-voymar- 22.03.2021 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 To prawda, sprawdzone, że tryb cichy daje lepszy COP. Czasem daję force jak panelę idą na maxa, wykorzystuję 100% energii wtedy. Jak masz małą PV to zgoda że wykorzystasz 100% produkcji ale u mnie PV to 10kW .Nie ma opcji aby PC łyknęła wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelszo 22.03.2021 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 no tak, racja, skrót myślowy- jak słońce teraz na chwilę odpala to rusza grzanie wody, czasem generuje się 6kWh czasem 3-4 ot pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 24.03.2021 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Angelo19 masz zawaloną skrzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel250 26.03.2021 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 Mam pytanie jaki macie przepływ pompy obiegowej gdy sprężarka jest wyłączona z powodu osiągnięcia temperatury powrotu ?U mnie ciągle kręci 10-12l/min aby monitorować temperaturę wody i wiedzieć kiedy znowu włączyć sprężarke. Jest to na tyle duża wartość że pompa jest mocno słyszalna w pomieszczeniu obok. Gdy było na zewnątrz cieplej powyżej 15 stopni to wtedy grzanie wyłączało się całkowicie i przepływ pompy obiegowej spadał do 0,1l/min. Wydaje mi się że w pierwszym przypadku również powinna schodzić do takich wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 26.03.2021 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2021 Mam pytanie jaki macie przepływ pompy obiegowej gdy sprężarka jest wyłączona z powodu osiągnięcia temperatury powrotu ? U mnie ciągle kręci 10-12l/min aby monitorować temperaturę wody i wiedzieć kiedy znowu włączyć sprężarke. Jest to na tyle duża wartość że pompa jest mocno słyszalna w pomieszczeniu obok. Gdy było na zewnątrz cieplej powyżej 15 stopni to wtedy grzanie wyłączało się całkowicie i przepływ pompy obiegowej spadał do 0,1l/min. Wydaje mi się że w pierwszym przypadku również powinna schodzić do takich wartości. 0,1 to blad odczytu wtedy obiegówka nie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel250 27.03.2021 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 Pewnie tak. Możesz napisać ile jest u Ciebie gdy sprężarka się wyłącza? Napisz jeszcze czy masz ustawione monitorowanie temperatury wody czy czujnika pokojowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 27.03.2021 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 Ja mam termostat zewnetrzny i harmonogram wiec obiegowka chodzi tylko wtedy kiedy sprezarka.U kazdego co ma na temp.wody to bedzie chodzic w okolicach 9-10l/min w zaleznosci od modelu bo sa to najnizsze mozliwe obroty obiegowki .Niewiem jak mazz ta pompe zamontowana ale te 10l to jest tak niska wartosc ze prawie wogole tego nie slychac napewno nie w pomieszczeniu za sciana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel250 27.03.2021 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 Mam 7kW SDC Seria chyba J. To jest takie buczenie i wibracje przenoszące się na ścianę. Musi być totalna cisza w pomieszczeniu sasiednim żeby to usłyszeć. Tam gdzie wisi jednostka to już jest wyraźny hałas. W nocy może przeszkadzac. Nie wiem jak ta pompa jest zamontowana ale zastanawiam się w takim razie nad zgłoszeniem gwarancyjnym bo może nie mam gdzieś przekładek gumowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 27.03.2021 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 Sprawdz czy nie ma jakis luzów czy jest solidnie przykrecona do sciany na dwóch plytach mocujacych górnej i dolnej. Jakies gumowe przekladki nie sa wymagane wiec raczej nici z jakis gwarancyjnych zgloszen moze material sciany jakis przenoszacy halas . Albo cos z obiegowka a jaki masz osiagany maksymalny przeplyw moze ma jakies duze opory i na najnizszych obrotach ma ciezko. U mnie scianka dzialowa to cegla 12cm dziurawka i za sciankami nie slychac nawet przy 17l/min dopiero jak sie podejdzie naprzeciwko takich przesuwnych drzwi to delikatnie ja wtedy slychac przy tych 17l .A jest w takim malym pomieszczeniu tak jakby w szafie tylko ze sciankami z cegly z 1,5m na 0,8m i drzwi przesuwne w centralnej czesci parteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 27.03.2021 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 (edytowane) Przepływ zależy od instalacji CO ,więc trudno go porównywać. Jeden ma samą instalację , drugiemu woda tylko przez bufor przepływa. U mnie dla przykładu min. to 19lmin.Co najwyżej można by obr/min porównywać. Edytowane 27 Marca 2021 przez MiG25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel250 27.03.2021 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 Czy panel na pompie umożliwia odczyt obr/min ? Czy trzeba niestety mieć ten moduł ethernetowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 27.03.2021 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 (edytowane) Z samego sterownika nie odczytasz obrotow obiegowki ale jak Ci sie sprezarka wylacza a obiegowka dalej chodzi to chodzi wtedy na najnizszych obrotach i tak jak Mig pisal na najnizszym przeplywie jaki u Ciebie jest mozliwy.Bardzo czesto jesli ludzie maja bez bufora na podlogowke to w okolicach tych 9-10 l jest ten przeplyw.Jak chcesz koniecznie sprawdzic czy tak jak Ci szumi to sa to najnizsze obroty to w menu instalatora masz mozliwosc wlaczenia samej obiegowki i ustawienia jej na najnizsze obroty.Mozesz sobie tez tam sprawdzic ile Ci wyciagnie maksymalnego przeplywu Edytowane 27 Marca 2021 przez codix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 27.03.2021 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 Trochę dziwne, że słyszysz te obiegowke. U mnie w pompie siedzą 2 lfp Leszno. W trybie diagnostyki, gdy tylko pompki pracują nie sposób je usłyszeć przez ścianę. Zresztą cała pompa jest ledwo słyszalna. Jaki to model obiegowki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel250 28.03.2021 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 U mnie jest oryginalna wbudowana w pompę ciepła. Może jest ktoś z forum który mieszka w Warszawie do kogo mógłbym podjechać aby posłuchać czy pracuje tak samo głośno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbikm 28.03.2021 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Witam, chciałbym zapytać o serię H , gdzie można przestawić histerezę grzania CWU jest ustawiona 10stopni, a ja potrzebuję mniejszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 28.03.2021 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Witam, chciałbym zapytać o serię H , gdzie można przestawić histerezę grzania CWU jest ustawiona 10stopni, a ja potrzebuję mniejszą W menu instalatora ustawienia grzania zbiornik ponowne wygrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzimberto 28.03.2021 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Witam, chciałbym zapytać o serię H , gdzie można przestawić histerezę grzania CWU jest ustawiona 10stopni, a ja potrzebuję mniejszą musisz na wyłączonej pompie wejśc w ustawienia instalatora,potem ustawienie działania i zbiornik tam jest temp ponownego wygrzewania zbiornika tam ustawisz minus to zmniejszasz delte jak masz -10 to zrób -6 lub -7 ja tobie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelo19 28.03.2021 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Angelo19 masz zawaloną skrzynkę Już posprzątane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpel 28.03.2021 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Witam, próbuję połączy moduł cz-taw1 w pompie ciepła Panasonic. Wszystkie diody świecą, czyli jest połączenie, rejestrację uruchamiam - dioda niebieska miga, ale na stronie https://aquarea-smart.panasonic.com nie mogę doda urządzenia, wyrzuca błąd hasła lub złe ID. Nie wiem jak sobie poradzic, może ktoś ma pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbikm 28.03.2021 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 W menu instalatora ustawienia grzania zbiornik ponowne wygrzewanie Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts