mnowak355 25.12.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Witam Już jakiś czas nosiłem się z zamiarem otwarcia takiego wątku. Jak w temacie poszukuję ciekawych pomysłów na przedmioty związane z wyposażeniem wnętrz, meble. Nawiążę współpracę z osobami zawodowo zajmującymi się wykańczaniem wnętrz jak również amatorami, użytkownikami (w jak najlepszym tego słowa znaczeniu) wnętrz. Może macie jakieś pomysły na ciekawe rozwiązania które mogły by usprawnić mam wszystkim mieszkanie, a przy okazji pozwoliło by nam trochę zarobić to zapraszam do współpracy. "Nam zarobić" mam tu na myśli i siebie i pomysłodawcę. Pozdrawiam i czekam na odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.12.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 (edytowane) Mnie tam stale brakuje w masowej produkcji mebli/lamp które akurat byłyby mi potrzebne. Edytowane 27 Grudnia 2011 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 28.12.2011 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 EEEEtam w masowej produkcji. Jakiś czas temu z ciekawości przeliczałem rentowność wykonania mebli w cenach Klose przy wykonywaniu podobnych gabarytów na zamówienie. Wyszedł mi przyzwoity zarobek a niedawno popełniliśmy meble podobne do Bo concept i muszę powiedzieć że (proszę wybaczyć nieskromność) że wykonane zostały lepiej (np. skrzynie szuflad fornirowane, fornirowane plecy, szuflady i drzwiczki otwierane na przycisk) w cenie trochę tańszej i pod względem finansowym zarówno ja jak i klient byliśmy zadowoleni.Niemniej jednak wątek powstał do poszukiwań czegoś nowego, fajnego, nietypowego.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.12.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 (edytowane) Dlaczego pisałam o masowej produkcji? Bo masowo znaczy tanio. Na jednostkową, rzemieślniczą robotę po prostu mnie nie stać. Piszesz, że niby wychodzi Wam taniej. Nie wiem jakim cudem, bo dość długo czytuje forum i podawane tu ceny za meble robione na zamówienie są zdecydowanie wyższe niż "sklepowe". Najbardziej jaskrawym przykładem są meble łazienkowe, które, jak dla mnie, osiągają absurdalnie wysokie ceny. Ok, ja poszukuję ławy do salonu.Ława musi być nieco wyższa niż siedzisko przeciętnej kanapy (ok 50 cm). Powinna składać się z dwóch części w kształcie litery C. Na dole zaopatrzone w małe kółeczka, pod górną krawędzią zaczepy umożliwiające złączenie ław w jedną całość. Ławy osobno służyłyby jako podręczne, mobilne stoliczki, wsuwane w kanapę, a po połączeniu, jako klasyczna ława. Po co wsuwać je w kanapę? Jak kanapa jest rozległa i popija się herbatę, to można szklankę odstawić obok, a nie nachylać się ciągle do ławyhttp://img823.imageshack.us/img823/5499/awafi.jpg Poszukiwałam też lampy wiszącej na wzór Tolomeo firmy Artemide - chodziło o możliwość ustawiania klosza w rożnych płaszczyznach. Znalazłam tylko dwie takie podobne lampy, ale cena najtańszej nadal jest dość wysoka (500 zł). Teraz poszukuję dużej lampy która będzie miała formę kinkietu na podobnej zasadzie, jak lampa opisana powyżej. Ale musiałaby być większa od przeciętnego kinkietu, wielkości normalnej lampy wiszącej. Też regulowana, z tym, że najlepiej, jakby klosz lampy ruszać było można zarówno w górę i w dół, jak też na bokihttp://img412.imageshack.us/img412/3811/lampahy.jpg Edytowane 28 Grudnia 2011 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 28.12.2011 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Masz dokładniejsze rysunki tej ławy. Konkretnie chodzi mi o grubość elementów. Z racji tego że do pewnej wartości (z tego co pamiętam ok 9,5 cm) pilarka może przeciąć taką grubość na raz i nie jest to kłopotliwe powyżej tej wartości to kłopot. Jaką wg. Ciebie taka ława powinna mieć długość? Napisz proszę czy ktoś wyceniał Ci ten mebel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.12.2011 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 (edytowane) Nikt mi nie wyceniał. Sama go sobie mniej więcej wymyśliłam projektując salon. Myślałam raczej o fornirze na czymś tanim (MDF) ze względu na cenę.Ponieważ byłam skupiona na znalezieniu czegoś w ten deseń w sklepie, nie myślałam nad wymiarami jakoś szczegółowo, zwłaszcza, że nie mam kanapy i nie wiem jeszcze jakie musiałoby mieć docelowe wymiary. Edytowane 29 Grudnia 2011 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 15.01.2012 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 podnoszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 19.09.2012 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Witam ponownie.Nadchodzą długie jesienne wieczory więc może jakiś pomysł komuś wpadnie do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.09.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 krzesła. Brakuje na rynku niedrogich krzeseł z dobrym wzornictwem. Dlatego rekordy popularności bija chińskie podróbki "Eamesów" czy "Starcka".I stają się powoli oklepane. Mnie brakuje w normalnych cenach (do 1000 zł) czegoś takiego:http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQDE_wMqX7zR_PC6ueIKM1CsX9kDoJM8k3HL8NKZzfQUOK_Xlq1xy5yoH_Whttp://www.bankmodeli3d.pl/data/catalogue/StMjI0Ni00NTk5OTMtMS5qcGc=.jpg Jak znalazłam coś takiego (tylko z podłokietnikami)http://krzesla.przemyslowy.waw.pl/wp-content/uploads/2011/10/6639_pl_krzeslo_stacjonarne_cube_plozy_srednie.jpgTo niestety dostepna była tylko tandetna "ekoskóra", nic w tkaninie. A zakup krzesżła za 800 zł i potem oddanie go do tapicera jakoś mi się finansowo nie kalkuluje. IMHO - mamy dobrych stolarzy tylko zachowawczych menagerów (lub klientów?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 20.09.2012 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Witam Cię Elfir, widzę że trzymasz rękę na pulsie wnętrzarskim. Propozycje które zamieściłaś bardzo ciekawe ale jeśli chodzi o krzesła to szacuję że rentowność wykonania kopyt do gięcia pokazanych przez Ciebie krzeseł wynosi ok 100szt..Pozdrawiam i czekam na inne propozycje. Ps. masz już kanapę w salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.09.2012 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Nie mam jeszcze salonu. Dom cały czas w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Black Panter 23.10.2012 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 z takich gadżetów znam raczej dodatki typu forky-designerski widelec widelec pieczeniowo-grillowy oraz drzewko z przyprawami-zamiast owoców ma słoiczki na przyprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 31.12.2012 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Życzę wszystkim Dużo zdrowia przede wszystkim Samych miłych chwil, co kroku W nadchodzącym Nowym Roku W pracy także niech się darzy I kontraktów bez kanciarzy Wykończenia domów wszystkich Dużo szczęścia i miłości, Tutaj się nie zrymowało, bo już czasu mam za mało Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalt 15.09.2014 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 (edytowane) Jeśli chodzi o ciekawe aranżacje to proponuję zerknąć sobie tutaj: http://www.dekoria.pl/offer/group/167 Jakiś czas temu zamówiłam sobie taki podnóżek. Istnieje tam możliwość dobru odpowiedniego koloru i wzoru tak więc wszystko można sobie ładnie dopasować do mieszkania. Mam salon trochę w stylu retro tak wiec podnóżek fajnie się w nim prezentuje. Jest również bardzo wygodny. Szczególnie kiedy czytamy książkę. To mój wzor ( ale są jeszcze inne): Edytowane 26 Września 2014 przez kowalt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts