chantall24 17.12.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Witajcie Jak Waszym zdaniem zaaranzowac funkcjonalnie łazienke aby była wgodna. Juz niedługo bo za tydzien odbieram wlasne m a nie mam zadnego pomyslu ;-( Niepodoba mi sie rozmieszczenie wg. dewelopera - łacza podlaczone jak na planie. Napewno nie chce miec wolnostojacej pralki mysle aby zrobic ja pod blatem lub jakos zabudowac w szafce ale co jak i gdzie to nie mam pojecia myslalam aby wstwic pralke za wanna a umywalke obok toalety ale czy to dobry pomysl? Po przegladaniu forum doszlam do wniosku ze podobaja mi sie szarosci, biel oraz drewno i w tych kolorach chcialabym miec lazienke. Pomozcie jak ustawic caly " sprzet" oraz jakie wybrac plytki do takiego metrazu. Biore takze poszerzenie łazienki tak o 40- 50 cm aby wstawic pralke za wanna Zrobic plytki na calosci do sufitu? Poszerzyc lazienke? Przeniesc umywalke czy pralke? łazienka ma wymiary 240 na 180 w tym komin 28 na 88 cm Prosze o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.12.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 wydaje mi się, że układ dewelopera jest optymalny. Duża wanna (180 cm) na wprost wejścia umywalka, ubikacja z boku, nie rzuca się w oczy. Pralkę bez problemu zbudujesz szafą. Możesz się zastanowić nad mniejszym (płytszym) sprzętem. Bo przenoszenie wanny na inna ścianę wymagałoby wstawienia wanny bardzo krótkiej (150 cm). Wygodne zaczynają się od 160 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chantall24 18.12.2011 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 (edytowane) wydaje mi się, że układ dewelopera jest optymalny. Duża wanna (180 cm) na wprost wejścia umywalka, ubikacja z boku, nie rzuca się w oczy. Pralkę bez problemu zbudujesz szafą. Możesz się zastanowić nad mniejszym (płytszym) sprzętem. Bo przenoszenie wanny na inna ścianę wymagałoby wstawienia wanny bardzo krótkiej (150 cm). Wygodne zaczynają się od 160 cm. Wanny nie miałam zmiaru przenosic lecz zastanawialm sie na przeniesieniu umywalki obok pralki tak aby byla ona pod blatem i dlatego chce powiekszyc w ta strone lazienke o okolo 40 - 50 cm Bedac w mieszkaniu mam wrazenie ze przy obecnym ustawieniu siedzac na toalecie moge jednoczesnie myc rece w umywalce Jesli dodatkowo zabuduje jeszcze pralke jakas szafka wyzej niz wysokosc pralki to sedes bedzie "we wnece" miedzy kominem a pralka Czy szafki do zabudowy pralki kupuje sie jakies specjalne?? Totalnie sie nie orientuje Edytowane 18 Grudnia 2011 przez chantall24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.12.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 raczej meble do łazienki trzeba zamawiać u stolarza. Standardowe to są zwykle szafki pod umywalki i jakieś wąskie wieszane szafki.Jak przeniesiesz umywalkę to wówczas masz wc na wprost wejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chantall24 18.12.2011 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 no wlasnie przedluzajac sciane planowalam miescic na jedenj stronie sama wanne a na drugiej wc oraz umywalke z blatem a pod nim pralkenie wiem wlasnie jakby to wygladalo........ na wprost wejscia moze jakas fajna szaka albo podswiatlana wneka hmmmmm kurcze sama nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 18.12.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Spróbowałam wrzucić Twoje wymiary aktualne i te, o których myślisz (50 cm więcej). Program niestety nie daje możliwości tworzenia blatu nad pralką, więc trzeba to sobie wyobrazić. Tak wygląda Twój układ zgodnie z planem (wannę zrobiłam 170x70, a 10 cm poświęciłam na małą zabudowę na której można postawić akcesoria, mydło, świeczki itp. pralkę zrobiłam płytką): http://images39.fotosik.pl/1219/8166dc12a39ff395gen.jpg http://images43.fotosik.pl/1273/2eaf5575c198344egen.jpg A tu mniej więcej wersja, o której myślisz (jak mi się wydaje ). Naprzeciw pralki (obok wanny) możesz zrobić zabudowany w szafce kosza na pranie. http://images50.fotosik.pl/1283/b4b49d4ff26e849dgen.jpg http://images45.fotosik.pl/1275/6a552f70cdc7ee46gen.jpg O to Ci chodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chantall24 19.12.2011 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 O to Ci chodziło? Tak.Niestety nie potrafie sobie wyobrazic tego blatu wolalabym aby byl on naniesiony na plan kurcze sama juz nie wiem chcialabym wykonac samodzielnie jakas wizualke bardziej real ale niestety nie daje rady moj sprzet...... A Wy jakbyscie ja zaaranzowali? Poszerzac łazienke czy zostawic jak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.12.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 moim zdaniem robi się ciasno na tej ścianie z ubikacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chantall24 19.12.2011 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 moim zdaniem robi się ciasno na tej ścianie z ubikacją Ciasno?? przeciez miejsca tyle co wczesniej bez poszerzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 19.12.