ElwoodWroclaw 11.04.2014 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 (edytowane) ... bo w przeciwieństwie do naszych znajomych my naprawdę SAMI pobudowaliśmy nasz DOM!! CDN. Hej, no nic tylko pogratulować I co, medal chcesz teraz?? Fajnie, że mięliście czas na wykonanie samemu większości prac. Tym bardziej będzie was wasz własny dom cieszył a na błędy będziecie też wściekać się sami na siebie Taka kolej rzeczy droga brzózko8203. Stety czy nie, na forum jest masa ludzi, którzy budują domy sami czy ekipami, żonami szwagrami, czy nawet teściami. Każdy z nich inaczej, indywidualnie podchodzi do swojego domu. Dla jednego szczytem sukcesu jest samodzielne postawienie ścianek fundamentowych, dla innych murowanie ścian domu czy szalowanie stropu a jeszcze inni masę czasu poświęcają doborowi materiałów, kafelkom meblom i szeroko rozumianej wykończeniówce itp. bo nie mają czasu/ umiejętności czy z innych przyczyn budowaniem nazywają jakikolwiek proces powstawania ich domu w którym uczestniczyli. Serdeczności Edytowane 11 Kwietnia 2014 przez ElwoodWroclaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 11.04.2014 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 może ktoś podpowie jak zdjęcia wrzucić?? Sprawa jest prostsza od budowania domu Załóż sobie konto np. na picasaweb po zalogowaniu będziesz miał możliwość utworzenia albumów. wrzucaj zdjęcia. Następnie wejdź do albumu. klikając na niego, po prawej pokażą Ci się jego opcje. Między innymi kłódeczka. kliknij w nią, a dostaniesz się od opcji, udostępniania. Zmień na widoczny dla wszystkich. Potem już otwierając konkretne zdjęcie, po prawej będziesz miał : 'Link do tego zdjęcia' wybierasz odpowiednie dla siebie parametry i kopiujesz link. wstawiasz go w poście klikając wcześniej w ikonkę 'wstaw obrazek' Ot i cała filozofia. Na forum jest wątek na 100 stron o wstawianiu fotek serdeczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzoza8203 11.04.2014 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 dzięki jeszcze powiem że obydwoje pracujemy zarobkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 11.04.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Fju fiu Brzoza, ale z Was pracusie:) Powiedz jeszcze, że z trójkę dzieciaczków macie, to się ze wstydu pod ziemię zapdnę (z nieróbstwa i słabej czaso-organizacji oczywiście;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 11.04.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Ale to dziennik Elwooda, więc napiszę coś odnośnie jego wpisów;) Fajnie wyglądają Wasze podłogi:) Jak czytałam o dzieleniu powierzchni, to uśmiechałam się pod nosem, bo u nas było odwrotne myślenie, tzn. staraliśmy się jak najbardziej podłogi ujednolicić Macie jakieś pomysły na kuchnię? Nie pamiętam, czy zostawialiście ją zupełnie otwartą, czy coś zabudowywaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antymateria 15.08.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 A co to taka cisza? Przeczytałem z zaciekawieniem cały temat i.... zdechło? Kopalnia wiedzy! Dziękuję za fajny dziennik - dla startujących w temat budowy - nieoceniona pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewen7 04.09.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 halo halo no właśnie, chyba Elwood się już wprowadza i nie ma czasu na uzupełnienia, dalej dalej daj znak że zyjesz!!!, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 18.12.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Niezły DB. Gratuluje. Tempo coś spadło i wydawało mi się, że napaliłeś sie na pianke i chciałem badnąć jak wyszło a tu psikus - wełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szaryw 12.07.2017 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Witam wszystkich, Chyba już wszyscy Karmelitę wybudowali bo od 3 lat forum milczy Również wybraliśmy projekt Karmelita , lecz w odświeżonej wersji Karmelita Modern 2m lustro. Papiery w trakcie , pozwolenie na budowę lada dzień a start budowy planowany na wiosnę 2018. Główne zmiany które planujemy wprowadzić to ; - dodatkowy komin na paliwo stałe - lany strop na poddaszu - podnieść ściankę kolankową o 1 pustaczek - likwidacja okien dachowych nad garażem. Będzie jedno okno na ścianie bocznej - likwidacja spiżarni obok kuchni - likwidacja tarasu od strony wykusza. Taras będzie powiększony z tyłu budynku na całej długości domu aż do garażu Wszystkie realizacje Karmelity jakie widziałem nie mają stropu lanego. Nie jestem jakimś ekspertem budownictwa a wręcz laikiem , ale decyzja o stropach lanych zapadła po wielu konsultacjach z osobami które w taki sposób dom wybudowały jak również z osobami którzy wykończyli poddasze za pomocą karton-gips. Ci drugi odradzali mi tego typy wykonanie i w ich ocenie tu cytat: "Jeżeli budowali by drugi dom to skosy lane.. " . Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Z tego co widziałem na moja.budowa..pl wiele osób które udzielało się czynnie w tym wątku już w swoim domu mieszka. Jakieś spostrzeżenia ? Co byście zmienili w realizacji gdybyście mieli taką możliwość? I jeszcze jedno pytanko, czy może ktoś buduje Karmelitę w podkarpackiem okolice Stalowej Woli, Przemyśla (bo tutaj najczęściej bywam ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 17.07.2017 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Hej hej hej... No dawno mnie tu nie było, ale jakoś tak się poskładało. Główne zmiany które planujemy wprowadzić to ; - dodatkowy komin na paliwo stałe Karmelita ma dodatkowy komin w kotłowni w garażu. Po co i gdzie chcesz stawiać kolejny? - lany strop na poddaszu Wszystko zależy od kasy i fachowców jacy Ci się tarfią/wybierzesz. Jedni podpowiadają terrivę bo ją potrafią układać. Inni, "Panie tylko lany, bo na lata będzie!!." ale jak źle podeprą albo wydeskują z błędem to będzie potem kłopot. A i stali na żbrojenie tego stopu idzie w cholerę. Gdybym zastanawiał się nad 'lanym' to rozważył bym filigran. Twoja sprawa. Ja mam Terrivę i sobie chwalę Ułożyliśmy go w kilka godzin. Generalnie w jeden dzień miałem ułożony i wylany strop. - podnieść ściankę kolankową o 1 pustaczek To ma sens. Też tak zrobiłem. - likwidacja okien dachowych nad garażem. Będzie jedno okno na ścianie bocznej Nie likwiduj ich. Dają światło do tej przestrzeni. łatwiej można przewietrzyć pomieszczenia. Dodanie okna w ścianie strychu, jak najbardziej, nie wyobrażam sobie tego pomieszczenia bez niego. Rzuś okiem ile tam światła dzięki oknom połaciowym. - likwidacja spiżarni obok kuchni Też jej nie mam. Garaż spełnia tę rolę. dodatkowo, już dla własnej frajdy wybudowałem piwniczkę,ziemniankę blisko domu. Serdeczności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaneta108 15.04.2018 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Witam Poszukuje kogoś kto ma karmelite bis m2 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ann Sta 04.05.2019 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2019 Witam. Mam pytanie. Zrobilismy schody w karmelicie tak jak u Pana w projekcie. Ale przegapilismy jeden szczegół a mianowicie przesuniety słup kolo łazienki. W zwiazku z tym korytarz jest weższy niż u Pana. Mam pytanko o wykończenie schodów i u góry klatki. Proszę o zdjęcia.PozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ann Sta 04.05.2019 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2019 Witam. Mam pytanie. Zrobilismy schody w karmelicie tak jak u Pana w projekcie. Ale przegapilismy jeden szczegół a mianowicie przesuniety słup kolo łazienki. W zwiazku z tym korytarz jest weższy niż u Pana. Mam pytanko o wykończenie schodów i u góry klatki. Proszę o zdjęcia.PozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts