Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja ogrodu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale nabrałeś rozpędu!

A te ślady na trawniku za chwilę będą zupełnie niewidoczne.

witam Panią serdecznie :)

już myślałem,że zostałem sam sobie pozostawiony z pracami ogrodniczymi

rozpędu? ogród stał się moją wielką pasją , gdzieś tam drzemiącą - ale teraz uwolnioną ;)

najbardziej obawiałem się podczas instalacji czy wykonałem poprawnie obliczenia wydajności źródła i czy to wszystko zadziała

a tak przy okazji - można już zacząć szukać roślin i rozpocząć jakieś nasadzenia?

ja układałem nawadnianie i powiem Wam szczerze - rozumiem ludzi , którzy robią to profesjonalnie że inwestują w maszynę która kopie rowki pod linie

ta praca wyłącznie na kolanach potrafi być żmudna i męcząca

dziś położyłem dwie kolejne sekcje i już docelowe zasypałem skrzynkę ze sterownikami

pozostała już tylko jedna sekcja do dokończenia , podłączenie czujnika deszczu i sterownika z zaprogramowaniem go

a więc z górki...:)

20120325235.jpg

Witaj SKula

Ależ zasuwasz z tym ogrodem jak maszyna:) Jestem pełna podziwu.

Co do zagospodarowania deszczówki. Mąż zrobił przed obsypaniem budynku naokoło domu "orurowanie" (teraz jest ok 0,5m pod ziemią) tam gdzie są odpływy rynien. Całość wpuścił do studni na deszczówkę zrobionej z kręgów betonowych (około 10szt). System działa ok

Witaj SKula

Ależ zasuwasz z tym ogrodem jak maszyna:) Jestem pełna podziwu.

Witaj i dziękuję :)

mnie się wydaje że nie za wiele czasu poświęcam a już na pewno nie tyle ile bym chciał

niestety obowiązki rodzinne i zawodowe są ważniejsze , zresztą czy ja wiem czy niestety>? tak już jest ;)

tylko pozazdrościć tego systemu , ja jeszcze nie bardzo wiem gdzie będą odpływy z rynien i ile ich będzie ale będą na pewno szukał rozwiązania