SKula 22.03.2012 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 drugi realizowany projekt - to system nawadniania dziś założyłem 2 kolejne sekcje i pierwszą już zakopałem w docelowych miejscach robiąc samemu trochę się z tym schodzi...ale warto rozkładanie rur: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 22.03.2012 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 efekt końcowy 1 sekcji : już zakopany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 23.03.2012 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 teraz trzeba zamawiać obrzeża i rozpocząć poszukiwania roślin wiosna ...to piękna pora roku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 24.03.2012 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 a tak wygląda teren po operacji jakoś udało się nie narobić wielu szkód ale powiem Wam że to ciężka praca z tym rurociągiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 24.03.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Ale nabrałeś rozpędu!A te ślady na trawniku za chwilę będą zupełnie niewidoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 24.03.2012 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Ale nabrałeś rozpędu! A te ślady na trawniku za chwilę będą zupełnie niewidoczne. witam Panią serdecznie już myślałem,że zostałem sam sobie pozostawiony z pracami ogrodniczymi rozpędu? ogród stał się moją wielką pasją , gdzieś tam drzemiącą - ale teraz uwolnioną najbardziej obawiałem się podczas instalacji czy wykonałem poprawnie obliczenia wydajności źródła i czy to wszystko zadziała a tak przy okazji - można już zacząć szukać roślin i rozpocząć jakieś nasadzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 24.03.2012 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 i jeszcze jeden wątek mi się nasuwa ... jakie macie doświadczenia w zagospodarowaniu deszczówki? mamy dosyć duży dach i szkoda byłoby tak po prostu "marnować" wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.03.2012 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 szkoda,że nikt nie podzielił się swoimi doświadczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.03.2012 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 dziś była piękna pogoda , chociaż wiało i temperatura była nieco niższa nie przeszkodziło to nam troszkę popracować na działce Żonka dzielnie kopała wgłębnik i wykonała naprawdę kawał roboty jestem z Niej naprawdę dumny!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.03.2012 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 ja układałem nawadnianie i powiem Wam szczerze - rozumiem ludzi , którzy robią to profesjonalnie że inwestują w maszynę która kopie rowki pod linie ta praca wyłącznie na kolanach potrafi być żmudna i męcząca dziś położyłem dwie kolejne sekcje i już docelowe zasypałem skrzynkę ze sterownikami pozostała już tylko jedna sekcja do dokończenia , podłączenie czujnika deszczu i sterownika z zaprogramowaniem go a więc z górki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foksi 26.03.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Witaj SKulaAleż zasuwasz z tym ogrodem jak maszyna:) Jestem pełna podziwu. Co do zagospodarowania deszczówki. Mąż zrobił przed obsypaniem budynku naokoło domu "orurowanie" (teraz jest ok 0,5m pod ziemią) tam gdzie są odpływy rynien. Całość wpuścił do studni na deszczówkę zrobionej z kręgów betonowych (około 10szt). System działa ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 26.03.2012 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Witaj SKula Ależ zasuwasz z tym ogrodem jak maszyna:) Jestem pełna podziwu. Witaj i dziękuję mnie się wydaje że nie za wiele czasu poświęcam a już na pewno nie tyle ile bym chciał niestety obowiązki rodzinne i zawodowe są ważniejsze , zresztą czy ja wiem czy niestety>? tak już jest tylko pozazdrościć tego systemu , ja jeszcze nie bardzo wiem gdzie będą odpływy z rynien i ile ich będzie ale będą na pewno szukał rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 26.03.2012 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 powiedzcie mi proszę jak gęsto sadzić derenie - biały sibirica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 26.03.2012 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 dziś trochę historii .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 26.03.2012 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 poznajecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 26.03.2012 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 ponowię pytanie...powiedzcie mi proszę jak gęsto sadzić derenie - biały sibirica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 26.03.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Zależy czy będziesz go ciął i jaki efekt chcesz uzyskać: żywopłot strzyżony - 2 do 4 lub 5(w dwóch rzędach) na metr; w gęstej rozstawie - co ok 1 metr; w luźniejszej co 1,5 - 2 metry. Wiesz docelowo to on osiągnie 2,5 - 3 metry wys. i szer (chyba, że będziesz ciął...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 26.03.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 A poza tym, dlaczego zmuszasz żonę do niewolniczej pracy? Nie łaska koparkę wynająć? Kto będzie płacił jej za rehabilitację kręgosłupa? Hę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 27.03.2012 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 A poza tym, dlaczego zmuszasz żonę do niewolniczej pracy? Nie łaska koparkę wynająć? Kto będzie płacił jej za rehabilitację kręgosłupa? Hę? ależ Ona to uwielbia:) a operację kręgosłupa to miałem ja 5 m-cy temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 27.03.2012 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 dziś inspiracje ziołowe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts