Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 5 months później...
  • 7 months później...

Właśnie zaczynam realizować marzenie o własnym domu.Jestem na etapie poszukiwania projektu.Mój wymarzony dom ma być parterowy bo nie chce mi się biegać po schodach na starość :wink: Ma mieć duży garaż bo mąż budowlaniec posiada niezliczoną ilość gratów do upchania.Ma mieć sporo miejsca na szafy bo chociaż jesteśmy rodziną 3 osobową to garderoby u nas pod dostatkiem :wink: Ma mieć częściowo zadaszony taras bo nie lubimy siedzieć cały dzień w pełnym słońcu.No cóż dobrze by było żeby do tego wszystkiego był jeszcze tani w budowie i utrzymaniu.Czy to marzenia ściętej głowy?????Od pół roku wertuję katalogi i internet.Nie wiele przyzwoitych projektów domów parterowych można znaleźć.Ale....................jest taki jeden który nie daje mi spać po nocach.Prosta bryła,sporo szaf,duży garaż.To Z19 z pracowni Z500.

http://www.z500.pl/projekt/z19.html

Po maleńkich przeróbkach ma szansę zostać moim wymarzonym.Co o nim myślicie?????A może ktoś już buduje dom według tego projektu????Czekam na opinie,rady,konstruktywną krytykę.

• 1 month później...
  • 3 months później...
  • 1 year później...
  • 10 months później...

Witaj!

Wejdź tu:

http://www.forum.domzesnow.pl/

Nie wiem, czy znajdziesz wszystko co potrzebujesz, ale dużo się dowiesz.

Ja też buduję Z19, ale mam dopiero fundamenty.

Betonu poszło na ławy ok.29m3, a bloczków ok.1600szt.

Piszę ok., bo zalewane były też fundamenty pod budynek gospodarczy, razem z domem:))

Pozdrawiam

miranka