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Tak.Niestety nie potrafie sobie wyobrazic tego blatu wolalabym aby byl on naniesiony na plan kurcze sama juz nie wiem chcialabym wykonac samodzielnie jakas wizualke bardziej real ale niestety nie daje rady moj sprzet...... A Wy jakbyscie ja zaaranzowali? Poszerzac łazienke czy zostawic jak jest? Starałam się jak potrafię i na ile potrafi program . Co do Twojego układu, to: 1. lepszy jest układ zaproponowany w projekcie - popieram Elfir 2. jeśli jednak chcesz powiększyć łazienkę, to pralkę postawiłabym obok wanny, a na ścianie z wc zrobiłabym większą umywalkę z szafką. Będziesz miała większy komfort korzystania z każdego sprzętu. Wszystko zależy od Twoich potrzeb - czy potrzebujesz więcej miejsca w szafkach (chemia, kosmetyki, suszarka, prostownica, golarka, zapas ręczników, kosz na pranie, itp.) czy niekoniecznie. Moja wizualizacja niestety tylko ogólnie obrazuje zamysł, ale możesz kupić profesjonalną wizualizację realistyczną (jest bardzo dużo takich ofert) i wyobraźnię będziesz mogła posłać na wakacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chantall24 19.12.2011 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Starałam się jak potrafię i na ile potrafi program . Co do Twojego układu, to Dziekuje Ci bardzo Tez wlasnie myslalam o wstawieniu pralki za wanna i faktycznie bedzie to bardziej funkcjonalne. Teraz czas obmyslec plytki i do dziela. Jesli chodzi o projekty to wlasnie ogladalam na allegro i faktycznie robia fajne za 149 wiec musze skorzystac. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 19.12.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Zatem do dzieła . Pochwal się jak powstaną wizualizacje . Trzymam kciuki za realizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chantall24 10.01.2012 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) mam wstepna wizu - chodzilo mi tylko o uklad - a wszystkie materialy i tak dobieram sama. Znalazlam chyba nareszcie plytki o jaki mi chodzilo czyli duze , szare - jasny i ciemny i do tego matowe bez faktury jest to jakis gres nowosc w castoramie - gres slim Bardzo chwala go ze wzgledu na jego twardosc a zarazem grubosc jest naprawde slim czy wiecie cos na temat tego gresu???? Edytowane 10 Stycznia 2012 przez chantall24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 10.01.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Gdzie jest wejście w tych projektach? Na wprost WC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 10.01.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 O gresie nie wiem nic , ale wizualizacja ciekawa . Jak rozumiem jednak nie powiększasz łazienki . No i wyjście z natrysku nie w stronę, którą widać na wizu - chyba że będziesz miała ruchome wc . A na co się decydujesz - wannę, prysznic czy 2 w 1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chantall24 11.01.2012 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 O gresie nie wiem nic , ale wizualizacja ciekawa . Jak rozumiem jednak nie powiększasz łazienki . No i wyjście z natrysku nie w stronę, którą widać na wizu - chyba że będziesz miała ruchome wc . A na co się decydujesz - wannę, prysznic czy 2 w 1? Jednak zostawie lazienke w tym wymiarze jakim zaproponowal deweloper. Chyba kazdy pisal na forum ze dla metrazu ok.50 taka lazienka jest odpowiednia wiec zaufam Wam. Tak natrysk na wizu too tak dla przykladu bo planowalam tylko scianke prysznicowa lecz definitywnie zdecydowlam sie na wanne .......chyba Podoba mi sie bardziej prysznic z niskim brodzikiem niz wanna lecz w naszym mieszkaniu est juz zrobiona wylewka i nie damy rady zamontowac niskiego brodzika a tym bardziej odplywu liniowego ................szkoda ale coz pozostaje wanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chantall24 11.01.2012 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Gdzie jest wejście w tych projektach? Na wprost WC? Tak wejscie na wcet - punkt centralny hahahhaha kazdy trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 12.01.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Będzie ładnie . Trzymam kciuki za sprawną realizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 12.01.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Tak wejscie na wcet - punkt centralny hahahhaha kazdy trafi Pytałam zeby się odnależć na wizualkach, a nie zeby krytykować Ale to fakt - siedzisko iście królewskie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chantall24 15.01.2012 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 i moj plan padł..... niestety nie może być tam wc poniewaz niby bedzie problem ze spadem ;-( wiec na wprost musi byc umywalka tak jak w planie..... i caly plan poszedl w dym............ i na nowo musze myslec co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts