Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka wanna?

lavedette

Recommended Posts

Witam

Proszę o pomoc w wyborze wanny.

Łazienka wygląda jak w załączniku.

Projektant założył w niej prostokątną wanną i stąd ta wnęka o długości 178 cm. Mi jednak przeszkadza to, że bezpośrednio po wejściu do łazienki mam po prawej stronie jakąś ściankę, która strasznie optycznie pomniejsza łazienkę.

I teraz mam dylemat...

Czy wstawić prostokątną wannę idealnie wpasowaną we wnękę i w tym kawałku ścianki koło drzwi zrobić prostokątny otwór, tak żeby stworzyć jakiekolwiek wrażenie przestrzeni (coś a la okienko, w którym postawiłabym jakiś "kwiatek")? Czy jednak wyburzyć ten kawałek murku i wstawić wannę asymetryczną (wtedy po wejściu do łazienki od razu widzę przestrzeń)? Drugie rozwiązanie dużo bardziej mi się podoba, trudno jednak znaleźć wannę asymetryczną o długości 170 cm i szerokości około 90 cm, a wydaje mi się, że tylko taka pasuje...

Z góry dziękuję za wszystkie porady.

Aha, to czarne po lewej stronie umywalki to grzejnik :)

Plan łazienki.jpg

A może spróbuj zamiast szukać wanny 170 X90 wstawić taką asymetryczną 160X90, znajdziesz taką bez problemu chociażby Cersanitu. Przestrzeń, która Ci zostanie między wanną a ścianą obuduj, obłóż płytkami i dzięki temu zyskasz więcej miejsca na kosmetyki :) . Sama tak mam i jestem bardzo zadowolona.

Wanna jednak będzie prostokątna :( Ale za to wyburzyliśmy ten nieszczęsny murek przy drzwiach do wysokości wanny. Został też jego kawałek od góry - zamontujemy w nim halogen. Łazienka nabrała trochę przestrzeni. Nie tyle, co przy całkowitym wyburzeniu murku, ale jednak. No i montujemy wszystko, więc niedługo okaże się, czy to ma ręce i nogi :)

• 4 weeks później...