Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ścana TV - inspiracje

aniunia81

Recommended Posts

Witam,

szukam inspiracji na ścianę telewizyjną :) chciałabym powiesić tv, ale chce aby ta ściana była inna, ciekawa...

Proszę wklejajcie inspiracje (beton dekoracyjny, ciekawe ściany z kg, kamień, cegła, fajne farby - brokat, satyna itp) :),

Wklejajcie Wasze ściany tv :) chętnie podejrzę.

Poniżej wklejam moją ścianę, na która szukam inspiracji :)

PB276362.jpg

PB276364.jpg

Dzięki Elfir,

szukam inspiracji i naprawdę nie wiem co wybrać :) narazie skłaniam się troszkę ku ścianie z płyt betonowych dekoracyjnych i kinkietom maxi cube, ale to narazie takie luźne myśli :)

Wkleję jeszcze inspiracje jakie sama znalazłam, może się komuś przydadzą (jeśli od kogoś z dziennika ściągnęłam to z góry przepraszam)

parter0004..jpg

salon.jpg

telewizja7.jpg

kamien_dekoracyjny_galeria.jpg

z4232925xau3.jpg

Tylko moja ściana nie jest tak rozległa, aby zrealizować niektóre z powyższych projektów - głupio będą na niej wyglądać jak ona jest trochę kwadratowa, bo ma 3m szer do schodów i 2,65 gdzieś wyjdzie wysokości po wylewkach.

Beton na ścianę tv, który narazie mam w głowie, pociągnęłabym również przy schodach do końca ściany, może by to jakoś wyglądało.

Dodam, że dom chce utrzymać w stylu nowoczesnym. Poniżej wklejam meble ikea, na które jestem nastawiona do kuchni - podłoga będzie jasna/biała, panele w salonie jasne ale ciepły odcień, kanapa prosta prawdopodobnie biała, stół z ciepłego koloru drewna, krzesła białe na płozach (to wszystko pomysły, bo nie wiem czy kaski starczy na realizację ;)) Ogólnie cały dół w kolorach (biały, seledynek, szary, drewno)

ikea.jpg

ja mam tv powieszony na ściance 140 x 270. jest obłożona granatową tapetą z czarnymi wzorami i choć tv jest w centralnym miejscu (niestety mimo dużych gabarytów mieszkania nie mam odrębnego pokoju tv) - ciemny kolor tapety powoduje że za dnia "się ukrywa". tylko osobiście odradzam tapety zbyt pstrokate - mogą męczyć oczy.