedź jest od czapy i bez sensu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelszo 14.03.2021 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 A ja cały czas myślę, czy warto podlicznik prądu dla pompy 3 fazy instalować czy nie... Kusi mnie dla zabawy w sumie (taki z wifi etc) ale oszczędności z tego nie będzie , i walczę ze sobą montować czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fanek 14.03.2021 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 A ja cały czas myślę, czy warto podlicznik prądu dla pompy 3 fazy instalować czy nie... Kusi mnie dla zabawy w sumie (taki z wifi etc) ale oszczędności z tego nie będzie , i walczę ze sobą montować czy nie. Przy 3-fazowej pompie pobór prądu powinien być prawidłowy na wskaźniku z pompy tak? a przy 1-fazowyej pompie są przekłamania? wybrałeś jakiś podlicznik wi-fi? Też przymierzam się właśnie do T-CAPA 9kw i myślałem o podliczniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 14.03.2021 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 A ja cały czas myślę, czy warto podlicznik prądu dla pompy 3 fazy instalować czy nie... Kusi mnie dla zabawy w sumie (taki z wifi etc) ale oszczędności z tego nie będzie , i walczę ze sobą montować czy nie. Taki podlicznik to jako niezbyt potrzebny gadżet można nabyć, w taryfie G11 mija się z celem w dla taryfy G12W tylko dla ciekawości. Jak kupić to bez żadnych wodotryskow typu wifi bo to bez sensu jest. Ja mam najprostszy Bemko, jarałem się przez pierwsze dwa lata nim P.S. Jak widać pompa stoi, pomimo, że tani prąd jest obecnie,no i brak defrostów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 14.03.2021 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 (edytowane) Nigdy nie będzie prawidłowy. Choćby z tego powodu iż nie wszystkie elementy pompy ten licznik bierze pod uwagę. Rozbieżności mogą być od kilku do dobrych kilkunastu procent. W skrajnych wypadkach mogą nawet sięgać 30 - 40%. U mnie jest to niewiele bo z reguły nie przekracza 5%. Tani 3-fazowy elektroniczny dwutaryfowy można kupić za 100. Oczywiście tak jak zaznaczył Artur bez wodotrysków. Edytowane 14 Marca 2021 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fanek 14.03.2021 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 plusfoto - no tak masz racje, choćby pompki obiegowe nie są wliczane w pobór pompy prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lubuszmen 14.03.2021 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 Cześć AllNie mogę sie zalogować do https://aquarea-service.panasonic.com/ Przeglądarka podaje: "404 Service not found"Zmienił się adres, czy jakaś padaka u Panasa ? albo u mnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 15.03.2021 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Cześć All Nie mogę sie zalogować do https://aquarea-service.panasonic.com/ Przeglądarka podaje: "404 Service not found" Zmienił się adres, czy jakaś padaka u Panasa ? albo u mnie ? Pisze: "Usługa nie jest dostępna w związku z przeprowadzaną konserwacją" więc pewnie "konserwują" aplikację, znaczy robią upgrade, poprawki itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.03.2021 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Pisze: "Usługa nie jest dostępna w związku z przeprowadzaną konserwacją" więc pewnie "konserwują" aplikację, znaczy robią upgrade, poprawki itp Albo nie chcą się przyznać, że serwery (czy jakąś część chociaż) mieli w serwerowni OVH - klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 15.03.2021 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Albo nie chcą się przyznać, że serwery (czy jakąś część chociaż) mieli w serwerowni OVH - klik możliwe że tak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 16.03.2021 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Jaki macie przepływ podczas grzania cwu najlepiej w jednofazówkach 3,5,7,9 kw ale inne też możecie podać .Mi zawsze szło gdzieś w okolicach 13l/min a dzisiaj jej coś odwaliło szła z 13minut na przepływie z 23l/min a potem nagły spadek na 13l/min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 16.03.2021 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 z reguły 14-16l/min ale zdarza się że czasem wskakuje na 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 16.03.2021 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 z reguły 14-16l/min ale zdarza się że czasem wskakuje na 25 Nie wyczaiłeś w jakich sytuacjach tak się dzieje ? Pytam bo przez te 13min szła niby z copem 4.0 gdzie po nagłej zmianie obrotów na 13l cop spadł sobie na 3,2 i tak już zostało (mówię tu o copie z monituringu pompy nie ze sterownika czy ze smarta) u mnie akurat wg harmonogramu miała o 15tej grzać cwu ale ze 3min przed 15tą złapała defrost defrost zrobiła na c.o po defroście sprężarka u mnie staje i wystartowała normalnie do grzania c.o dopiero jak sie rozpędziła i wyłączyła się "śnieżynka"to przełączyła się na cwu i wtedy poszła na te 23l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 17.03.2021 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Nie zauważyłem właśnie żadnej zależności, też nigdy jakoś się temu bliżej nie przyglądałem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts