lavedette 18.12.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Witam Proszę o pomoc w wyborze wanny. Łazienka wygląda jak w załączniku. Projektant założył w niej prostokątną wanną i stąd ta wnęka o długości 178 cm. Mi jednak przeszkadza to, że bezpośrednio po wejściu do łazienki mam po prawej stronie jakąś ściankę, która strasznie optycznie pomniejsza łazienkę. I teraz mam dylemat... Czy wstawić prostokątną wannę idealnie wpasowaną we wnękę i w tym kawałku ścianki koło drzwi zrobić prostokątny otwór, tak żeby stworzyć jakiekolwiek wrażenie przestrzeni (coś a la okienko, w którym postawiłabym jakiś "kwiatek")? Czy jednak wyburzyć ten kawałek murku i wstawić wannę asymetryczną (wtedy po wejściu do łazienki od razu widzę przestrzeń)? Drugie rozwiązanie dużo bardziej mi się podoba, trudno jednak znaleźć wannę asymetryczną o długości 170 cm i szerokości około 90 cm, a wydaje mi się, że tylko taka pasuje... Z góry dziękuję za wszystkie porady. Aha, to czarne po lewej stronie umywalki to grzejnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calipso 19.12.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 A może spróbuj zamiast szukać wanny 170 X90 wstawić taką asymetryczną 160X90, znajdziesz taką bez problemu chociażby Cersanitu. Przestrzeń, która Ci zostanie między wanną a ścianą obuduj, obłóż płytkami i dzięki temu zyskasz więcej miejsca na kosmetyki . Sama tak mam i jestem bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.12.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 ja miałam mieć murek osłaniający wanne od strony wejścia i zdecydowałam się go zlikwidować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lavedette 20.12.2011 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Wanna jednak będzie prostokątna Ale za to wyburzyliśmy ten nieszczęsny murek przy drzwiach do wysokości wanny. Został też jego kawałek od góry - zamontujemy w nim halogen. Łazienka nabrała trochę przestrzeni. Nie tyle, co przy całkowitym wyburzeniu murku, ale jednak. No i montujemy wszystko, więc niedługo okaże się, czy to ma ręce i nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 15.01.2012 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Wanny prostokątne tez mają swój urok.Bardzo podoba mi się taki minimalizm w łazienkach szczególnie o niewielkich rozmiarach. Wanna Virgo np ma w swoim kształcie coś nowoczesnego a zarazem klasycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 20.01.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Wanna Cersanit Virgo - bardzo fajny design, ladna biel, bardzo dostepna cena i bardzo pojemna uzytkuje od 2mies i sobie chwale. to byla jedyna wanna ktora nas urzekla od 1go wejrzenia. ogolnie polecam [biorac pod uwage ze tylko tyle ja uzytkujemy - jest super!] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts