Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

marcinpab

Recommended Posts

Oki. To po ile za kWh ja mam liczyc u siebie

Skoro Ty liczysz 0.33/3 =011

Ja mam nadprodukcje .-kWh są na plus To mam liczyć ( -033zeta) lub (-0,7 zeta )? czyli na dzień 13.03 mam liczyć + 800zeta?

Zielonego pojęcia nie mam ile Twój dom potrzebuje energii na ogrzewanie i ile jej dostarczasz z pompy a ile z PV i czy wogole dostarczasz ją na ogrzewanie a nie na oświetlenie czy gotowanie ;)

U siebie stwierdziłem, że PV są bezsensem a Ty kombinuj ;)

Edytowane przez Arturo1972

Zielonego pojęcia nie mam ile Twój dom potrzebuje energii na ogrzewanie i ile jej dostarczasz z pompy a ile z PV i czy wogole dostarczasz ją na ogrzewanie a nie na oświetlenie czy gotowanie ;)

Wszystko sie potwierdza. PYCHA ,BUTA, SAMOLUBSTWO,NIECHLUJSTWO . I wygórowane ego.

A na filmiku widać że pierwszej świeżości nie jesteś.

Oj tam, oj tam.

Specjalnie dla Ciebie, ukrywam palenie w tym legendarnym kominku(jak Rejtan u Matejki)zdjęcie ze stycznia ;)

No nie gadaj, że źle wyglądam mając 48 lat :D

Tylko się nie zakochaj,bo ja preferuję kobiety :D

20201128_214453.jpg

Edytowane przez Arturo1972

Wszystko sie potwierdza. PYCHA ,BUTA, SAMOLUBSTWO,NIECHLUJSTWO . I wygórowane ego.

Czy tylko mi się wydaje, że ta odpowiedź jest od czapy i bez sensu?

A ja cały czas myślę, czy warto podlicznik prądu dla pompy 3 fazy instalować czy nie... Kusi mnie dla zabawy w sumie (taki z wifi etc) ale oszczędności z tego nie będzie , i walczę ze sobą montować czy nie.

Przy 3-fazowej pompie pobór prądu powinien być prawidłowy na wskaźniku z pompy tak?

a przy 1-fazowyej pompie są przekłamania?

wybrałeś jakiś podlicznik wi-fi?

Też przymierzam się właśnie do T-CAPA 9kw i myślałem o podliczniku :)

A ja cały czas myślę, czy warto podlicznik prądu dla pompy 3 fazy instalować czy nie... Kusi mnie dla zabawy w sumie (taki z wifi etc) ale oszczędności z tego nie będzie , i walczę ze sobą montować czy nie.

Taki podlicznik to jako niezbyt potrzebny gadżet można nabyć, w taryfie G11 mija się z celem w dla taryfy G12W tylko dla ciekawości.

Jak kupić to bez żadnych wodotryskow typu wifi bo to bez sensu jest.

Ja mam najprostszy Bemko, jarałem się przez pierwsze dwa lata nim ;)

20210314_205010_copy_2268x3024.jpg

P.S.

Jak widać pompa stoi, pomimo, że tani prąd jest obecnie,no i brak defrostów :D

Nigdy nie będzie prawidłowy. Choćby z tego powodu iż nie wszystkie elementy pompy ten licznik bierze pod uwagę. Rozbieżności mogą być od kilku do dobrych kilkunastu procent. W skrajnych wypadkach mogą nawet sięgać 30 - 40%. U mnie jest to niewiele bo z reguły nie przekracza 5%. Tani 3-fazowy elektroniczny dwutaryfowy można kupić za 100. Oczywiście tak jak zaznaczył Artur bez wodotrysków. Edytowane przez plusfoto

Cześć All

Nie mogę sie zalogować do https://aquarea-service.panasonic.com/

Przeglądarka podaje: "404 Service not found"

Zmienił się adres, czy jakaś padaka u Panasa ? albo u mnie ?

Pisze:

"Usługa nie jest dostępna w związku z przeprowadzaną konserwacją"

więc pewnie "konserwują" aplikację, znaczy robią upgrade, poprawki itp

z reguły 14-16l/min ale zdarza się że czasem wskakuje na 25

Nie wyczaiłeś w jakich sytuacjach tak się dzieje ? Pytam bo przez te 13min szła niby z copem 4.0 gdzie po nagłej zmianie obrotów na 13l cop spadł sobie na 3,2 i tak już zostało (mówię tu o copie z monituringu pompy nie ze sterownika czy ze smarta) u mnie akurat wg harmonogramu miała o 15tej grzać cwu ale ze 3min przed 15tą złapała defrost defrost zrobiła na c.o po defroście sprężarka u mnie staje i wystartowała normalnie do grzania c.o dopiero jak sie rozpędziła i wyłączyła się "śnieżynka"to przełączyła się na cwu i wtedy poszła na te 23l