redon 18.12.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Witam.Mam wybudowany dom - stan surowy otwarty. Z różnych powodów w 2012 nie będę się jeszcze wprowadzał. Po mimo to chciałbym "coś" ruszyć w domu tylko za bardzo nie wiem co mogę, by nie brać się jeszcze za instalację. Myślałem o wstawieniu okien drewnianych i czytam że wolno dopiero po robotach mokrych. Myślę że bym mógł oczyszczalnie zrobić, ewentualnie wodę doprowadzić, a może coś w piwnicy? Pytanie co jeszcze bym mógł zrobić, by ruszyć robotę do przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.12.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 zabezpiecz otwory okienne i drzwiowe dechami i możesz zrobić prace, które ulegną zakryciu czymś ciężkim (np. rury od ogrzewania zalane wylewką). Elektryki nie pociągniesz, bo bez okien i drzwi wydłubią ci złodzieje ze ścian. Ale pewnie plastikowe rury kanalizacyjne da się położyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor_cps 01.01.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Jeżeli wstawisz okna to możesz z całym spokojem zacząć oszczędzać na stróża, który będzie czuwał na budowie dzień i noc, bo jak można sądzić z Twojego pytania, nie urzęduje tam na co dzień żadna ekipa, która mogłaby przypilnować stolarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewemal 10.01.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Jeśli Twoja budowa nie znajduje się na uboczu to aż tak strasznie nie musisz obawiać się złodziei. Żeby wymontować okna trzeba je chyba wyciąć a jak nie masz w domu prądu, to jak jakikolwiek złodziej je wytnie? (wybaczcie jeśli mój tok myślenia zdobędzie pierwsze miejsce na liście najgłupszych). My jesteśmy na tym samym etapie. Kupiliśmy okna (budowa wokół innych zabudować, w miarę bezpiecznie - ryzyko jest zawsze). Potem będziemy podłączać prąd, potem tynkować, robić wylewki. Poza tym, mamy do zrobienie jeszcze przed tynkowaniem taras (wystają druty) oraz wjazd do garażu. Wprowadzenie się w tym roku ciągle wydaje się mało realne, ale zawsze już krok do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts