Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie,

mam do Was wielka prośbę o pomoc w zaprojektowaniu mojego pokoju gościnnego. Jest trudny, bo ma dużo "otworów"

dane o pokoju

powierzchnia 13 m, po podłodze 16 -skos zaczyna się na wysokości 1m

to małe z boku to ala garderoba 1,5m

przy garderobie jest wejście a pozostałe dwa "otwory" to wyjścia na balkon.

odległość A - 140 cm

długość sciany B - 5m

szerokość pokoju 3,2

we wnęce pzy drzwiach balkonowych, przy kominie - szafa wnękowa jako must-be i jeszcze jeden obowiązkowy mebel - wygodne łóżko dla gści (szer. co najmniej 140) załączam obrazek w załączniku

pomóżcie proszę, sama nie daję rady:confused:

dzięki

pok

https://forum.murator.pl/topic/163781-wielka-pro%C5%9Bba-o-pomoc-w-aran%C5%BCacji-pokoju-go%C5%9Bcinnego/

chyba trzeba będzie łóżko ustawić jak w sypialni małżeńskiej - czyli szczytem na ścianie między balkonem a wejściem.

witaj Elfir, dziękuję za odpowiedź.

myślałam o takim ustawieniu... kombinowałam i latałam z tym łóżkiem po całym pokoju i chyba masz rację - tylko tak... nie całkiem to po mojej myśli - łóżko stanie się centralnym punktem pokoju, ale innego rozwiązania nie widzę.w każdym razie dzięki za pomoc

pozdrawiam

jasne, dlatego zrezygnowałam z rozkładanej sofy na rzecz łóżka wygodnego - ale tak łóżko centralnie w pokoju jakos mi mało pasuje estetycznie... no cóż, ale czego się nie robi dla wygody...gości:-)