chcialbympompe 27.02.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Tylko żeby porównać cenę to trzeba patrzeć na zbliżone parametrami urządzenia. A jakie są zalety pompy na 3 fazy w stosunku do jednofazowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sjk 28.02.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Z rabatem i VAT 8% T-CAP 9kW u sprzedawcy na allegro po 18200. Bez montażu, oczywiście. 24kW za 24tyś z tymi 24 za 24 to nie pomyliłeś coś?? bo jak dla mnie tam i tak jest inwerter (na lato) więc dokładamy te 6 tyś i całe życie mieścimy się w 2 taryfie nawet przy -30?? i c.w.u w 5-10 min?? eee... za piękne chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 28.02.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 (edytowane) z tymi 24 za 24 to nie pomyliłeś coś?? bo jak dla mnie tam i tak jest inwerter (na lato) więc dokładamy te 6 tyś i całe życie mieścimy się w 2 taryfie nawet przy -30?? i c.w.u w 5-10 min?? eee... za piękne chyba Pomylił się. Nie ma pomp 24kw, miało być 12kW. Na 5 stronie wkleiłem link do cennika detalicznego (ceny katalogowe). Edytowane 28 Lutego 2012 przez r19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.02.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 tak tak, miało byś 12kW za 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 28.02.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 tak tak, miało byś 12kW za 24 a ja wolę 16 za 23 bo 12 nie mam a 14 wychodzi za 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 28.02.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 miki121: czytałeś PW ode mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 28.02.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Już czytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujski 29.02.2012 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 czy aquarea 7kW wystarczy dla domku 110m2 ?? - i jak tak to jak prawdopodobnie bedzie wygladalo ogrzewanie ??..tzn. jak bedzie ponizej minus 10, -15 to pompa bedzie musiala chodzic 24h na dobe ?? a jak np. bedzie okolo 0 stopni to np. 10h dziennie ??? - jak w praktyce to wyglada ??? przy podłogówce wszedzie ... dla co i cwu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomarszczonyfred 29.02.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 czy w panasonic'u jednostka zewnętrzna ma taką budowę że nie zamarza taca ociekowa i nie ma zainstalowanych grzałek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 29.02.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Zadam pytanie może dziwne ale czy ta pompa stoi bezpośrednio na ziemi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomarszczonyfred 29.02.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 nie, nie stoi. podczas robienia zdjęcia stała. sierotka montująca poinstrulowana, dlaczego nie powinno się montować bezpośrednio do fundamentu. a tak dla wylewających pod agregaty, warto robić spadek od budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 29.02.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 No ja stawiam agregat 60cm na ziemią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam Joanna 14.03.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Od 8 października 2011 do 12 marca 2012 tj. przez 5 miesięcy zużycie energii na cele CO/CWU 3834 kWh. Ogrzewanie podłogowe, dom 160 m2 dobrze ocieplony, Zachodniopomorskie, jedyne źródło ciepła. Przy taryfie drugiej /ok. 90% czasu pracy/ wyszło nas to jak szacuję ok. 1300-1500 zł /fakt, że zima w sumie nie była zbyt ostra/. W lutym było -27 st.C na zewnątrz, pompa się nie wyłączyła /grzałka 3 kW oczywiście już pracowała, ustawiona jest na załączanie przy -15 st.C/. Z odszranianiem nie było dotychczas problemu, nawet w temp. w okolicy zera. Nie ma żadnej grzałki do odszraniania tacy agregatu. Sterownik hydroboxu mógłby być jak dla mnie bardziej rozbudowany - ale widocznie taka jest filozofia Panasonica - aby była łatwa obsługa. Uważam że T-CAP 9 kW to był dobry wybór - jak za te pieniądze. Zasobnik CWU jest 300 L z dużą powierzchnią wężownicy - grzejemy go raz na dobę /ok. 1 godz./, nam wystarcza. Całość kosztowała ok. 26,5 tyś brutto /październik 2011/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 14.03.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 To może skoro się pojawiłeś wytłumaczysz jakim cudem masz już trzeci typ PC w ciągu zaledwie kilku lat? Ostatnią też bardzo chwaliłeś więc skąd zmiana na Panasonica? No i jaki sens? Poprzednie dwie ukradli czy piorun je trafił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 15.03.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Ja to nie wytrzymuje z tymi naganiaczami ,normalnie nie wytrzymuje.Co za debile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam Joanna 18.03.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Nie ukradli i piorun nie trafił, ale je odsprzedałem. Owszem trzy-cztery lata temu jedyną sensowną alternatywą dla mnie była Altherma ale okazała się za mała moc grzewcza /dla przyp. 6,8 kW/. Po zamianie na LG Therma V /9 kW/ było już całkiem fajnie - różnica była duża /na korzyść/ w kosztach eksploatacji, bo mało pracowała grzałka. Stać mnie na zmianę pompy ciepła jakby kto pytał. Na jesień 2011 zamontowałem Panasonica T-CAP 9 kW, bo parę rzeczy mnie troszkę irytowało w LG /choć nadal ją chwalę/. Mam nadzieję, że z tym T-CAP pomieszkam już co najmniej kilka lat. Do Tomka 131: proszę się liczyć ze słowami... To może skoro się pojawiłeś wytłumaczysz jakim cudem masz już trzeci typ PC w ciągu zaledwie kilku lat? Ostatnią też bardzo chwaliłeś więc skąd zmiana na Panasonica? No i jaki sens? Poprzednie dwie ukradli czy piorun je trafił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 18.03.2012 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Ja to nie wytrzymuje z tymi naganiaczami ,normalnie nie wytrzymuje.Co za debile Niektórzy tak maja ja wymieniam teraz PC gruntową na Stiebla ,a był Hibernatus. Po prostu nas stać .Inna rzecz ,że najpierw sami testujemy .A potem taki tomek nazywa nas naciągaczami i debilami. Kup ,przetestuj i wtedy zabieraj głos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 18.03.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Nie ukradli i piorun nie trafił, ale je odsprzedałem. Owszem trzy-cztery lata temu jedyną sensowną alternatywą dla mnie była Altherma ale okazała się za mała moc grzewcza /dla przyp. 6,8 kW/. Po zamianie na LG Therma V /9 kW/ było już całkiem fajnie - różnica była duża /na korzyść/ w kosztach eksploatacji, bo mało pracowała grzałka. Stać mnie na zmianę pompy ciepła jakby kto pytał. Na jesień 2011 zamontowałem Panasonica T-CAP 9 kW, bo parę rzeczy mnie troszkę irytowało w LG /choć nadal ją chwalę/. Mam nadzieję, że z tym T-CAP pomieszkam już co najmniej kilka lat. Proste pytanie: sprzedajesz pompy ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 19.03.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 O wypraszam sobie hydrauli,nigdy Cię tak nie nazywałem,a wiele razy polecałem jak ktoś pytał o pompę.Ty zachowywałeś się normalnie ,pisałeś co sprzedajesz i czasem wprost doradzałeś gaz jak był w granicy i za to Cię szanowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 20.03.2012 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 O wypraszam sobie hydrauli,nigdy Cię tak nie nazywałem,a wiele razy polecałem jak ktoś pytał o pompę.Ty zachowywałeś się normalnie ,pisałeś co sprzedajesz i czasem wprost doradzałeś gaz jak był w granicy i za to Cię szanowałem Ja tego nie biorę do siebie .ja uważam ,że każdy może tu pisać .Ja nie wnikam w motywację .Jak ktoś napisze głupotę to i tak wyjdzie. Każdy z nas pisze co wie ,albo musię wydaje ,że wie. Ja też nie jestem obiektywny ,bo lubię montować te pompki .A nie lubię węglówek .Ale mogę się mylić.Tak samo jak z solarami ,są bez sensu.Ale niektórzy chcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts